Oli, pa, galetes i vi
A la falda de la muntanya de Montserrat, les oliveres fa segles que donen els seus fruits gràcies als quals podem elaborar un oli d’oliva excel·lent. Us convidem a anar fins a Collbató a fer un recorregut a peu entre els arbres acompanyats d’un guia o productor local que ens ensenyarà quines són les varietats autòctones d’oliva i com ha evolucionat la seva collita. A l’ombra d’alguna olivera farem un tast d’oli d’oliva verge extra. Us hi llepareu els dits! Completem la visita anant al Molí de l’Oli de Collbató, on hi trobem el centre d’interpretació de l’oli i on podreu adquirir ampolles plenes de “l’or líquid” de productors locals. Aprofitarem també per fer un tomb pel nucli antic de la població, el recinte medieval millor conservat de la comarca.
Les següents hores del dia les tenim fàcils per organitzar-les: provarem una part de l’experiència titulada Torrelles, a un salt de Barcelona. Ens esperen en primer lloc al celler Sirot, on elaboren uns exclusius vins de cirera! Evidentment, ens els deixaran tastar, acompanyats d’un aperitiu. Seguim a Torrelles de Llobregat, però ara per conèixer un forn obrador ecològic on s’elaboren una gran varietat de pans artesanals i les Torretes, les galetes de Torrelles. Acabarem amb una visita a Ca la Cinta, una masia del segle XIX que s’ha reconvertit en museu de cinema i d’història del poble.