Barcelona perdrà la propera temporada un espai d’aquells que diferencien una ciutat de les altres perquè els propietaris, família Villalonga, no volen renovar el contracte del local. Sense pràcticament cap ajuda pública, el Círcol Maldà ha fet els seus amics, clients fidels, amb propostes moltes vegades agosarades. Com ho és 'Un dia d’aquests', un projecte coordinat per Pep Tosar que vol explicar la història de Barcelona a través de cinc obres breus escrites per diferents autors i dirigida cadascuna per un director.
El resultat és un retaule temporal en què cada autor ha fet un subratllat. Així, Miquel de Palol, amb direcció de Xavier Albertí, parla dels anys 70 i del futur que li espera al país i a la ciutat amb un to divertit a través d’una sessió d’espiritisme. A la fi, l’esperança. Per a Flavià Company (direcció Jaume Mallofré) els 80 són el fracàs dels lluitadors per la democràcia convertits en ionquis. Els 90 de Julio Wallovits parlen de la veritat i la mentida de la ciutat monumental. Monica Zgustova retrata l’impossible rencontre d’una parella als anys 2000. Ell executiu ric i ella pianista a l’atur. Finalment, Eduardo Mendoza, amb direcció de Rosa Novell, escriu sobre els nostres dies amb el rodatge d’una pel·lícula sobre Gaudí.
Vuit intèrprets s’alternen en les escenes en un espai escènic que canvia gràcies a unes persianes i alguna taula. Molt ben resolt tot plegat, aquesta Barcelona es la dels autors que, a la fi, retraten persones, l’única ànima de les ciutats. Espectacle senzill, agraït del que destacaríem la gran teatralitat del text de Wallovits dirigit per Eduard Fernández. –Santi Fondevila.
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Preu
- 22 €
- Horaris
- De dc. a ds., 21 h. Dg., 19 h (No hi ha funció el 14 de novembre)
Discover Time Out original video