Temaki
© danilosaltarelliTemaki
© danilosaltarelli

Els millors llocs de Girona per menjar amb una mà

Creps, entrepans, pizzes, empanades... les millors propostes per menjar amb una mà, bé i ràpid a Girona

Publicitat

Si no voleu perdre ni un minut del vostre temps i esprémer la ciutat al màxim, el millor que podeu fer és menjar amb només una mà. Entrepans, tacos, arepes, pizzes, creps... Girona us ofereix moltíssimes possibilitats per endrapar amb una mà.

  • Hamburgueses
  • Eixample
Frankfurts
Frankfurts
Fast-food però de qualitat. És el que podem trobar al Freyburg, situat just davant dels Jutjats de Girona. Els frankfurts, importats directament d'Alemanya, la carn de porc i de vedella, de les comarques gironines. A més, també disposa d'hamburgueses vegetarianes (tant o més bones que les de carn) i plats aptes per a celíacs. Servei ràpid, menú diari per menys de 10 euros i cuina ininterrompuda fins a mitjanit.
  • Hamburgueses
  • Eixample
Hamburgueses d’autor amb producte de proximitat i fetes a mà, com de tota la vida, vaja. A Km0 fan servir carn de Figueres i fruites i verdures de pagesos de la comarca per complementar-les. El pa, apte per a intolerants, és d’hamburguesa però té consistència i la carn la presenten al punt, ben gustosa. En tenen de vedella, com la Michelin, amb foie i melmelada de maduixa, ruca i poma; i de pollastre, com la Chicken Road, arrebossada amb panko i amb maonesa de mel i mostassa. Però, feu el favor de tastar les d’ànec de l’Empordà! Us sorprendrà que són ben suculentes. Precisament l’Empordanesa és irresistible! Hi posen ceba caramel·litzada i confitura de figa. No us ve salivera?
Publicitat
  • Pizza
  • Nord
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Ostenta l’honor de ser la pizzeria més antiga de Girona i, tot i que va obrir el 1986 al barri de l’Eixample, des del 1992 està ubicada a Pedret, segurament la porta d’entrada més bonica de la ciutat, resseguint la llera del Ter just quan el riu Onyar fa pocs metres que hi ha desembocat. A part de ser un restaurant de cuina casolana amb menú assequible de migdia entre setmana, la pizza és l’autèntic amo i senyor del local. Fetes artesanalment i amb preferència per matèries primeres autòctones, la pizzeria compta amb una extensa carta on fins i tot hi ha espai per una selecció de pizzes sense lactosa, a banda de les clàssiques i les més d’autor, i també serveixen pizzes aptes per a celíacs si es reserva amb antelació.
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Centre
Focaccies
Focaccies
Nonna Betty és tradició i innovació. Itàlia i Catalunya. Una focacceria que pren el relleu de l’Anticca Nonna Betty de Torí, creada fa més d’un segle per la besàvia de Federica, la copropietària i cuinera de l’establiment de Girona. Federica elabora cada dia i de manera totalment artesanal la massa de la focaccia. Utilitza la recepta de la nonna Elisabetta,-que no porta ou ni lactosa-, i hi afegeix ingredients frescos i de la terra. Bé, de les dues terres. L’objectiu? Reivindicar que aquesta mena de pa és un ‘fast good food’ de digestió ràpida i que pot ser (i ha acabat essent) la manera que molta mainada mengi verdura. També hi podem trobar focaccies integrals, aptes per a vegans, vegetarians, intolerants a la lactosa i fins i tot dolces. De fet, no podem marxar de la Focacceria sense tastar la de xocolata i melmelada de taronja. De llagrimeta! I per acabar, una bona notícia: Aviat ampliaran l’obrador i, fins i tot, és possible que s’aventurin en el món de la pasta fresca.
Publicitat
  • Creperies
  • Centre
Creps
Creps
Per esmorzar, per dinar o per sopar, una crep sempre és benvinguda. El Crep de Què? és un local mític que tempta qualsevol que hi passi pel davant, i sabem que sigueu de creps dolces o de salades, no podreu evitar tornar-hi. Si voleu defugir les opcions més tradicionals, no dubteu en demanar la crep d’escalivada o la d’espinacs. Com que pràcticament no tenen espai interior i s’acostumen a fer cues al carrer per aconseguir una crep, per no esperar-vos l’ideal és anar-hi entre setmana. També tenen creps per a celíacs i per a intolerants a la lactosa.
  • Catalana
  • Eixample
A la Regolta tant hi podeu fer un bon esmorzar com un bon sopar amb amics. Els entrepans són una delícia. Us recomanem els de xapata, elaborada per la fleca Sant Daniel especialment per a ells, que serveixen torrada amb qualsevol embotit a dins. El mite diu que quan en un restaurant hi pengen els pernils, l’entrepà amb aquest ingredient no falla i en aquest cas és ben cert. A la carta tenen una bona selecció de tapes, ideals per compartir amb grup, com els ous remenats amb pernil ibèric, les croquetes i assortiments de formatges i embotits. També carns i peixos a la brasa.
Publicitat
  • Espanyola
  • Eixample
A dins del Txalaka us trobareu el País Basc sencer. Si voleu tastar tot el que tenen a la barra, valdrà més que hi aneu amb un bon forat a l’estómac o que repetiu un altre dia, perquè la gran varietat de tapes i pintxos d’aquest restaurant és gairebé infinita. Les seves tapes de pernil ibèric faran les delícies dels amants d’aquest embotit i també tenen unes croquetes que heu de provar sí o sí. Si sou dels que fuig de la carn, no patiu: al Txalaka hi trobareu tapes amb formatges de molts tipus i d’altres amb salmó, pop, anxoves i llagostins.
  • Japonesa
  • Centre
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Els que perdem el cap pel sashimi i ens alimentariem només a base de ramen, gairebé plorem de l’emoció al descobrir que aquest restaurant que, amb els anys ha aconseguit situar-se com un dels millors japonesos de Girona, també ofereix take-away. Amanides d’algues, ramen, udon, yakisobas o combinats de maki i nigiris. Són algunes de les delícies japoneses que podeu trobar per emportar al Sushi Bar. La seva matèria primera és fresca i el peix, que podreu veure vosaltres mateixos si entreu al restaurant, presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els Yaki Udon amb salsa de prunes i tonyina, l’amanida d’algues amb ruca i raves amb algues marinades, tonyina saltada amb sèsam i maionesa japonesa i, sobretot els takoyaki: uns bunyols de pop i gingebre vermell que, literalment, fan caure d’esquena.
Publicitat
  • Menjar ràpid
  • Centre
Tot i que actualment (ja) ha passat a ser un fast food greixós i calòric més i encara corre la llegenda urbana sobre la dubtosa procedència de la carn, quan l'univers Kebab va aterrar a Catalunya el vam rebre amb autèntica devoció. A Girona el primer establiment de xauarmes i falàfels va néixer l'any 2002 sota el nom de Can Kebab. Aquest restaurant, situat al cor del Barri Vell, està especialitzat en cuina casolana núbia i de l'Orient Mitjà i encara manté la (merescuda) fama de fer els millors kebabs de la ciutat. La raó? Ho preparen tot ells, fins i tot la carn. A més, els ingredients són frescos i les salses casolanes. També podeu trobar-hi pastes dolces per llepar-se'n els dits. Un imprescindible: el kebab de pollastre.
  • Menjar ràpid
  • Centre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Cansats del fast food greixós i calòric? De somiar que aneu a la feina o a classe amb un suc verd a la mà? La resposta a les vostres pregàries es diu Nibble i està situat enmig de la Rambla de Girona. Un (acollidor) local de take away especialitzat en 'slow fast food’ i sucs verds ‘cold pressed’ on tot està cuidat fins a l’últim detall: hamburgueses de carn de Girona i pa cuit en forn de llenya, pasta, ‘fish and chips’ i altres snacks universals per picar i el producte estrella: els nibs. Una barqueta feta de galeta salada, un llit d’enciams o verdures i, finalment, la proteïna: steak tartar, magret d’ànec, tàrtar de salmó o de tonyina… Una autèntica delícia inventada pel seu cuiner, en Javi Benítez. 
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat