Fa 25 anys que la Tatiana i l'Albert van obrir a Viladamat aquesta senzilla casa de menjars, un bon lloc on buscar aixopluc quan els preus dels locals sofisticats de primera línia de mar se'ns tirin a sobre. Can Parera fa bandera de la senzillesa, que no simplicitat, i és un restaurant de tota la vida amb una carta d'arrossos que té cada dia més fans. La que més surt és la paella mixta (aquí la fan amb costellot de porc), a la manera tradicional, i, segons la Tatiana, sense cap secret més “que un bon brou, una bresa de qualitat i un bon material sense escatimar en les quantitats”. A Can Parera són enemics a mort de les paelles típiques d'aquells restaurants costers que tots hem patit en algun moment de les nostres vides on costa trobar una gamba, i tots els seus arrossos arriben a taula ben assortits de marisc: des de l'arròs negre al de cabra de mar, el de marisc o el de verdures i ceps, per a vegetarians
Els valencians us diran que les autèntiques, les de veritat, són les seves. Que nosaltres només fem "arròs amb coses". Nosaltres estem convençuts que si tasten aquestes quatre, admetran que a l'Empordà també sabem fer paelles com cal i que estan per llepar-se'n els dits. Bon profit!