Concepció: Joan Baixas i Cildo Meireles. Textos: João Guimarães-Rosa, Franz Kafka, Cildo Meireles i Joan Baixas. Direcció escènica: Joan Baixas. Interpretació: Al Víctor, Laura Calvet, Andreu Martínez, Isabel Pla i Xavi Estrada.
Daurrodó és un homenatge a l’artista plàstic brasiler Cildo Meireles en el qual Joan Baixas intenta traslladar l’univers conceptual de les seves obres a l’escenari. Un teatre d’objectes amb vocació poètica i un xic de provocació que només agafa volada a la part final, quan Baixas retorna al principi de qui va ser a través d’un conte de João Guimarães. En la història de l’home que s’endinsà a l’Amazones amb una canoa d’on no va baixar-ne mai més, l’exdirector de La Claca recobra la capacitat de fer visible l’invisible, de donar forma a l’inexplicable servint-se de ninots. Fins aleshores, la desfilada d’accions no supera la barrera de la necessària contextualització de l’art conceptual, de manera que les imatges esdevenen ocurrències més o menys brillants i potser divertides.
Però hi ha també un problema d’execució. Per exemple, en la primera escena, on amb l’ús del simpàtic dau rodó, Baixas evoca la paradoxa entre el valor real i el valor simbòlic, tan important en el món de l’art. A la fi, potser 'Daurrodó' és un espectacle per a un públic sense referents.