Només de veure’l provoca salivera! El carro de formatges del Divinum serveix per fer parada entre els plats del menú o de la carta i les postres. Ofereixen uns 30 formatges diferents amb referències gironines, catalanes, franceses, italianes… Per acompanyar-ho, hi afegeixen tres tipus de confitura que elaboren al mateix restaurant –de figues, de tomata i alfàbrega, i de poma amb romaní– i fruita seca. Si el client desitja maridar-ho, al Divinum saben el que és bo: una bona sidra de Normandia, un porto o un vi de panses de l’Empordà són una bona opció. Canvien els formatges cada temporada. A l’hivern solen tenir-ne més de pasta tova i a l’estiu, més curada. Si hi aneu a fer un àpat, recordeu deixar lloc per aquest petit (gran) plaer!
Curat, fos, gratinat, laminat,... el formatge és un dels ingredients més versàtils a la cuina. Us presentem alguns dels plats més suggerents dels restaurants de Girona que el tenen incorporat i que us faran caure en la temptació d’aquest delicatessen làctic.