La importància de ser Frank
© David Ruano
© David Ruano

Entrevista a Miki Esparbé

L'actor torna al teatre anys després d’‘El rei borni’ per fer 'La importància de ser Frank' d'Oscar Wilde al TNC

Andreu Gomila
Publicitat

Retratar la classe alta anglesa amb els ulls d’Oscar Wilde no és feina fàcil i si l’obra és, a més, 'La importància de ser Frank', ja ni en parlem... Però David Selvas, que la dirigeix al TNC, ha situat la peça en una mena de “món màgic”, segons ens explica Miki Esparbé. I posa l’exemple de Wes Anderson, cosa que ens porta a imaginar els Tenenbaum a Pedralbes amb les paraules del geni irlandès.

Estrena al Nacional, autor fascinant

És el primer cop que l’actor passa pel Nacional i ho fa per la porta gran, amb un autor que el fascina. “No hem d’oblidar que, al cap de tres mesos d’estrenar aquesta obra, el van empresonar. I l’essència no és altra que la recerca de la llibertat, que la vida té sentit si aconseguim ser lliures”, dispara Esparbé.

Poc teatre, molt cinema

Des d’'El rei borni' (2013) que l’actor no havia trepitjat un teatre català. Aquest 2018, té previst estrenar tres pel·lícules ('10 trets', 'Les distàncies' i 'Cuando dejes de quererme') i porta una carrera meteòrica al cine. No va sobrat de temps, vaja, i ve de fer 'Smoking room', de Roger Gual, al Kamikaze de Madrid (i per mig Espanya). Al TNC compartirà escenari amb David Verdaguer, actor de la seva quinta amb qui, curiosament, va compartir pis prop d’un any i mig i mai no han estat junts en escena.

Publicitat

Una comèdia banal per a gent molt seriosa

Esparbé és Jack Worthing, “un paio que entra amb una intenció a la pàgina 1 i a la pàgina 2 tot se li gira”, diu l’actor. És a dir, que li demana matrimoni a la cosina del millor amic, Algernon Moncrieff (Verdaguer), qui alhora li fa revelar que porta una doble vida. “És un noi que lluita per fer les coses bé i no li acaben de sortir bé; s’ha passat tota la vida dient la veritat i no ho sabia”, afegeix. El subtítol de la peça, remarca Esparbé, ens ofereix la dimensió de tot plegat: “Una comèdia banal per a gent molt seriosa”. Brillant.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat