Formentor
Foto: ShutterstockFormentor
Foto: Shutterstock

Els fars més bonics d'Espanya per fer una escapada

Cinc destinacions fascinants on viatjar i sentir que sou en una punta del món

Publicitat

Parlar de fars i que la nostra imaginació es dispari és tot u. Associem els fars amb l’aventura, amb els llocs remots, amb els viatges... Cada lloc on s’alça un far és una petita punta del món en què es congreguen tots els elements i sentim fascinació, vertigen i serenitat. Aquí teniu una tria del nostre top 5, els nostres favorits per atansar-s'hi en una escapada i deixar volar la imaginació.

No t'ho perdis: Les millors platges d'Espanya

1. Far de Finisterre

És el far més occidental de l’Europa continental i es va construir a la Costa da Morte a mitjan del segle XIX per alertar del perill que aquesta costa suposava per a les embarcacions. És al cap de Finesterre, que durant segles va ser el territori més a l’oest de la terra coneguda i per això sempre ha tingut una dimensió mítica. A pocs metres, un edifici destinat a emetre senyals per a la marina de guerra és avui un alberg ple d’encant, de manera que si us ve de gust podeu dormir al costat d’un far a la fi del món.

2. Far de Cap de Creus

Dins el Parc Natural del Cap de Creus, a la part més oriental de la península ibèrica, trobareu aquest altre far des del qual hi ha unes vistes impressionants. Va entrar en funcionament  el mateix any que el de Finisterre, el 1853. Per la seva ubicació estratègica, va ser inutilitzat durant la Guerra Civil però des de fa temps ha tornat a recuperar la seva funció, alertant els vaixells que naveguen per aquesta dura costa assotada per la tramuntana. Ara alberga una oficina d’informació sobre el parc natural i un restaurant.

Publicitat

3. Far de Formentor

El Cap de Formentor, a Pollença, va ser sempre un enclavament salvatge i agrest que ha atret tota mena d’artistes. Diuen els mallorquins que en aquest punt “es troben tots els vents” i és que per aquí bufen de valent els corrents que es generen des de tots els racons de la Mediterrània. Si li mancava algun atractiu, la carretera que es va fer per poder-lo construir hi posa la cirereta. L’anomenen Sa Calobra, la serp, perquè és un recorregut zigzaguejant ple de corbes tancades enmig d’un hipnòtic paisatge de roca i penya-segats. 

4. Far de Punta Teno

Amb la torre cilíndrica pintada amb franges vermelles i blanques en l’últim tros de terra ferma de l’extrem nord-occidental de Tenerife, el far de Punta Teno és un dels més pintorescos d’aquesta selecció. És una zona de difícil accés, pràcticament despoblada, però amb una extraordinària biodiversitat natural. Un petit camí porta fins al far, des d’on podreu contemplar unes grans vistes dels penya-segats de Los Gigantes, amb 600 metres de paret rocosa desplomant-se al mar. 

Publicitat

5. Far de Trafalgar

Una platja immensa de sorra daurada, les aigües de l’Estret, el vent i un horitzó immens. La torre blanca d’aquest far gadità atrau totes les mirades des de terra, ja que és com un oasi enmig de les dunes. Per aquí hi van passar fenicis, romans i àrabs, i en aquestes aigües va tenir lloc la famosa batalla de Trafalgar, que va acabar amb nombroses naus al fons del mar. El far pot visitar-se, contacteu amb l’oficina de turisme de Barbate. lighthousesofspain.es

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat