La Masia El Bellver, construïda al segle XI-XII, és el primer que troba el visitant quan arriba al Pla de la Calma. Restaurada recentment per la Diputació de Barcelona, ara l'espai és un restaurant Slow Food i el punt d’informació del Parc Natural del Montseny. Només obren els caps de setmana i festius, i només ofereixen el menú degustació gastronòmic km 0 (45 euros adults, 25 euros infants). Aquí es practica cuina de territori de veritat, amb només productes de pagesos, artesans i pescadors compromesos amb l'ecologia. Traduït en plats; una amanida de tomàquets de varietats antigues, un verat a la ratafia amb albergínia blanca o un mil-fulls de xai fet a baixa temperatura amb parementier i patata 'charlot'. La terrassa exterior és, sense cap dubte, una de les millors de tot Vallès Oriental. Cal reservar.
Al mateix camp de tir de Mollet hi ha un restaurant que, més que un restaurant, és un temple del producte excels. En David Mazuca i la Dominga Gil (cap de cuina) fa 20 anys que només despatxen carn (ibèrica, basca, Angus, vaca vella, etc.), peix i marisc (català, gallec i francès) d'altíssima qualitat. El servei és proper i familiar. El local té peixeres a vessar de crustacis, un celler amb 2.000 referències de vins i licors i una excel·lent terrassa amb vista al camp de tir. Els clients són majoritàriament molletans i empresaris de la regió. Cal reservar (especialment els caps de setmana).
Just darrere del centre comercial outlet de la Roca del Vallès hi ha una masia del segle XVIII damunt d'un turó. Reconvertida en restaurant el 1970, aquí s'especialitzen en brasa, arrossos i bacallà. Tiren de clàssics (pebrots del Padró, croquetes, etc.) i també de creativitat personal (remoltaxa a la brasa amb formatge a la menta i festucs). Els nostres preferits? Qualsevol tall de carn premium a la brasa, l'arròs de txuleta de vaca amb cargols, i el bacallà amb ceba caramel·litzada al forn Josper. Però, vaja, trieu el que trieu, encertareu. Com que el restaurant és a un bon enclavament, té diverses terrasses exteriors i una piscina. A part de fer dinars i sopars, els dissabtes també organitzen sessions de 'tardeig'.
Aquí la cosa va de vermuts, platets i tapes molt ben fetes. La carta cobreix una mica de tot; cosetes per picar (ibèrics, formatges, patés, russa), clàssics d'aquí (caneló de pollastre rostit, daus de melós de vedella, llom de bacallà), secció internacional (hot dogs, bao buns, makis, yakisoba), opcions sense gluten i vegetarianes, i postres casolanes. La carta de vermuts, vins i còctels, clavada. La relació qualitat-preu, perfecte. El local és un antic magatzem de planta baixa rehabilitat amb una terrassa envejable. Molt recomanable per anar-hi amb colla. Hi ha un segon Pitapes a Mollet (Berenguer III, 73).
El Rebost dels Guiu és un bar (a baix) i un restaurant (a dalt). L'especialitat de la casa són les carns de proximitat a la brasa, guisades, adobades i a la llosa. També ofereixen excel·lents aperitius, entrepans freds i calents, plats combinats i bons plats de peix. Tres menús disponibles; esmorzar de forquilla (9 euros, sense beguda), migdies laborables (12,5 euros, sense beguda) i caps de setmana i festius (18 euros, sense beguda). Les racions són generoses, l'ambient és familiar i el servei, atent i ràpid. El local té terrassa. Clientela de la comarca i molt ciclista de diumenge.
Masia del segle X reconvertida en un hotel i restaurant amb encant. Aquest es veu per tots els costats: a les habitacions, càlides i ben cuidades, a la terrassa amb vistes al Vallès, a la piscina o al celler excavat a la roca. Centrem-no en el restaurant; ofereix una cuina delicada i d'avantguarda, amb molta personalitat, basada en la qualitat i l'excel·lència de les primeres matèries. Ofereixen un menú de degustació de 75 euros ben generós; aperitiu, dos entrants, dos segons (peix i carn), assortiment de formatges de km 0, pre postres i postres.
El xef piamontès Mirko Carturan no enganya ningú: fa una cuina tan personal, tan d'autor, que el restaurant porta el seu nom. Així mateix, té la cuina a la vista del comensal. Es tracta d'un local exquisit, i en el qual la tòfona, sigui blanca, negra o d'estiu, pren el protagonisme quasi tot l'any. La seva proposta es basa en dos menús degustació; un de 30 euros (primer, segon plat, postres i beguda) i un altre per 58 euros (tres entrants, peix, carn, dues postres i sense beguda). Reconegut per la Bib Gourmand Michelin per servir cuina de qualitat a preus continguts.
El nom que varen donar a l'establiment fou tot un encert, o una declaració d'intencions d'allò que volien aconseguir, tant a la taula com a l'ambient, i que després de quasi 30 anys es pot afirmar que han assolit. El secret: un tracte proper i cuina de mercat i tradicional de qualitat. La carta que presenten és força generosa, i ens costa aconsellar-vos, però us recomanem el filet de vedella amb salsa d'oporto i fetge d'ànec, i, si sou més de peix, els medallons de rap amb gambes a l’ametlla. En Jordi Bruguera, l'actual amo i xef, us proposa un menú de més de 40 opcions que, per 30 euros, inclou; primer, segon plat, postre i cafè.
A mig camí entre el Montseny i la Mediterrània, hi trobareu La Parra de Sant Celoni. Aquí s'hi fa cuina senzilla, tradicional, de proximitat i amb tocs de temporada. Uns exemples? Els tardorencs canelons de confit d’ànec, bolets i foie, l'espatlla de xai del Montseny al forn o les estiuenques sardines a la planxa. Podeu gaudir a carta o amb els dos menús que ofereixen; el setmanal de 16 euros (dimarts fideuà i dijous paella) i el de cap de setmana de 26 euros.
Discover Time Out original video