Carn
© Evgeny KarandaevCarn
© Evgeny Karandaev

Els 10 cracs de les brases de la Costa Brava

10 restaurants de la Costa Brava que han fet de les brases el motor del seu èxit

Publicitat

Dominen el foc i les graelles amb els ulls tancats! Aquests són 10 restaurants de la Costa Brava especialistes en brasa que tornen bojos als amants de la bona carn o el bon peix. 

Els 10 cracs de les brases de la Costa Brava

  • Braseries
  • Baix Empordà
Ca l'Isern
Ca l'Isern
Ca l’Isern és un restaurant familiar clàssic a Sant Feliu de Guíxols que des del 1954 es dedica a promocionar la cuina casolana i sobretot la brasa. Tenen un productàs i us ho podríem recomanar pràcticament tot mentre estigui cuit amb tot l’amor que li posen i que podreu percebre des de la taula, ja que el foc està al mig de la sala. El secret de porc, l’entrecot i el tall que es pela són apostes segures, tot i que si el que voleu és posar-vos les botes podeu demanar les graellades de carn o de peix i encertareu segur. Els plats són sense pretensions, brasa en la seva més pura essència i amb una carn cuita sempre al punt que has demanat. Una delícia si el que busques és un lloc rústic i amb encant que et serveixi un àpat suculent i saludable.
  • Braseries
  • Baix Empordà
Catalina Parrilla
Catalina Parrilla
El Catalina s’ha convertit en un imprescindible per tots aquells amants de la brasa que posen un peu a Platja d’Aro. Com a bons argentins, la carn és el seu fort i serveixen graellades i asados espectaculars d’una carn tan suculenta que us farà plorar i que inclou peces menys convencionals com el tall que es pela o l’entranya. Tot això acompanyat amb uns amaniments sublims que són secret de la casa i que us convertiran en repetidors empedreïts del restaurant. Si tot el que sabeu de l’Argentina és que s’hi menja bé, ofereixen l'anomenat menú argentí perquè feu un tastet del bo i millor de la gastronomia del país. I això inclou també les fantàstiques empanades que serveixen i els vins argentins de què disposen. El plus que fa que el restaurant tingui un 10 són el seu servei amabilíssim i l’encert en la decoració del local, que el fa inqüestionablement atractiu.
Publicitat
  • Braseries
Ca l'Artau
Ca l'Artau
La bonica masia on està ubicat el restaurant ja és un bon presagi de l’agradable experiència que t’espera un cop dins. A Ca l’Artau, a mig camí entre Llagostera i Caldes de Malavella, hi trobaràs cuina tradicional catalana amb un toc de modernitat i una especialitat deliciosa: les seves carns a la brasa, tant nacionals com d’importació. Entrecots, botifarres, cabrit, porquet... tot són productes que trobaràs a la carta i que et couran exquisidament al forn de llenya. Si ets més de menú, cap problema perquè en tenen tant entre setmana com al cap de setmana i a uns preus bastant ajustats. És un restaurant especialment recomanable per anar-hi en família o a fer un àpat en grup, ja que disposen de molt d’espai i la cuina acompanya.
  • Braseries
  • Baix Empordà
Grill Ruta Baviera
Grill Ruta Baviera
El Ruta Baviera és, de ben segur, un dels restaurants més instagramejats de la Costa Brava per la seva decoració amb estil. Disposen d’un ampli pati il·luminat i adornat amb bon gust ideal per les nits d’estiu i per deixar que hi passin les hores en bona companyia. La seva especialitat són les carns a la brasa, tot i que també hi fan verdures i algun peix segons el dia. Podeu demanar-hi pintxos, botifarres, xurrasco, hamburgueses, conill i totes les coses carnívores i delicioses que us puguin passar pel cap. Acompanyeu-ho amb unes tapes i unes torrades i ja tindreu la feina feta. El punt fluix és que en temporada alta és un lloc molt sol·licitat i a vegades no és la millor opció si es té pressa. Però si aneu amb calma, demaneu una cerveseta, preneu el sol i deixeu-vos enamorar per aquest espai.
Publicitat
  • Baix Empordà
Casa Juanita
Casa Juanita
Discretament situat en un dels carrers més cèntrics del nucli de Begur, Casa Juanita és el mar posat al plat. El peix de roca és l’estrella de la casa i te’l cuinen suculentament acompanyat de patata, tomata i ceba al forn de llenya d’alzina. Treballen amb la pesca del dia, amb la qual cosa la oferta de la casa varia a cada àpat. Deixa’t assessorar pels propis restauradors, que et portaran el peix en una safata perquè escullis què vols menjar i t’assessoraran si això del penegal, la rascassa o el corball et sona a xino. Si encara no t’hem convençut, pensa que l’experiència és un grau i aquest restaurant ja té gairebé 40 anys d’història! No trobaràs a Begur un lloc més autèntic.  
  • Braseries
  • Baix Empordà
El foc
El foc
Hi trobareu carn, carn i més carn, així de clar. Així que si un bon entrecot us fa parar bojos heu de visitar aquest restaurant de s’Agaró autènticament argentí. Preparen diferents carns a la brasa (fins i tot porquet!) acompanyades de verdures i amb 5 punts diferents de cocció per triar. Si vas perdut, estan encantats d’orientar-te sobre quina carn escollir en funció dels teus gustos. A més a més, s’ofereixen a deixar part de la carn que has demanat a la graella per tal que el plat no se’t refredi i puguis degustar-lo en la màxima expressió del seu sabor. El local té el foc de llenya al centre perquè no et perdis res del que passa entre les brases. El seu punt negatiu és que és petit, així que no us adormiu si voleu una taula. A l’estiu podeu apurar un xic més, ja que disposen de terrassa.
Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Can Kiku
Restaurant Can Kiku
Si ets un carnívor dels que creuen que no hi ha res més trist que un plat de verdura, Can Kiku a Sant Feliu de Guíxols es convertirà en el teu nou restaurant preferit. És un temple de la carn i el que és més important, saben com tractar-la. Allà hi podràs degustar entrecots com déu mana, diferents tipus de talls com la presa, el secret o la ploma o carns procedents de diferents parts del món com Austràlia, Japó o Uruguai.A més a més tenim bones notícies! Són uns xefs de campionat, amb la qual cosa a banda delsplaers carnals podràs regalar-te també tapes i racions increïbles com el seu mític tàrtar de vedella, carpaccios d’escàndol o unes tires de pollastre amb salsa de curri i mango que et faran la vida més feliç.
  • Baix Empordà
La Vianda
La Vianda
Amb poc temps, La Vianda s’ha convertit en la reina de s’Agaró per les seves insuperables hamburgueses, que fan que aquest plat clàssic del fast food s’hagi convertit en un àpat de gourmet. Els germans que porten el restaurant són de la filosofia que per fer un bon plat cal un bon producte i això es percep a les seves mítiques hamburgueses. Les fan amb un pa rústic més que cruixent, amb carn de qualitat i amb ingredients que abans no haguéssiu lligat mai amb una hamburguesa com el foie, el provolone, l’oporto o la botifarra de perol. En tenen moltes i tindreu treballs per triar la millor perquè el llistó està molt alt! Heu de tastar la Tex-Mex, que és picant i farcida de nachos i jalapeños, la Mallorquina banyada en sobrassada o la de Wagyu amb una carn espectacular. Quedareu tips com bacons i tot per menys de 10 euros!
Publicitat
  • Braseries
  • Baix Empordà
Don Quijote
Don Quijote
El Don Quijote és un clàssic a Platja d’Aro que porta dècades oferint els seus mítics pintxos a diverses generacions de clients. El més divertit és la brotxeta pirata, que us farà sentir com si us poguéssiu batre en duel en qualsevol moment. Molt recomanables també les aletes de pollastre, un chateaubriand digne de menció i els enormes entrecots fets a la brasa de carbó, que us faran sortir rodolant del restaurant. A l’estiu, no us podeu perdre el seu acollidor pati interior que és ideal per grups i on podreu gaudir de l’anhelat airet. Si teniu algun detractor de la carn a la brasa al grup que no pateixi, que l'extensa carta del restaurant va més enllà del foc i el carbó i inclou tot tipus de plats.
  • Marisc
  • Costa Brava
  • preu 3 de 4
El Toc al Mar
El Toc al Mar
En té tot l’aspecte i de fet ho es: vet aquí un autèntic xiringuito de platja, amb els seus plàstics i les seves cadires metàl·liques i allotjat a una antiga barraca de pescadors. És a la platja d’Aiguablava, molt maca però també tremendament freqüentada a l’estiu, i no pas només per la qualitat de les seves aigües sinó que ens hi juguem el que vulgueu que molts hi arriben seguint l’aroma de la fusta d’alzina que crema al forn de la barraca, i que serveix per coure a la brasa els peixos del dia de les barques de Begur o arrossos de recepta antiga i sense concessions. No és barat, i cal anar amb compte a l’hora de demanar el peix perquè el preu és segons el pes de la peça; no dubteu en fer-la pesar i després decidir-vos. El que ens roba el cor és que tenen el meravellós detall de dur-te l’arròs fins al petit port esportiu d’Aiguablava perquè puguis gaudir-lo sense baixar de la barca.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat