Us avancem la nova temporada del Teatre Lliure que posa la mirada a l'Europa de l'Est

Companyies búlgares, creadores poloneses, autors russos i el trentè aniversari de la mort de Fabià Puiserver, fundador del Teatre Lliure, que va formar-se a Polònia. Aquesta nova temporada, el Lliure us portarà de viatge!
'Imitation of Life'
Foto: Marcell Rév'Imitation of Life'
Time Out en col·laboració amb Teatre Lliure
Publicitat

Després de tancar una temporada d'èxit, tot i la situació, amb una ocupació mitjana del 80% i una gran aposta per l'activitat social, cultural i educativa, el Teatre Lliure ens obre la gana i ens avança algunes de les obres que pujaran al seu escenari durant la temporada 2020-2021. Saben que hi ha més ganes de cultura que mai i és per això que no ha arribat ni l'estiu i ja sabem amb quines obres podrem riure, emocionar-nos, reflexionar i, sobretot, desconnectar i endinsar-nos en realitats que no ens pertanyen... però que ens senten d'allò més bé!
Amb una mirada a l'Europa de l'Est i autors, creadors i companyies dels països que la constitueixen, la nova temporada, que podrem descobrir al complet aquest setembre, també coincideix amb el trentè aniversari de la mort de Fabià Puigserver, fundador del Teatre Lliure que, a més, va formar-se i va desenvolupar part de la seva carrera com a escenògraf a Polònia. Res és coincidència!
Continueu llegint i aneu fent boca de les escenes que us esperen.

Noves creacions

Amb la mirada posada a l'Europa de l'Est i als autors, creadors i companyies dels països que la constitueixen, els espectacles de nova creació de la nova temporada del Lliure abordaran temes com la tradició, la família, la violència i la paradoxa. 
Entre les novetats que envairan l'escenari trobem l'obra 'Síndrome de gel' de Clàudia Cedó, dirigida per Xicu Masó o 'Aquell dia tèrbol que vaig sortir d’un cinema... Les verges suïcides, 20 anys després', amb dramatúrgia d'Eleonora Herder i direcció d'Alícia Gorina.
Si ens centrem en aquelles que agafen essències d'Europa de l'Est, trobem, de casa nostra, 'Crim i càstig' de Fiódor Dostoievski, adaptada i dirigida per Pau Carrió.
També tindrem el plaer de veure 'L'oncle Vània' de Txékhov dirigida pel director lituà Oskaras Koršunovas i en coproducció amb Temporada Alta. També el nou muntatge de la creadora polonesa Anna Karasińska. I, per acabar amb l'avançament, l'espectacle 'Imitation of Life' de la companyia búlgara Proton Theatre.

Obres recuperades

Ja sabem que la pandèmia va aturar-ho tot, especialment la cultura. És per això que durant la temporada 2021-2022 podrem gaudir de dues grans obres que vam haver de deixar a mitges.
Per una banda, tindrem 'Les tres germanes' de Julio Manrique, guanyadora del Premi de la Crítica 2020 al Millor Espectacle i amb un repartiment de luxe: Mireia Aixalà, Joan Amargós, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Jordi Rico, Marc Rius, Maria Rodríguez, Lluís Soler i Elena Tarrats. A més, Mireia Aixalà va rebre el premi a Millor actriu repartiment i en Damien Bazin a Espai Sonor.
I també tindrem 'Bonus Track' de Carol López. Una mirada realista a la vida quan s'arriba als cinquanta, amb un repartiment constituït per Dolo Beltran, Paul Berrondo, Borja Espinosa, Andrés Herrera, Vicenta N’Dongo i Bea Segura. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat