Shenzhen és una ciutat xinesa amb indústries d’alta tecnologia i per això considerada el Sillicon Valley de la Xina. I és en aquesta ciutat on el dramaturg italià Stefano Massini, de qui podem recordar l’excel·lent 'Lehman Brothers' vista el Grec 2016, situa una obra de teatre polític que denuncia les condicions laborals dels treballadors a la Xina i per extensió a totes les cadenes de producció arreu del món, tot i les diferències notables en drets laborals entre el gran tigre asiàtic i l’occident capitalista.
Massini, com en el seu moment va fer Charles Chaplin amb 'Temps moderns', carrega contra un sistema d’explotació deshumanitzat que tracta les persones només com a peces d’una maquinària de producció per al benefici de les empreses.
L’obra és una sessió de control de quatre treballadors/es que poden acabar acomiadats o amb el sou doblat. Però és el públic situat a quatre bandes de l’espai central el que representa els treballadors a la recerca d'una identificació més gran. Un interessant plantejament ben conduït per Sandra Monclús en un text ple de cinisme que lamentablement reitera com un martell pneumàtic la mateixa idea. Un text que en tot cas necessitava una mirada més atrevida que la que proposa Roberto Romei.
Autoria: Stefano Massini. Traducció: Carles Fernández Giua. Direcció: Roberto Romei. Interpretació: Sandra Monclús.