Paella

Arrossos d'hivern a la Costa Brava

No només de marisc viuen les paelles de la Costa Brava

Publicitat

Encara que sembli impossible, no només de marisc viuen les paelles de la Costa Brava. I, tot i que menjar una paella davant del mar a ple estiu és una passada, a l'hivern també podem tastar arrossos per llepar-nos els dits. Bon profit! 

  • Marisc
  • Alt Empordà
Can Parera
Can Parera
Fa 25 anys que la Tatiana i l'Albert van obrir a Viladamat aquesta senzilla casa de menjars, un bon lloc on buscar aixopluc quan els preus dels locals sofisticats de primera línia de mar se'ns tirin a sobre. Can Parera fa bandera de la senzillesa, que no simplicitat, i és un restaurant de tota la vida amb una carta d'arrossos que té cada dia més fans. La que més surt és la paella mixta (aquí la fan amb costellot de porc), a la manera tradicional, i, segons la Tatiana, sense cap secret més “que un bon brou, una bresa de qualitat i un bon material sense escatimar en les quantitats”. A Can Parera són enemics a mort de les paelles típiques d'aquells restaurants costers que tots hem patit en algun moment de les nostres vides on costa trobar una gamba, i tots els seus arrossos arriben a taula ben assortits de marisc: des de l'arròs negre al de cabra de mar, el de marisc o el de verdures i ceps, per a vegetarians
  • Marisc
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
Ca l'Herminda
Ca l'Herminda

Quan portes des de 1963 fent arrossos, com és el cas d'en Lluís, propietari d'aquest restaurant de referència a Port de la Selva, el món de la paella té pocs secrets per a tu. Fa dècades que els arrossos caldosos de Ca l'Herminda, especialitat de la casa, són un èxit de la Costa Brava, tot i que també fan una (només una) paella. De peix, és clar. Els arrossos caldosos tampoc no porten carn: n'hi ha de cabra de mar, de sèpia amb escamarlans o de gambes i musclos. Si decidiu reservar taula a Ca L'Herminda heu de demanar un dels entrants mítics de la casa, que porta a la carta del restaurant més de 20 anys: els cargols de mar gratinats, melositat pura, fets al forn amb pasta de mantega, ametlla, all i julivert. O el carpaccio de llobarro, homenatge al producte en estat pur, amanit amb un oli casolà de fonoll. El secret dels arrossos de Ca l'Herminda? En Lluís ho té clar: “nosaltres no fem marca: sofregim tot al moment. I això es nota”.

Publicitat
  • Catalana
  • Alt Empordà
Perquè per menjar arròs no cal ser arran de mar. A Can Badó demostren que a la capital altempordanesa, a mitja hora de la platja, també se’n fan de bons. És l’especialitat de la casa i la llista no té res a envejar altres restaurants de cuina marinera: arròs caldós de llagosta i sépia, o de nècores i ceps, de llamàntol, de cabra de mar, de sépia, ceps i vieira o la caldereta de llagosta. Alerta, perquè no s’acaba aquí. En fan de sec amb carxofes, sépia i ceps, o caldós amb conill, cargols i carxofes. També una variant estrangera: el risotto de verdures, Torta del Cassar i tòfona. Els fan per emportar a casa si us voleu estalviar de fer el dinar. Els migdies laborables ofereixen un menú de mercat molt arreglat i bé de preu.
  • Catalana
  • Centre
  • preu 3 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Arròs i Peix
Arròs i Peix
El menjar entra pels ulls. I això ho ho saben molt bé a l'Arròs i Peix. Un restaurant situat al bell mig del Barri Vell de Girona que consta d'un taulell ple de peix i marisc fresc,- com en una peixateria-, on el client escull, en directe, el producte que vol menjar. Tant el primer com el segon plat. L'encarregat del taulell et pesa el producte al davant i, a més, et proposa diferents maneres de preparar-lo. Si decidiu començar amb una mica de peix i marisc (els xipirons a l'andalusa paguen molt la pena i el tartar de salmó és exquisit) podeu optar per menjar-vos, de segon plat, l'altra gran pilar de la casa: els arrossos. Tenen diversos tipus de paella (mar i muntanya, bacallà i espàrrecs, peix i marisc, verdures…), arròs caldós (de peix i marisc, llagosta o pop) i arròs negre, amb o sense bacallà. És difícil quedar-se només amb un, però l'arròs caldós de peix i marisc és de categoria. A més, no cal que compartiu l'arròs entre dos: també serveixen racions individuals.  Si l'arròs tampoc us fa el pes, podeu optar per una fideuà (boníssima), un bon peix que us tallaran i serviran davant vostra, i fins i tot, carn. En tot cas, estem davant d'un molt bon restaurant de cuina de mercat on el més important és la qualitat del producte. Cuiden la presentació però l'objectiu sempre és que el producte,-sigui peix o marisc-, conservi el seu sabor i textura original. Tot acompanyat d'una bona carta de vins i d'una petita però interessant selecció de postres casolans. Un (altre) impresci
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat