Els millors vegans de Girona

Els millors restaurants vegans de la ciutat de Girona

Publicitat

Girona, ho sabem tots, és una ciutat força carnívora. Per sort, cada cop sorgeixen més restaurants vegetarians. Però els vegans, aquelles persones que no mengen cap tipus d'aliment d'origen animal, de vegades no disposen de tants llocs com desitjarien. En aquesta llista trobareu els restaurants on trobareu opció vegana a la carta.

Restaurants amb opció vegana

  • Vegetariana
  • Centre
Menjar de veritat i ètic,  ecològic, lliure de químics i pesticides, lliure de transgènics, lliure de productes d'origen animal, lliure de làctics, lliure de soja, lliure de gluten, lliure de sucres i lliure de begudes tòxiques. És la filosofia de Bionèctar, un restaurant vegetarià raw food amb opcions  ovolactovegetariana, creat per la cuinera i nutricionista holística Eva Roca. A la carta hi trobem esmorzars saludables, dinars i sopars per menjar allà o per emportar. Dos imprescindibles: l’hamburguesa crudivegana amb llavors de carbassa, nous, tomàquets secs, pebrot vermell (a l'estiu), bolets shitake, pastanagues, all, oli d'oliva, romaní , farigola i marduix i la pizza raw. Addictiva!
  • vegana
  • Centre

El refugi dels vegans gironins. El B-12 és un bar restaurant completament vegà i ecològic situat al bellmig de Girona, just davant de l’Ajuntament. Hi podem trobar una gran varietat de tapes, hamburgueses veganes i vegetarianes i, sobretot, cerveses artesanes catalanes. En tenen més de 30 varietats! El menú del dia surt a 12’50 i tenen wifi. 

Publicitat
  • vegana
  • Eixample
Sou vegans convençuts i fa anys que no tasteu res que provingui d’un animal? Feu via cap al Veggana. Un restaurant exclusivament vegà especialitzat en hamburgueses veganes, amanides i tapes. A més, també preparen batuts vegetals, smoothies i pastissos. La carta, però, canvia cada temporada per adaptar-se a les fruites i verdures del temps. Teniu pressa? No patiu. El Veggana també disposa de servei a domicili. 
  • Mediterrània
  • preu 1 de 4
Grop
Grop

Després de l’slow life i l’slow food arriba un nou concepte: l’slow restaurant. Un espai on està prohibit mirar el rellotge i tot, absolutament tot, gira al voltant del menjar. Una experiència total que a la Costa Brava té un nom: Grop. Un restaurant de l’Escala de cuina mediterrània i km0 (el peix és de Roses i l’Escala, la carn empordanesa) on pots trobar des d’unes braves fins a un tataki de tonyina. De la carta destaquen el bacallà amb poma i ceba confitada, el salmorejo amb virutes de pernil salat i ou dur i, sobretot, els postres casolans elaborats pel xef Stephane Vidal que canvien cada estació. De llagrimeta. Oblideu-vos del rellotge, poseu rumb al Grop i gaudiu del menjar, del paisatge i de la terrasseta! Per cert: hi ha carta per celíacs i vegans. 

Publicitat
  • Vegetariana
  • Eixample
Girona és (o era) una ciutat eminentment carnívora. Els restaurants vegetarians han anat arribant a poc a poc però amb pes ferm i decidit i a poc a poc s’han anat fent un lloc en el panorama gastronòmic gironí. L’exemple més clar és l’Amaranta que des de 2004 aposta per una cuina vegetariana amb opció vegana. Plats plens de gustos i textures que reivindiquen que es pot menjar sa i bé.  L'Amaranta va ser fundat per la famosa Teresa Carles, que, després d’obrir-lo, se’l va vendre. Fidel a la filosofia de la fundadora, la carta de l’Amaranta ofereix plats vegetarians i vegans, elaborats amb bons productes km 0 i de temporada. A més, funciona com una cooperativa que aposta per la producció pròpia: ells elaboren els diferents tipus de llet (larròs, de soja, de civada...) les hamburgueses, la pasta d’arròs o, fins i tot, els xiitakes. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar el seitan amb salsa d’ametlles o el papillote de tofu i verdures. De llagrimeta. Al migdia, per cert, fan un menú de tres plats i postres per 10 euros. 
  • vegana
  • Centre
Cuida't
Cuida't
El tòpic (o potser prejudici?) que deia que el menjar vegetarià és insípid i avorrit ja ha passat a la història. El Cuida't, un restaurant flexivegetarià nascut a principis de 2015, ve a demostrar que es pot menjar sa sense renunciar al sabor. Està especialitzat en menjar vegà i vegetarià per a persones celíaques però si encara no heu abraçat el món de la proteïna vegetal, també hi podreu plats tradicionals elaborats amb carn i peix. Tots els plats, per cert, estan fets amb productes locals i ecològics. No podeu marxar sense tastar la crema de pastanaga, poma i llima i la coca d’escalivada i tomàquet caramelitzat. 
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat