Agafa el bus! Tres grans avantatges de moure’s per Barcelona sobre rodes

Hi ha moltes opcions per desplaçar-se per la ciutat i la seva àrea metropolitana, però n’hi ha una, l’autobús, que es còmoda, neta, ràpida, lluminosa i que permet fer moltes rutes sorprenents
Parada de bus d'Esplugues de Llobregat
Pere VirgiliRenovació i millora de l'accessibilitat de les parades de bus d'Esplugues de Llobregat.
Time Out en col·laboració amb AMB
Publicitat

L’autobús ha estat sempre una de les opcions preferides dels barcelonins per desplaçar-se per la ciutat, ja fos per anar a la feina, fer un trajecte cap al centre –o per tornar a casa–, moure’s de nit quan les altres alternatives són més limitades o, en definitiva, anar a qualsevol lloc que fos del nostre interès per diferents raons. Segons dades de l’AMB, abans de la pandèmia en totes les línies de bus de l’àrea metropolitana es validaven més d’un milió de bitllets al dia. Aquesta preferència, però, es va veure afectada durant els primers tancaments de l’activitat i, com també va passar amb el metro i el tramvia, durant un temps la gent es va desplaçar menys –per recomanació de no sortir de casa, per por, per prudència–, i no ha estat fins aquesta tardor que s’han començat a recuperar els nivells d’afluència de 2019. Encara no estan igualats –les validacions actuals estan al voltant del 73% del màxim de fa dos anys–, però poc a poc es tornarà al punt d’origen.

Això és perquè el bus té aspectes que el fan més atractiu que altres transports públics, i fins i tot s’ha detectat un grup d’usuaris que el prefereixen de manera molt clara, perquè connecta punts allunyats per on no passen línies de metro, perquè el veuen com un transport còmode, segur, poc contaminant –bona part de la flota ja és elèctrica o híbrida– i, sobretot, perquè arriba la llum solar i permet mirar per la finestra i observar la vida a l’exterior. Ara, l’AMB ha encetat una campanya que es diu ‘Quan tu tornes, tot torna’, i que anima als barcelonins a recuperar i intensificar l’hàbit de pujar al bus. Perquè quan aneu en bus, tot són avantatges. Us en donem tres!

1. Una manera còmoda d’abastar Barcelona i aprofitar el temps

A dins del bus podeu fer moltes coses: llegir, mirar el mòbil, pensar... Això és el que fa la majoria d’usuaris. Però també podeu, com fan els viatger més curiosos, mirar per la finestra i observar la ciutat. Evidentment, el bus no és un servei turístic ni un canal cultural, i quan passeu per un lloc d’interès el conductor no s’aturarà per què vegeu amb més detall una ornamentació, un carrer o un monument –en tot cas, haureu de baixar–, però alhora que et desplaces, és una bona forma de construir-te un mapa mental de Barcelona. El bus ens permet veure, tenir una consciència més completa de la nostra ciutat, i a més hi ha tanta varietat de línies que moltes arriben a punts interessants on el metro no arriba. Són aventatges que no tenen els conductors de vehicles propis. I, a més, el bus et treu de sobre l'estres que provoca el trànsit dens. 

2. Una manera neta de descobrir la Barcelona remota

Imagineu que voleu anar a la muntanya de Montjuïc i visitar alguns dels seus llocs d’interès, com el cementiri –que és una de les mostres d’art modernista menys conegudes i més satisfactòries de la ciutat–, el castell o el mirador de Miramar. La manera més directa d’arribar a aquests llocs és en bus, fent servir per exemple la línia 21, que comença a Drassanes i arriba fins el peu de la muntanya, o la 150, que arrenca a Plaça Espanya i fa tota la ruta, passant per l’anella olímpica. No hi ha un sol lloc de Barcelona que no estigui connectat per una línia de bus, i els més remots fins i tot tenen una parada que us deixarà a les portes, com el Monestir de Pedralbes (V5), el peu de Collserola (124 en combinació amb les H2 i H4), o les platges de la Barceloneta (V15 i V19). Un altre avantatge del servei de bus és que cobreix tota l’àrea metropolitana de Barcelona, i des de punts cèntrics de la metròpoli podrem arribar directament a punts com l’hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet, el centre de Sant Boi, el Pabelló Olímpic de Badalona o l’aeroport del Prat. Per trobar llocs d’interès i fer la ruta més ràpida i còmoda, fins i tot podeu fer servir aquest web de cerca de l’AMB.

3. El bus mai no tanca

Sigui dia laborable o festiu, el bus mai no s’atura. Evidentment, el servei nocturn està limitat només a les línies del Nit Bus, ja que la majoria de línies regulars tenen la seva última sortida cap a les 22.30 de la nit. Però encara així, el bus et permet mantenir el costum de tornar a casa desprès de la feina o de sopar amb els amics amb horaris molt raonables –i de nit és molt còmode i agradable circular per Barcelona, amb l’encant de la llum artificial–. Ara que s’ha tornat a obrir l’oci nocturn, el Nit Bus és també un mètode ideal per moure’s de matinada. En definitiva, hi ha poques coses a la vida que mai us abandonaran, i una en particular mai no falla, que és el bus.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat