Carn a la brasa
© stockcreations Carn a la brasa
© stockcreations

Els restaurants més barats de Girona

Llocs essencials per menjar bé de preu a les comarques gironines

Publicitat

Menjar bé i barat no és missió impossible. Us ajudem en l'èpica tasca de trobar llocs bons i barats on menjar a les comarques gironines amb aquesta selecció dels millors restaurants econòmics. Bon profit! 

  • Cuina creativa
  • Centre
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Els menús del bar Neptú són bons per a la salut i per a la butxaca. Amb aire de cafeteria, el Neptú cada cop pica més alt pel que fa a la creativitat en la cuina. Van a mercat, compren el que hi ha de temporada i en pensen uns plats saludables i innovadors per al menú, de dilluns a dissabte (un pèl més car aquest darrer dia), que canvien cada dia. Sopa d’algues amb tataki de tonyina, vedella de Girona a la planxa, botifarra de foie amb saltat de bolets i tòfona, magret d’ànec amb cacauet i cruixent de celeri, etc. També tenen carta que canvia cada 4 mesos i una varietat de sortidors de cervesa d’autoservei que funcionen amb una targeta que es va carregant. Ja ho veieu, al Neptú no hi falta de res! I això que només era una cafeteria…
  • Catalana
  • Eixample
Clàssic Girona
Clàssic Girona
Cuina catalana i de temporada. Rapidesa i qualitat. Són les claus del Clàssic Girona, un bar restaurant situat al bellmig de Girona, a tocar de la plaça Marqués de Camps. Gràcies als seus complets esmorzars i l'econòmic menú diari, el Clàssic s'ha convertit en un referent de la zona i en un dels restaurants predilectes de la 'working class' gironina. A més, ofereixen un bon assortiment de tapes. 
Publicitat
  • Cerveseria
  • Montjuïc
  • preu 1 de 4
A l’extrem nord del Barri Vell hi trobareu El Forn, un espai gastronòmic del Casal Independentista a tenir molt en compte. Des de l’any 2012, ofereix un espai acollidor de parets empedrades, on fer la cervesa, uns vins de la D.O. Empordà o de la D.O. Penedès, i degustar unes tapes o plats tradicionals d’arreu dels Països Catalans. Amb productes de temporada i de proximitat d’alta qualitat, la tradició i la modernitat es donen la mà en propostes com la de verat marinat a la sal amb suc i carxofes o el Trinxat de la Cerdanya amb cansalada i ou 'poché'. De tant en tant, l’espai acull exposicions de pintures o fotografies i altres activitats apostant pel teixit associatiu de la ciutat. Val la pena acostar-s’hi!
  • Hamburgueses
  • Eixample
Freyburg
Freyburg
Fast-food però de qualitat. És el que podem trobar al Freyburg, situat just davant dels Jutjats de Girona. Els frankfurts, importats directament d'Alemanya, la carn de porc i de vedella, de les comarques gironines. A més, també disposa d'hamburgueses vegetarianes (tant o més bones que les de carn) i plats aptes per a celíacs. Servei ràpid, menú diari per menys de 10 euros i cuina ininterrompuda fins a mitjanit.
Publicitat
  • Cafeteries
  • Eixample
La Cati i la Lídia  tenen la solució a aquells dies que necessiteu menjar d’una revolada perquè la feina us hi obliga. Aquestes bessones rialleres preparen plats del dia i combinats amb cara i ulls per un preu ben assequible. Qui pot dir que no a uns espaguetis amb xampinyons, sépia al forn i beguda per menys de 8 euros? Si en teniu ocasió, tasteu la truita de patates. No pot ser més esponjosa! Sovint l’oferten amb una canya i trossets de pa amb tomata. Per esmorzar, el típic mini (tingueu present que els dijous és de truita) i cafè, infusions naturals o vi. Gairebé que no surt a compte quedar-se a casa!  
  • Catalana
  • Nord
A tocar de l'Onyar i de la via del tren, en un lloc força transitat per turistes, trobareu unes de les millors truites de Girona. En tenen una dotzena llarga de diferents ingredients que combinen amb dos tipus de base: patata amb ceba i albergínia, carbassó i ceba. Can Sala és un bon lloc per sopar com un rei aquells dies que no ve de gust posar-se als fogons. D'estil casolà, fan xapates torrades amb pinxos, escalivada o embotits. Tenen també una bona llista de botifarres, com la de foie i poma o la d'espàrrecs de marge i alls tendres, servides amb guarnició i pa torrat. Pareu atenció també a la carta de ratafies! Tenen una desena de referències que podreu prendre en copa o en xarrup.
Publicitat
  • Catalana
  • Eixample
L'Oficina
L'Oficina
Ja fa 2 anys que la Carla i en Michel van obrir aquest petit local al carrer Ferran Agulló, en què treballen sobretot amb la carn a la brasa i les verdures, i ja s'han fet una clientela molt fidel. Cada dia ofereixen un completíssim menú composat per 5 primers plats i 5 segons plats a triar. A més, el menú inclou beguda, i postre o cafè per uns mòdics 10 euros. El local destaca per la senzillesa i el bon gust pel que fa a l'interiorisme, traient petroli d'un espai que en mans d'altri seria molt poc agraciat. Fan esmorzars i, si és per encàrrec, també fan sopars de grup.  
  • Cafeteries
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Cassoles fumejant, balances dels anys 70 i tracte familiar. A pocs quilòmetres de Girona, a l’Hostal Nou de Llorà (Cal Ganso), fareu un viatge nostàlgic cap a l’ambient de bar-restaurant de tota la vida. Si comenceu forts de bon matí, acosteu-vos-hi per fer un esmorzar de forquilla i ganivet, us quedareu amb un bon regust de brasa de carbó vegetal, d’aquells que ja no es troben. També hi podeu fer una parada per fer la cervesa, el vermut al migdia i el cafè havent dinat, asseguts a l’interior o a la terrassa de fora. Per cert, no us oblideu de demanar una ratafia amb gel, és casolana i deliciosa!
Publicitat
  • Catalana
  • preu 1 de 4
El Nelson és allò que en diríem un restaurant per a la working class, tal qual. A prop de l’estació de trens i autobusos de Girona, matina per servir els esmorzars als gironins que opten per començar el dia amb entrepà, cafè i diari. Embotits, formatge i pa de Casa Moner, una fleca amb botigues a tot Girona que produeix el pa amb farines ecològiques. Un cop enllestit el primer àpat del dia, ja es preparen per als menús de migdia. Fan cuina mediterrània i canvien els plats diàriament. 8 primers i 8 segons a escollir. Hi inclouen molta verdura i peix fresc a la planxa. De fet, formen part del programa AMED, un segell que atorga la Generalitat per a la promoció de l’alimentació mediterrània. Amb tot, també hi tenen cabuda plats més guarnits com les fideuàs, els arrossos o alguns guisats tradicionals, com els peus de porc amb salsafins, el conill a la caçadora o al forn amb allioli trencat. Tingueu en compte, si rondeu per Girona, que els dissabtes també fan menú.
  • Catalana
  • Eixample
En Vidal fa 15 anys que es va traslladar sota la porxada de la plaça Miquel de Palol, perquè el seu anterior restaurant s'havia quedat petit per encabir tota la parròquia que havia anat fidelitzant al llarg de 16 anys. Diu que en el ja no tan nou però sí molt acollidor restaurant fan cuina casolana, de mercat, amb un menú que assegura amb orgull que mai es repeteix: “Canviem sobre la marxa en funció del producte que tenim, mai repetim menús d'una setmana per l'altra”. La tria és entre quatre primers, tres segons i postres casolans, a més de beguda. Tot, per 10 euros. Immillorable. El bonus track, que us recomanem que no us perdeu de cap de les maneres, és la tapa de pop a la gallega. En Vidal és d'allà, o sigui que ja podeu comptar com deu estar la beneïda tapa.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat