Un sender sobre el pas del temps
Tenim ganes de caminar, i al mateix temps d'acostar-nos amb els cinc sentits a l'essència penedesenca. Així que decidim fer El Camí del Vi o Winewalk, un sender sensorial de 3'5 km senzill, ideal per a tota la família, i que permet aprendre sobre què ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori, des d'un punt de vista social, cultural, mediambiental, turístic i econòmic. El recorregut comença a l'Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès, i té un primer tram urbà, fins al camí de la Bleda. Allí comença un passeig entre vinyes que acaba a la Torre de les Aigües. El sender també convida a reflexionar sobre el pas del temps, tant dels homes com de la natura. Del temps que precisa el creixement de la vinya, perquè neixi el raïm, el temps del celler per elaborar el vi... En definitiva, un sender interpretatiu que es va inaugurar ara fa dos anys i que us permetrà fer el camí que hi ha darrera de cada ampolla de vi.
Tot seguit visitarem el Cava & Hotel Mastinell, un complex enoturístic en un paratge privilegiat dels afores de Vilafranca. L’hotel és un 5 estrelles amb arquitectura gaudiniana i amb només 12 exclusives habitacions, i s’hi fan tractaments de cavateràpia i vinoteràpia, i altres activitats d’enoturisme. També hi ha l’Espai Gastronòmic En Rima, de cuina mediterrània, i el celler on s’elaboren els vins i caves Mastinell. L’hotel ha estat guardonat com a Millor Establiment Turístic de les Rutes del Vi d’Espanya i com a Millor Experiència Turística per la Generalitat de Catalunya.
Quan toqui l’hora de dinar, ens entaularem a Cal Blay Vinticinc, restaurant enogastronòmic de Sant Sadurní d’Anoia. Es troba en un celler modernista, i la cuina que ofereixen combina tradició amb noves tendències gastronòmiques. Ah!, i que no hi manqui el cava, que per alguna cosa som a Sant Sadurní! En aquest restaurant podreu triar entre els més de 120 que s’elaboren a la població!