Tarda dia 1: cellers i castells
La nostra primera aturada serà al Celler modernista de Nulles, on descobrirem les singulars experiències enoturístiques i gastronòmiques d'aquesta Catedral del Vi que aquest any celebra el seu centenari. Cada una t'aproparà al món vinícola des d'una perspectiva diferent però amb un objectiu comú: gaudir i conèixer una de les millors riqueses culturals del nostre país.
Al capvespre ens arribarem a la capital de l'Alt Camp, Valls. Mentre passegem pels seus carrers ens preguntem què deu tenir aquesta població que hagi vist néixer tradicions avui tan arrelades arreu del país com els castellers i les calçotades.
Podeu triar i remenar entre els restaurants que hi ha al municipi a l'hora de sopar. I si avui és divendres, de segur que trobeu els castellers de la Colla Vella i de la Colla Joves dels Xiquets de Valls assajant als seus respectius locals. Podeu anar-hi sense por, sempre i quan guardeu silenci quan els castells estiguin alçant-se. I si voleu provar de posar-vos a la pinya, mai hi sobra ningú! Demaneu una faixa a algun casteller que tingui cara de manar, apreneu l'art d'enfaixar-vos, i seguiu les indicacions a l'hora de situar-vos a la base del castell.
Si no sou molt castellers, una bona alternativa és anar a visitar al monestir de Vallbona de les Monges. En aquest cas, però, millor que la tarda la comenceu allí, ja que tanquen portes a les 18.30 h (a l'hivern una hora abans).