Setembre-octubre-novembre
Mercat ibèric de Sant Miquel d'Alcanar
(Últim cap de setmana de setembre)
Els orígens d'Alcanar es troben al poblat ibèric de la Moleta del Remei (s.VII - II aC), un passat cultural i històric que, avui en dia, continua ben viu al municipi. Per Sant Miquel, els carrers del nucli antic de la ciutat s'omplen de parades de productes artesanals, tallers d'artesania, grups d'animació i demostracions d'arts i oficis que rememoren aquest intens i brillant passat iber. Cal destacar, a més, les visites guiades a la Casa O'Connor, Centre d'Interpretació ibèric d'Alcanar, i al jaciment arqueològic de la Moleta del Remei.
Fira d'Arts i Oficis d'arrel tradicional Raure (Ginestar)
(Últim diumenge de setembre)
Puntaires, ceramistes i artesans de tota mena, en una fira que destaca per les demostracions d'oficis antics i els viatges en carro pel poble de Ginestar. Un dia per descobrir i conèixer l'artesania i les tasques tradicionals que, tot i el pas del temps, encara són presents.
Fira de la Clementina de Bítem (Tortosa)
(Tercera setmana d'octubre)
L'EMD de Bítem és un dels municipis amb més extensió de cítrics del Baix Ebre, per això, cada tardor celebra la Fira de la Clementina, la varietat de mandarina més popular a la zona. El certamen firal aplega distribuïdors de cítrics, comerciants i diverses entitats que fixen els seus estands al pavelló firal. També hi tenen lloc activitats lúdiques com el concurs de postres elaborats amb clementina, les ballades de jotes o els concerts musicals.
Festes Majors del Remei | Quinquennals d'Alcanar
(Primera quinzena d'octubre)
Si aneu a Alcanar en anys acabats en 4 i en 9, estareu de sort. Per aquestes dates, les festes majors del municipi, en honor a la Verge del Remei, es converteixen en les festes més esperades pels canareus, casencs i veïns del poble: les Quinquennals. Declarades festa tradicional d'interès nacional, formen part del Patrimoni Festiu de Catalunya i representen la celebració més emotiva del poble. Decoracions florals i catifes de serradures acolorides que vesteixen de festa els carrers d'Alcanar i acompanyen la baixada en romeria de la Verge del Remei, un dels actes més destacats de les festes. Al seu voltant, dies de gresca i activitats populars per a tots els públics.
Fira del Rovelló (Els Reguers - Tortosa)
(Finals d'octubre - principis de novembre)
La fira és la millor ocasió per comprar rovellons dels Ports de Beseit. En aquest municipi, ubicat a la falda dels Ports, és pot gaudir també d'una bona oferta gastronòmica al voltant d'aquest producte de tardor, que s'acompanya amb bones carns a la brasa. Durant la fira, hi ha estands de productes de la terra, així com exposicions a càrrec de les llatadores dels Reguers, una de les activitats artesanals que encara es conserven al poble, i també projeccions d'audiovisuals o presentacions de llibres.
Festival de música Felip Pedrell de Tortosa
(Mesos d'octubre i novembre)
Amb gairebé trenta anys d'història, el Festival de Música Felip Pedrell és un dels referents en la programació de música clàssica al territori. Una orquestra és convidada cada any a participar en el curs, on estudien també una cinquantena de joves artistes. El Teatre Auditori Felip Pedrell és el principal escenari del certamen, però també s'organitzen espectacles en altres indrets de Tortosa, de manera que s'aposta per una promoció més àmplia del festival.
Festes de La sega (Deltebre i l'Ampolla)
(Finals de setembre)
Si la Festa de la Plantada, al juny, és tot un esdeveniment, la de la sega, al setembre, no podia ser-ho menys. Batre a pota, erar, picar en cadup i envasar són algunes de les tasques tradicionals per recollir l'arròs dels camps, de les més laborioses de quantes es realitzaven als arrossars. Realitzar-les en primera persona, en el marc d'unes jornades festives i molt representatives de la vida al Delta a Deltebre i l'Ampolla, serà tota una experiència.
Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte
(Segon cap de setmana d'octubre)
Durant els dies de la Festa de l'Aiguardent, tot el poble obre les portes de casa seva per acollir els alambins i les diferents mostres d'entitats, cellers i cooperatives de la Terra Alta, i es converteixen així en originals i singulars estands firals. La destil·lació artesana i tradicional de l'aiguardent –beguda espirituosa obtinguda de líquids procedents de fermentació alcohòlica– i la degustació dels vins i dolços típics del municipi són els trets més característics d'aquesta festa marcada per un gran ambient festiu.
Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova
(Últim cap de setmana d'octubre)
Una de les fires més antigues de les Terres de l'Ebre –amb més de 180 edicions– i de cita obligada per als veïns del municipi i dels voltants de Móra la Nova. És un certamen multisectorial que aplega professionals de tota la província, i que ofereix, al llarg de tres dies, bones ofertes i les darreres novetats en maquinària agrícola i industrial, ramaderia i agricultura. A més, hi ha una zona lúdica i un parc d'atraccions per a petits i grans, tot un reclam per fer la visita encara més entretinguda.
Festa del Vi de Gandesa
(Primer cap de setmana de novembre)
És l'aparador dels vins a peu de territori més important de la Terra Alta, una cita obligada per als amants de la vinya i les seves nombroses varietats. Això sí, entre els actes de la Festa del Vi destaca la Nit de les Garnatxes Blanques, una vetllada dedicada a la varietat més emblemàtica i tradicional de la Terra Alta, emmarcada en l'incomparable celler modernista de Gandesa, reconegut popularment com una de les set meravelles de Catalunya. Si voleu tastar l'essència de la DO Terra Alta, aquesta festa és una cita ineludible.