cupcakes
© GreenArtcupcakes
© GreenArt

On tastar bons cupcakes a Girona?

Els cupcakes ja no estan de moda però a la ciutat de Girona encara podem trobar bars i botigues que els fan molt i molt bons

Publicitat

Fa uns quants anys Girona va omplir-se (gairebé literalment) de petites magdalenes calòriques amb frosting de colors. Els cupcakes van estar a punt de dominar el món i no hi havia pastisseria que no intentés fer-ne. Actualment ja no estan de moda, però a la nostra ciutat han sobreviscut o s'han creat noves pastisseries que dignifiquen aquesta petita temptació dolça. Establiments on menjar-se un cupcake torna a ser un autèntic plaer. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Centre
Martina Sweet Cakes
Martina Sweet Cakes
La Marta Devesa, alma màter de Martina Sweet Cakes, era més de salat que de dolç. De fet, quan anava a un restaurant amb prou feines tastava les postres. El 10 d'abril del 2011, però, tot va canviar: Va néixer la seva primera filla Martina. No només es va veure envoltada de bolquers i biberons, també va descobrir que els dolços li agradaven i molt. Durant l'embaràs, només teniu antull de cupcakes i macarons fins el punt que baixava única i exclusivament a Barcelona per menjar-ne! No va trigar gaire a adonar-se que el millor era fer-los ella mateixa. I, després de passar per l'escola Cakes Haute Couture de Sitges, els cursos de la coneguda Patricia Arribálzaga i la Hofmann de Barcelona, Martina Sweet Cakes va obrir les portes. Una petita botiga de colors pastels que sembla treta de Pinterest. El local, situat al bell mig del Barri Vell de Girona, ofereix un ampli ventall de cupcakes, pastissos, bundt cakes, pies, galetes, macarons i cronuts. Dos imprescindibles per llepar-se'n els dits: el cheesecake estil Nova York i els macarons de violeta i fruits vermells.  Ah! I no cal que us mengeu el cupcake pel camí: podeu seure a la meravellosa terrassa i esmorzar o berenar allà mateix.
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample
Imaginació a raudals i creativitat fora de sèrie. Són les claus de la pastisseria Oh Mama, un dels pocs establiments gironins que ha sobreviscut (i amb raó) de la moda dels cupcakes. Va néixer l’any 2013,  però la responsable, l’argentina Susana Burón, acumula més vint anys d’experiència en pastisseria creativa a les esquenes. Oh Mama és un món il·limitat de colors, formes i sabors on no hi ha dos pastissos iguals. Cupcakes, cake-pops, pastissos per a diferents esdeveniments, galetes i delicatessen. És impossible entrar-hi i no sortir-ne amb un dolç a la mà.
Publicitat
  • Cafeteries
  • Centre
L'Exquisit
L'Exquisit
Res millor per agafar forces a mitja tard que un berenat dolç i, sobretot, original. L’Exquisit reuneix totes dues condicions. Aquest local del Barri Vell us farà venir salivera amb una carta tan variada que us costarà prendre una decisió. Muffins i cupcakes de totes les formes i els colors, piruletes de galeta, entrepans diversos i brownies amb xocolata blanca són algunes de les propostes que es poden tastar a l’Exquisit. Els seus pancakes són, probablement, els millors de Girona
  • Cafeteries
  • Centre
Metropolitan
Metropolitan
Sou celíacs, vegans o intolerants a la lactosa? La cooperativa Artis 'n' Food ha pensat en vosaltres i ha 'parit' el Metropolitan. Un espai urbà, acollidor i amb una estètica que triomfarà a Instagram. Aquest bar, situat ben a prop de Correus, pensa en tothom: fan dinars, sopars, esmorzars, berenars i, fins i tot, 'afterwork' amb un petit ventall de cerveses artesanes i 'gluten free'. Voleu tenir un sopar íntim amb la parella? Podeu anar a la 'zona sopars que és d'allò més acollidora. Necessiteu un lloc on treballar una estona i fer un brunch? Tenen wifi gratis. Sou addictes als dolços? Quedeu-s'hi a viure. Els pastissos són, de fet, un dels pilars del Metropolitan: La carta és força extensa i cada poc temps es va renovant amb noves receptes. De moment, les delícies més demanades són el 'cupcake' de pastanaga i formatge Philadelphia i la 'Sara' sense gluten ni lactosa. 

Altres llocs de pastisseria creativa

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample
Pastisseria Crumb
Pastisseria Crumb
Perdeu el cap pels pastissos de la Fàbrica? Doncs aquí teniu els artífex de bona part de les meravelles d'aquesta cafeteria: Pastissos Crumb. L'artífex d'aquest obrador, instal·lat al carrer Saragossa de Girona des de finals de 2015, és Flor Raimundo. Una argentina que després d'estudiar a l'escola Gato Dumas de Rosario i fer un stage al Celler de Can Roca i a la mítica Bubó de Carles Mampel va decidir fer realitat el seu somni. Crumb serveix, principalment, a diversos hotels, bars i restaurants de la zona però també ofereix servei de càtering amb pastissos personalitzats i,-gran notícia-, encàrrecs a particulars. Es tracta, tal com podeu sospitar per la trajectòria de Raimundo, d'una reposteria original, deliciosa, delicada i extraordinàriament maca. Petites joies que ens entren pels ulls i, poc després, pel paladar. És molt difícil triar només un pastís o sigui que en recomanarem dos: el de 100% xocolata (mousse de xocolata amb un cor cremós de xocolata, cruixent d'avellanes i base sablé de cacao) i el 'Sunshine' amb xocolata blanca i vainilla. I, pels més hipsters, no podem deixar de recomanar-vos el carrot cake. 
  • Cafeteries
  • Centre
La Fàbrica
La Fàbrica
Si algú creu que passejar-se en 'culottes' i 'maillots' apretats no compleix els cànons estètics urbans, que s’oblidi d’entrar a la cafeteria La Fàbrica. Aquest local creat per Christian Meier -ciclista professional- i la seva dona, s’ha convertit en la meca de molts dels ciclistes establerts a terres gironines. El secret? Un cafè dels autèntics. Amb una filosofia al voltant del comerç just i l’agricultura sostenible, hi trobareu tota classe de temptacions dolces per acompanyar les tasses cafeïnades. A més d’esmorzar o prendre alguna cosa a la terrassa (no patiu, les calories, al damunt de la bicicleta, es cremen soles), hi podreu veure etapes del Tour de France o intercanviar idiomes. Un autèntic v(b)ici.
Publicitat
  • Cafeteries
  • Centre
Tots tenim al cap la típica imatge de pel·lícula de la protagonista caminant pels carrers de Nova York amb un cafè a la mà. Doncs bé, a Girona també ho podem fer. I amb un cafè més bo que el de la coneguda franquícia i un local que triomfa (més) a Instragram. A l’Espresso Mafia, situat al bell mig del Barri Vell, podeu demanar un cafè per emportar o prendre’l allà mateix: dins o fora, a la terrassa. Disposen de diverses varietats de cafè, llet de granjes de l’Empordà i un petit ventall de reposteria creativa: ‘cinnamon rolls’, pastís de llimona, de xocolata, ‘cookies’ i el seu producte estrella: el croissant amb glacejat de xarop d’auró i nous caramelitzades. No podeu marxar sense provar el chai latte. De llagrimeta. Ah, i pels intolerants a la lactosa, disposen de llet de coco. 
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat