Històries al castell
Sant Martí de Tous, tocant a la comarca de la Conca de Barberà, és una població mil·lenària que va néixer al voltant del seu castell. Paga la pena fer una visita als seus carrers, i, és clar, al castell. Sembla ser que ja fa uns quants segles hi varen posar els peus personatges com Guifré el Pilós i l'abat Oliba, i avui segueix estant habitat, però obre les portes als visitants en dies concrets i també prèvia concertació. I, com ja us dèiem anteriorment, un moment excel·lent per anar a conèixer la vila i la seva construcció més emblemàtica és el primer cap de setmana de juliol, quan té lloc el FesLleCat, Festival de Llegendes de Catalunya. Hi escoltareu històries i llegendes populars d'arreu dels Països Catalans en diferents formats artístics.
Més tard anirem fins a Òdena per visitar les Caves Bohigues, que tenen el seu origen l'any 1542. Fan vins i caves en una magnífica finca, Can Macià, classificada d'interès històric i artístic, amb una masia central al voltant de la qual s'alcen els diferents espais del celler i les caves. Coneixerem la llarga història del lloc així com el procés de transformació de vi en cava.
A dinar farem cap a la capital de la comarca, Igualada, i més en concret al barri del Rec. Hem triat el Somiatruites, restaurant ubicat en una antiga adoberia i reformat per l'arquitecte Xavier Andrés. Com a xef hi ha David Andrés, actual cap de cuina del tres estrelles Michelin ABaC de Barcelona. La proposta culinària que trobareu a taula combina els productes de la terra de qualitat amb la cuina d'avantguarda.