sushi
© Chudovskasushi
© Chudovska

El millor sushi de la Costa Brava

Que no us donin gat per sashimi! Aquests són els restaurants amb el millor sushi del litoral gironí

Publicitat

Si us cenyiu a aquesta llista de restaurants japonesos, us assegurem que teniu garantit menjar el peix més fresc, el tall més fi i l'arròs fet amb més cura.

  • Japonesa
  • Alt Empordà
Siam Shiki
Siam Shiki
És EL lloc indispensable si sou fanàtics del menjar oriental. Al Siam Shiki d’Empurabrava proposen una fusió de cuina japonesa i tailandesa que funciona molt bé i que és difícil de trobar enlloc més. Els vaixells de sushi són uns clàssics de la casa, ideals per instagramejar i fer un viatge gastronòmic. Si us decanteu per aquesta especialitat japonesa, des de la sala podreu veure com tallen el peix i com el preparen amb mestratge. Us faran la boca aigua! A banda del sushi, us recomanem els curris, l’arròs amb llet de coco i mango, el pad thai o la degustació d’entrants tailandesos si el que voleu és descobrir gustos diferents. El preu és econòmic i l’experiència digna de ser viscuda. A què espereu?
  • Mediterrània
  • Alt Empordà
  • preu 3 de 4
Un restaurant japonès on, a més, podem menjar una bona pizza o una fideuà? Existeix i funciona. De fet, funciona tant bé que costa decidir-se i destacar un sol plat. L'Oreig, situat a 50 metres de Cala Montgó,-entre L'Escala i Torroella de Montgrí-, ofereix una peculiar fusió entre la cuina mediterrània i de proximitat (arrossos, fideuà, peix i marisc…), la italiana (també podem menjar-vos una bona pizza feta al forn de pedra) i la gran estrella de la casa: el sushi. Un imprescindible: els spicy rolls. Espectaculars. A més, disposa d'una àmplia terrassa amb vistes a la platja i una zona chill out. 
Publicitat
  • Japonesa
Us agrada el sushi? Que no us donin maki per llebre! El millor sushiman (bé, un dels millors) del món el tenim a casa nostra. Concretament a Cadaqués. Es diu Federico Filipetti,-tot i que tothom el coneix com a Fede-, i és un xef argentí format, entre altres llocs, al Bulli i al Celler de Can Roca. Filipetti és, també, un dels valors puixants del panorama gastronòmic gironí. No us ho creieu? Aneu al Haiku, aquest petit i pintoresc restaurant de Cadaqués cada dia més popular. Tot i que opta per una cuina tradicional japonesa, en Fede, aporta als plats el seu toc personal, gairebé mediterrani, convertint el sashimi, nigiri, maqui o tempures en experiències memorables. Per cert: Els vegetals, plantes, flors, herbes que utilitza les conrea ell mateix al seu hort. Si hi aneu, no us perdeu el carpaccio de vedella Kobe: per llepar-se’n els dits. 
  • Japonesa
Restaurant Far Nomo
Restaurant Far Nomo
No baixeu de Sant Sebastià sense viure l’experiència gastronòmica del Far Nomo.  Si bé us pot sobtar trobar un restaurant japonès en un lloc tan mediterrani, l’excel·lència d’aquest establiment ha creat adeptes d’arreu del món i ha fet d’aquesta jugada arriscada una aposta guanyadora. El local és elegant i acollidor, i podeu espiar els cuiners a través d’un vidre que us ensenya l’activitat de la cuina per començar a salivar. Els productes són frescos i de proximitat i els plats estan a l’alçada de la seva situació privilegiada. Disposen d’entrants japonesos, una amplia carta de tàrtars i tatakis, sushi, arrossos i brasa. Una recomanació que arrasa? El tàrtar de tonyina o el de gamba de Palamós. Si hi aneu a l’estiu, feu-vos el regal de reservar taula a la terrassa per gaudir de les increïbles vistes del restaurant.
Publicitat
  • Japonesa
  • Baix Empordà
Restaurant Can Kai
Restaurant Can Kai
Can Kai és el millor restaurant de sushi de la Costa Brava, així de clar. Només cal que entreu al seu Instagram per veure que el que ofereixen és la qualitat posada al plat (perill: salivadaimminent!).Beneïts ells, compten amb productes fresquíssims i de primer ordre que els fan un autènticpecat. No hi ha millor exemple que els exquisits sashimis de salmó, tonyina o toro queserveixen. La carta és molt extensa i de veritat que us ho recomanem tot, però si ens obligueu a triar a punta de pistola no us podeu perdre el carpaccio de gamba vermella de Palamós ni els gunkans picants de salmó o tonyina, que es serveixen enrotllats amb el propi peix i porten un arròs amb formatge cremós.Important dir-vos que tenen també opcions per vegetarians i una àmplia oferta de cervesesjaponeses. Acabem amb la mala notícia: el restaurant obre només per temporada alta, així que l’hivern se’ns fa sempre moooooolt llarg.
  • Mediterrània
  • La Selva
  • preu 2 de 4
Tot en un. Aquesta podria ser la màxima d’Es Blanc, perquè és un restaurant però, a la vegada, també una cafeteria de dia, un bar de copes i cocteleria de nit, i fins i tot un xiringuito a l’estiu, amb una esplèndida terrassa arran de platja. El punt híbrid també es troba a la carta, on convergeix cuina mediterrània amb sushi i una selecció de tapes i ibèrics. A més, cada tipus de menjar està ubicat en una zona diferent del restaurant. Així que, a remolc d’aquest ampli ventall d’opcions, no et sorprendrà que a la carta de postres hi hagi inclòs un mini-gintònic. Ah, i és un secret a veus que la Carme Ruscalleda hi va expressament de tant en tant per menjar-hi l’arròs amb llamàntol.
Publicitat
  • Japonesa
  • Baix Empordà
Higuma
Higuma
El Higuma és el que es pot classificar com a tot un descobriment si sou uns bojos del menjar cru. És un restaurant jove però que exerceix el sushi amb veterania, demostrant que si es fa amb mestratge, pot fer-se absolutament addictiu. No us podeu perdre els gunkans de tonyina o salmó, els temakis d’anguila, els seus sashimis de toro, vieira o dorada o el seu mític tataki de wagyu, la raó definitiva per estimar-los per sempre més. Si voleu afegir-hi un xic de cuina, tenen fantàstics assortiments de sushi calent o mil i un plats cuinats esplèndids com sopes, gyozes, tempures, arrossos o guisats. Mengeu el que mengeu, no podeu prescindir de les postres japoneses de pel·lícula que preparen. Us recomanem els dorayakis d’en Doraemon o el tiramissú de te matcha remullats amb el xarrup de sake que et donen abans de pagar, flipareu!
  • Japonesa
  • Baix Empordà
Moss Sushi
Moss Sushi
Sabem que ara mateix el sushi és el menjar que està de moda i tothom s'hi atreveix, però el Moss Sushi de Palamós no és un restaurant més. D’entrada, perquè tenen una carta a mida per tots els gustos i paladars que especifica els menjars picants, els recomanats, els calents i els vegetals. I per rematar-ho, i és el més important, perquè ofereixen tot de propostes atrevides i que volen (i aconsegueixen) ser diferents com l’special moss amb filet de vedella, ceba caramel·litzada i foie o el wagyu roll amb una deliciosa carn de wagyu, margallons, formatge de búfala, rúcula i tomàquet sec que us faran saltar d’alegria. Tenen també plats més convencionals com els tatakis, tàrtars, tempures o yakisoba i una més que correcta carta de vins. El local és molt modern i més que cèntric, ideal per començar la nit amb bon peu i continuar amb una bona copa en algun dels molts locals de nit que hi ha a Palamós.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat