Tarda dia 1: vinyes i vi
És la Denominació d’Origen més menuda del país, amb només 8 cellers embotelladors i 96 viticultors, i una superfície de vinyes de 314,70 hectàrees. Estem parlant de la DO Alella, amb una producció eminentment de vi blanc –tot i que també en té de negres– i usant com a varietat de raïm més habitual la pansa blanca, si bé també trobem blancs amb garnatxa, chardonnay o sauvignon. Però bé, millor que tot això us ho expliqui algú que en sap, així que us proposem només arribar al Maresme anar a algun dels cellers que obren les seves portes a les visites. En aquesta ocasió ens decantem pel Celler Bouquet Alella, potser perquè ens ha cridat l’atenció el seu lema: “Viu la tradició, experimenta la innovació”. I és que aquest celler, nascut el 2010, és el més jove de la DO, però ubicat en una masia del segle XIV, a tocar del casc urbà d’Alella. En el decurs de la visita descobrireu el petit celler familiar, i també les seves vinyes, per acabar, com no pot ser d’altra manera, amb un tast del vi que elaboren.