El 1942 Jacques Tourneur estrena la seva obra mestra en blanc i negre 'La dona pantera'. El 1957 José Luis Saénz de Heredia presenta 'Faustina', comèdia en color amb Maria Félix posant el seu rostre felí al mite de Goethe. En 2019 Projecte ingenu recull el títol de Tourneur i el joc de gèneres de Saénz de Heredia per reescriure un altre mite masculí: Don Joan. El gran depredador sexual que reneix en aquest muntatge desdoblat en home (Xavier Torra) i dona (Roser Tapias) a partir del material literari creat per Josep Palau i Fabre en cinc títols, adaptats per Anna M. Ricart. A l'Escenari Joan Brossa sona a més el 'Don Giovanni' de Mozart-Da Ponte.
Òpera, cinema, literatura i teatre en una posada en escena, dirigida per Marc Chornet, que fusiona poètica i denúncia per entrar a fons en el rebuig que genera en la societat l'expressió del desig sexual de la dona, com també es pot escoltar en la Zerlina mozartiana. Una reflexió interessant que a l'escenari es transforma en un complex calidoscopi de perspectives produïdes per una enginyosa i creativa interacció entre el directe teatral i la captació en vídeo, que enriqueix la proposta d'aquest col·lectiu sempre preocupat per l'ambició plàstica de la seva dramatúrgia.
Adaptació: Anna Maria Ricart. Direcció: Marc Chornet Artells. A partir del Teatre de Don Joan de Josep Palau i Fabre. Amb: Roser Tapias, Cristina López, Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat i Xavier Torra.