Far de Calella

Dolça escapada al Maresme

Farem un taller de melmelades a Sant Pol de Mar i gaudirem dels molts atractius de Calella

Publicitat

Sant Pol de Mar és la Cadaqués del Maresme, una població acaronada per les onades del mar i en la que el blanc de les cases predomina un paisatge fet de carrers estrets i esglaonats. Així que no ens ho pensem dues vegades i hi passarem les primeres hores de la nostra sortida a la comarca. Ens hi esperen per ensenyar-nos a fer melmelades artesanes. La segona part de l’escapada la reservem per al municipi maresmenc turístic per excel·lència, Calella. 

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Sant Pol de Mar

Ja no hi tenim l’estrellat restaurant de Carme Ruscalleda, però motius per visitar Sant Pol de Mar mai en manquen. Hi podeu arribar còmodament amb tren – com a totes les poblacions costaneres del Maresme – , i només baixar del vagó us encisarà la presència del mar i l’esglaonament i la blancor de les cases. Deixeu-vos portar pels seus carrers, cerqueu les façanes modernistes, aneu xino-xano fins al capdamunt, on us espera l’ermita de Sant Pau amb unes fantàstiques panoràmiques del Mediterrani. Ah!, i esbrineu d’on ve l’expressió “Sant Pol, quina hora és?”, que, diuen, encara fa enfadar a alguns autòctons. Feu tot això i molt més, però reserveu-vos una estona per conèixer l’empresa Melmelades Calada, dedicats a fer melmelades amb productes 100% naturals i de proximitat. Amb reserva prèvia, podeu fer-hi un taller per aprendre a elaborar les vostres melmelades. De pas, pregunteu-els-hi com és que les torrades sempre cauen a terra per la banda que està untada... Una experiència per llepar-s’hi els dits!

Si voleu dinar a Sant Pol de Mar, consulteu en aquest enllaç l’oferta gastronòmica de la població.

Calella

Pocs quilòmetres haurem de fer per arribar a la veïna Calella, també anomenada Calella de la Costa per diferenciar-la de Calella de Palafrugell. Amb presència turística des de fa dècades, els recursos que hi podreu trobar són múltiples, més enllà de les seves excel·lents platges. Nosaltres, però, us volem proposar algunes visites que potser no són les més habituals entre els que fan molts quilòmetres per arribar al municipi. Per exemple, anar a conèixer les Torretes de telegrafia òptica, que daten de mitjans del segle XIX i que van quedar en desús al cap de pocs anys amb l’arribada del ferrocarril i del telègraf elèctric. D’un passat més recent és el refugi antiaeri del Parc Dalmau, un dels tres que es van construir a Calella per resguardar-se dels bombardejos aeris de la Guerra Civil. El del Parc Dalmau, visitable i museïtzat, té una galeria principal de 66 metres de llargada per 2 d’alçada i 2 d’amplada, i tres galeries transversals de 20 metres de llargada. Forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya.

També interesantíssim de conèixer a Calella és el Museu-Arxiu Municipal J. M. Codina i Bagué, pluridisciplinar i amb més de 15.000 objectes que ens expliquen la història i el patrimoni de la població. Potser les parts més destacades són la Pinacoteca Gallart, amb unes 200 obres, i la farmàcia modernista Barri, a la segona planta.

I, ja us ho dèiem, el sector turístic fa temps que és un dels motors econòmics del municipi, així que fa pocs anys es va decidir obrir el Museu del Turisme, el MUTUR, que mostra usant noves tecnologies i d’una manera participativa i didàctica la història del turisme des dels primers viatgers fins a l’actualitat i els seus efectes socioculturals i econòmics a nivell global.

De llocs on menjar, a Calella, tampoc us en mancaran. L’oferta, com podeu comprovar aquí, és llarga i variada. Bon profit i bona tornada!

Recomanat
    Més de escapades
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat