Croissant de xocolata
© Africa StudioCroissant de xocolata
© Africa Studio

Els millors croissants de xocolata de Girona

El gran oblidat de les llistes i, en canvi, un dels primers a acabar-se a qualsevol tipus de festa

Publicitat

El croissant de xocolata és, sovint, el secundari. Sempre prioritzem els de mantega. Tot i que, curiosament, el de xocolata és el protagonista de la família i el que ocupa totes les llistes de millors croissants és, sempre, el de mantega. Els de xocolata són els primers que s’acaben a totes les festes, absolutament totes. Sense cap mena de dubte. Ja babegeu al pensar en un croissant farcit fins a rebentar de cacau? Ens ha costat triar, però aquí teniu els nostres preferits de les comarques gironines. 

  • Cafeteries
  • Eixample
  • preu 2 de 4
Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. I, evidentment, croissants de xocolata. Esponjosos, embriagadors i amb les puntes ben cruixents. Es desfà a la boca. Prepareu-vos per obrir l’arca del tresor i... adéu, dieta!
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Centre
Antiga Casa Bellsolà
Antiga Casa Bellsolà
Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món: Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i el Carib. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens de la mà de Mireia Oliveras (la dona de Robert Bellsolà) i aposta per oferir un pa de qualitat, artesanal i elaborat amb les millors matèries primes. Un pa i una fleca que et transporta al passat. Però anem al que ens ocupa: el croissant de xocolata. Una autèntica joia esponjosa que fa les delícies dels addictes a la xocolata negra i, alhora, als amants del croissant de mantega.
Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample
La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Com ells mateixos diuen, “la unió dels millors ingredients fa la força”. Actualment formen part de la plataforma de restauració FoodBox. Un imprescindible: el croissant de xocolata. Bona textura, bona massa i ideal pels addictes a la Nocilla o Nutella. 
  • Cafeteries
  • Eixample
  • preu 2 de 4
Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs el croissant de xocolata negra no podia ser menys: farcit i, a més, amb xocolata a les banyes. Això sí: no és gens empalagós, al contrari: el gust és suau i delicat.
Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample
Fleca Elías Boulanger
Fleca Elías Boulanger
Una gran varietat de pans (en barra o llesques), brioxeria i cafè. És el que podem trobar a Elías Boulanger, a tocar del Parc del Migdia. L'origen d'aquesta fleca el trobem abans de la Guerra Civil, l'any 1932, quan l'avi d'en David i l'Isidre van fundar el primer forn de pa al barceloní barri de Sants. L'any 2007, però, van decidir donar un canvi de rumb a la fleca i elaborar pans varietals de cada zona de cultiu, amb les diferències que aporta cada terra, clima i planta. Els plans que venen, doncs, no només estan elaborats a mà i amb llargues fermentacions (de fins a 72 hores!) i cocció en forns de pedra, sinó que ho cultiven pagesos de Tarragona, Lleida, Zamora, Castella i Lleó, Aragó, Osca, Terol i França. Dos imprescindibles: El pa elaborat amb massa mare i oli d'oliva i, si perdeu el cap pels dolços, heu de tastar el pastís de xocolata negra. Per llepar-se'n els dits!
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Baix Empordà
Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat