Dia 1: Esmorzar i esquelles
El Montseny és conegut sobretot per la seva natura, muntanyes i paisatges, sí, però també per la gran quantitat de restaurants i bons llocs on fer un mos que hi ha, ja sigui a peu de carretera o en els nuclis de població. Així que no podem començar d’altra manera la nostra sortida que amb un bon esmorzar per agafar forces. Hem triat la Fonda del Montseny, establiment que té els seus orígens al segle XIX, quan hi dormien traginers i marxants, i que el 1992 va ser reconvertida en restaurant. Als fogons hi couen productes de primera qualitat a partir del receptari tradicional català.
Amb la panxa plena, ja podem iniciar els nostres passos pel poble del Montseny, al bell mig del Parc Natural. No hi pot mancar una visita a l’església de Sant Julià de Montseny, de la que en destaca el campanar de torre quadrada del segle XII un xic inclinat. Tampoc us podeu perdre l’exposició d’esquelles que el matrimoni Jaume Traveria i Montserrat Garriga van anar col·leccionant al llarg de la seva vida, fins a un miler! La mostra la trobareu al Casal de Cultura del poble.