Hem anat a Aiyanna Ibiza, el restaurant que ho peta a l'illa aquest estiu!

Molt més que un restaurant: arreplega un munt de propostes culturals i de benestar, amb una gastronomia de deu al centre, i es troba a un enclavament privilegiat, a una platja mig verge allunyada del bullici illenc
Aiyanna Ibiza I Tasya Menaker
Aiyanna Ibiza I Tasya Menaker
Time Out en col·laboració amb Aiyanna Ibiza
Publicitat

Davant de les vertiginoses marees eivissenques, es troba l'Aiyanna Ibiza, que s'autodefinex com a restaurant (però no és tota la veritat). De la mateixa manera que Eivissa és molt més que l'epicentre de la gresca i un referent de bellesa illenca -les seves terres també són riques en patrimoni cultural-, aquest restaurant és tot un destí en si mateix, amb activitats culturals, com exposicions d'art, i de benestar, com ioga, que fan d'acompanyants de tota la proposta gastronòmica del lloc. Us expliquem la seva línia culinària, els detalls de l'espai i les activitats que fan!

Un tresor en plena illa

Aiyanna Ibiza està ubicat a la impressionant Bahia de Cala Nova, molt a prop de la localitat de San Carlos, al nord d'Eivissa. La particularitat d'aquesta platja és que, a diferència d'altres racons eivissencs, gairebé no està urbanitzada i el terreny està colonitzat per sorra, mar i bosc. Entre els matolls, trobareu alguna que altra edificació, com la d'Aiyanna Ibiza, un tros de paradís tranquil des d'on podreu contemplar aquestes terres quasi verges que estan lliures d'hamaques (senyal que l'ambició turística encara no s'ha apoderat de l'àrea). Això sí, és un dels llocs preferits dels surfistes, així que si sou uns aficionats a la taula, us recomanem aventurar-vos a buscar-hi alguna digna onada. El restaurant està decorat amb molt de gust, a la moda del Boho Chic: colors terra i blancs amb esquitxats d'altres tons més pujats, com grocs o vermells, pensats per a relaxar-se i pujar l'humor.

Restaurant exòtic i mediterrani

El menú està dissenyat per satisfer tots els gustos, fusionant sabors locals i internacionals, amb opcions tant per a vegetarians com per a vegans. Les amanides, plenes de vida i color, són només la introducció a una experiència culinària que promet sorprendre. Els plats principals, elaborats amb ingredients frescos i de temporada, ofereixen una explosió de sabors que no decep. Entre els favorits, destaquen la síndria a la brasa amb formatge de cabra eivissenc, l'amanida de carbassó amb vinagreta de Dijon i menta, el timbal de pop amb allioli de pebre vermell i el filet de corvina a la planxa amb cebiche d'algues i cogombre.

L'aposta d'Aiyanna per la sostenibilitat es reflecteix en l'ús d'ingredients locals, afegint un toc especial a cada plat. Però l'experiència no acaba amb el menjar; la carta de còctels és una veritable obra d'art, inspirada en personatges i llocs emblemàtics. Destaquen el 'Frida Kahlo', un còctel afruitat que combina tequila reposat, fruita de la passió i síndria, i el 'Buenavista', que evoca l'ambient del famós barri havaner amb la seva barreja de ron, amaro italià i coco.

Cultura i benestar

Amb els seus verds turons, aigües cristal·lines i vistes panoràmiques, aquest lloc és l'escenari ideal per desconnectar i revitalitzar-se. I bé que ho podreu fer amb les classes de ioga matutines que ofereix l'espai de dilluns i divendres, seguides d'un bufet lliure per esmorzar. Els caps de setmana, el restaurant s'anima gràcies a la música en viu amb les actuacions de tres bandes locals: els divendres, Loui Leon barreja electro jazz; els dissabtes, The Rosemary Family porta la rumba, i els diumenges, Calle Bogaloo, de ritmes afro-llatins. La música en viu també fa d'amenitzadora durant alguns dinars i es converteix en la protagonista els dies de lluna plena, amb tota una cerimònia ben especial a càrrec de l'establiment. Per si tot això no fos prou, Aiyanna també té un profund vincle amb l'art i la cultura local i organitza diverses exposicions d'art, que es duen a terme des de mitjans de juny i fins al setembre, on els visitants poden gaudir de pintures i fotografies mentre gaudeixen de la platja.

Compromís amb la comunitat i el medi ambient

La filosofia sostenible aplicada a la gastronomia -enfocada en els ingredients frescos i ecològics- és una prova del desig de donar suport als agricultors locals i de minimitzar el seu impacte ambiental, així com les exposicions d'art que donen cabuda, principalment, als artistes local. Però l'establiment també compta amb diferents iniciatives per a retre homenatge a les terres locals que el resguarden i ser respectuosos amb l'entorn: des de la gestió de residus fins a les pràctiques d'estalvi d'energia; així com un ferm compromís amb diverses accions locals (programes de conservació marina o donant suport a organitzacions comunitàries).

Ayianna Ibiza és un refugi en tots els sentits: tant per a la conservació dels elements que Eivissa sigui el que és, com per a acollir als nouvinguts de la millor manera possible, enmig d'una platja apoteòsica, gastronomia excelsa i activitats dirigides a nodrir l'ànima i el cos. Us hi apunteu?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat