Paella
© Ayotography
© Ayotography

Els millors arrossos de la Costa Brava

De peix, carn, bolets, verdures… Us posareu les botes!

Publicitat

Les comarques gironines tenen el privilegi de tocar mar i muntanya. Aquesta diversitat paisatgística queda reflectida també en un dels plats més típics de la cuina tradicional de la zona: l’arròs. Seguiu la nostra llista i tastareu els millors exemplars de l’espècie! Bon profit! 

  • Baix Empordà
El Pedró
El Pedró

El Pedró és sens dubte una de les millors sorpreses del nucli medieval de Pals. Un lloc acollidor, autèntic (de pedra), detallista i amb un estil de cuina tradicional però amb estil propi. Us podríem recomanar mil i una opcions de la seva carta, des de l’àmplia selecció de brasa amb talls espectaculars, passant pels canelons o croquetes casolans i rematant amb plats de cuina de la iaia contundents com l’ànec rostit o els peus de porc amb bolets. Com que parlem de Pals, seríem uns insensats si no us parléssim del seu increïble arròs a la cassola amb marisc i llamàntol, que és l’única excusa que necessiteu per tornar al restaurant. Els postres són casolans i el servei una delícia a l’alçada de la gastronomia. És un lloc ideal per menjar-hi si visiteu Pals, no només perquè està al rovell de l’ou sinó perquè té una terrassa fantàstica. A més a més, a banda de la carta també disposen de menú, amb la qual cosa podeu adequar la visita al que us vulgueu gastar.

  • Catalana
  • Alt Empordà
Perquè per menjar arròs no cal ser arran de mar. A Can Badó demostren que a la capital altempordanesa, a mitja hora de la platja, també se’n fan de bons. És l’especialitat de la casa i la llista no té res a envejar altres restaurants de cuina marinera: arròs caldós de llagosta i sépia, o de nècores i ceps, de llamàntol, de cabra de mar, de sépia, ceps i vieira o la caldereta de llagosta. Alerta, perquè no s’acaba aquí. En fan de sec amb carxofes, sépia i ceps, o caldós amb conill, cargols i carxofes. També una variant estrangera: el risotto de verdures, Torta del Cassar i tòfona. Els fan per emportar a casa si us voleu estalviar de fer el dinar. Els migdies laborables ofereixen un menú de mercat molt arreglat i bé de preu.
Publicitat
  • Marisc
  • La Selva
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Can Flores
Can Flores
Menjar peix a Can Flores és una aposta assegurada. Gairebé podríem dir que el peix neda des del mar fins a casa seva. I és que el restaurant és a 100 metres de la llotja de Blanes, amb la qual cosa el producte que serveixen no pot ser més fresc. És un dels més mítics de peix a Blanes, obert des de 1958. La seva clientela és assídua, sobretot, a la paella marinera, però també als calamars a la romana i als plats de marisc que serveixen. La llista de peix, amb tot, no s’acaba mai a Can Flores: musclos, popets, tallarines, morralla, escamarlans, gambes, lluç i navalles entre molts altres productes de la cuina marinera. Si hi aneu per les festes de Santa Anna, patrona de Blanes, podreu veure els coneguts focs artificials des de l’esplanada de taules que munten a l’exterior. Tot un espectacle!
  • Catalana
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
Totsompops
Totsompops
Totsompops és un 3x1: hostal, restaurant i botiga de productes artesans. Al restaurant, l’arròs és el seu fort. En fan de cabra de mar, a la cassola, de ceps i salsitxes i de bacallà amb camagrocs. La qüestió és mesclar-lo amb els productes de temporada i surten combinacions d’allò més bons i originals. La resta de la carta és tradicional i catalana. El peix el porten de les confraries de Llançà i Port de la Selva i la carn també és de proximitat. Si ho encarregueu, preparen plats per emportar. Com a hostal, tenen 4 habitacions senzilles i acollidores i la botiga, és un petit rebost de productes elaborats a casa com ara sardines fumades, anxoves, verat en escabetx, conserves, melmelades, etc.
Publicitat
  • Baix Empordà
Arròs i Peix
Arròs i Peix
Arròs i peix ha aterrat també a Platja d’Aro per oferir l’experiència del peix i el marisc fresquíssim al plat. Si us torna bojos tot allò que surt del mar, benvinguts en aquest magnífic espectacle que comença a l’entrada del local, on hi ha instal·lat un ampli mostrador a l’estil peixateria amb tots els productes que us poden cuinar. Copa de cava en mà, podreu decidir què voleu, en quina quantitat i de quina manera preferiu que us ho cuinin perquè sigui el plat perfecte per vosaltres. Musclos, gambes, cloïsses, navalles, tonyina... el límit és la imaginació! Com el propi nom del restaurant indica, el peix dels entrants l’haureu de complementar amb un bon arròs (o fideuada) negre, en paella, a la cassola, a l’estil mariner... o de les mil i una maneres que l’ofereixen.  Us heu de fixar bé amb el que demaneu perquè ja se sap que peix i marisc no són productes precisament barats, però si feu una bona tria i no us deixeu endur per l’emoció de les mil opcions que podeu escollir a l’entrada, gaudireu d’un àpat per la posteritat a un preu raonable.
  • Catalana
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
El Jovent
El Jovent
Producte brut –com anomenen els francesos la matèria primera– i cocció al moment. La fórmula màgica del Jovent de Colera. Treballen amb ingredients frescos sense manipular i hi apliquen receptes casolanes. Són reconeguts pels seus arrossos, l’especialitat de la casa. La paella mixta és la de més requesta però també en fan de peix o de bolets amb bacallà. Salen ells mateixos les anxoves. Els calamars a la romana són casolans i, per al suquet de rap, segueixen el model antic d’afegir-hi picada i allioli. L’escalivada la fan amb foc de llenya i la carn la couen lentament, com en les galtes de porc a l’estil de l’àvia, amb panses i pinyons. Fan menús de temporada segons l’època de l’any. Hi podeu trobar civet de senglar, canalons de bolets, favetes amb anxoves i salsa d’ametlles… Pareu atenció a la carta extensa de vins de l’Empordà.
Publicitat
  • Marisc
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
A tots els pobles de costa, i més si és tan autèntic com El Port de la Selva, mai hi falta un restaurant mariner 'de tota la vida' situat ben arran de platja. El local, amb diferents nivells, antigament havia estat el celler d’una casa de pescadors on s’hi guardaven els estris de pesca. Des del 1963, però, i amb l’arribada dels primers turistes, els propietaris van tenir clar que valia més la pena posar taules i cadires allà on fins llavors hi havia xarxes apilades. No desaprofiteu l’ocasió de tastar-hi un dels arrossos de la casa: el caldós de cabra de mar i llobregant, la paella de marisc o l’arròs amb sèpia i escamarlans. Tot el peix i marisc és del Port de la Selva (gambes a la planxa, cargols de mar gratinats a l’all, escamarlanets saltejats, llagosta,...), exceptuant algun producte que no es troba a la zona, com és el cas de les ostres, que vénen de França.
  • Cuina creativa
  • Alt Empordà
  • preu 2 de 4
Els Pescadors
Els Pescadors
Els Pescadors era una antiga taverna del Port de Llançà fins que, fa 30 anys, la família Fernández-Punset la va transformar en un restaurant de cuina marinera creativa. Combinen el mar i la muntanya segons l’estacionalitat. En Lluís, el xef, aporta tot l’aprenentatge adquirit en diversos restaurants d’alta cuina del país, com el Celler de Can Roca, i de fora, a l’hora de renovar els plats mariners de tota la vida. Arròs de cabra de mar, caldereta de llagosta, espardenyes amb tripa de bacallà i botifarra negra, gratinat de llagostins amb bolets confitats, etc. A l’estiu, si sou dels que pareu el sol com llangardaixos, podeu endur-vos l’arròs dels Pescadors a la platja. En preparen per a picnics sobre la sorra!
Publicitat
  • Marisc
  • preu 3 de 4
Sodemar
Sodemar
Marisc i vistes al mar, què més es pot demanar? Les marisqueries a la terrassa del Sodemar en ple estiu tenen tant de renom com les seves calderetes de llamàntol o llagosta. El peix és interminable a aquest restaurant. Tenen una peixera amb bous de mar, llagostes, ostres, cloïsses, garotes, etc. Ofereixen també tot tipus de peixos de la Llotja de Roses cuinats al gust del client: a la sal, al forn, a la donostiarra i a la planxa. Un lloc molt recomanable per fer un bon arròs a prop del mar. En fan de caldós amb llagosta, paella de gamba vermella de Roses o fideuà negra amb musselina d’all. A la carta no hi falta el tradicional suquet de peix. De postres, tenen taps de Cadaqués, un pa de pessic en forma de tap molt tradicional de la població i que heu de tastar sí o sí. Atents a la carta de mojitos i gintònics si voleu allargar la nit.
  • Marisc
  • Alt Empordà
  • preu 3 de 4
Can Rafa
Can Rafa
Can Rafa és el fill de dos clàssics de Cadaqués, el restaurant Casa Anita i el bar Meliton. No us costarà gaire trobar-lo ja que és l’únic restaurant de peix situat al passeig marítim del poble. A tocar de la platja, practiquen el mateix km0 mariner a la cuina, a base del que es pesca a la zona del Cap de Creus. Sense menú disponible i només tirant de la carta, si no teniu clar què escollir, us llepareu els dits amb els arrossos (sobretot el de cabra i el de gamba), el plat de tallarines del Golf de Roses, o les anxoves salades per ells mateixos durant vuit mesos i amb oli de collita pròpia. No es pot deixar passar per alt que els mateixos propietaris són també els artífexs del celler Martín Faixó, així que no us sorprengueu si a la carta de vins hi trobeu gairebé totes les seves referències vinícoles.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat