Una creació col·lectiva del Workcenter Studio in Residence. Direcció i dramatúrgia: Thomas Richards. Amb: Alonso Abarzúa, Gina Gutiérrez, Juan David Salazar, Felipe Salazar, María Solarte, Javier Cárcel, Hidalgo-Saavedra, Lynda Mebtouche.
Jerzy Grotowski és ben segur un desconegut per a la majoria dels espectadors i a tot estirar alguns poden recordar l’anomenat teatre 'povero' que va tenir certa predicació als anys 70 i 80 entre els cercles teatrals més curiosos. Grotowski és un dels directors i sobretot investigadors més importants del teatre del segle XX i la seva tasca ha esta seguida a la bella Toscana pel Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards que presenta ara al petit Akadèmia un colpidor treball de creació col·lectiva on es fa palès que l’adjectiu 'pobre', lluny de ser un perjudici, és una evidència de com l'austeritat escènica empeny la imaginació i estimula el talent per aconseguir el que no ofereixen tots els mitjans.
'Sin fronteras' té alguna cosa d’esdeveniment perquè esta dirigit per l’hereu àuric de Grotowsky, Thomas Richards, i perquè posa en valor el teatre com a ritual que colpeix, que modifica, que il·lumina una teatralitat exuberant d’arrels antropològiques i una manera d’interpretar forjada en l'energia i la reivindicació dels actors i actrius. 'Sin fronteras' és un partitura carregada de foc, una poètica del cos i de la paraula, perfectament dita, capaç de crear una realitat escènica allunyada de les convencions i dels mimetismes.
'Sin fronteras' sembla parlar d’un terratrèmol a Xile el 2010, però en realitat és una mena de cruel sarcasme sobre l'ajuda humanitària, la revolució i, especialment, de la religió i depara quadres tan salvatges com la missa a l’única església dempeus.
La funció és fruit d’un llarg procés de treball relligat per la mà del director amb brillant afinació dels set llatinoamericans que renuncien a ser, per ser en un joc sorprenent carregat de passió i d’humor negríssim.