Paella
© bezikusPaella
© bezikus

Les millors paelles de l'Empordà

És difícil triar, però aquí trobareu una petita selecció de les nostres paelles preferides cuinades en terres empordaneses.

Escrit per: Albert Riera
Publicitat

Els valencians us diran que les autèntiques, les de veritat, són les seves. Que nosaltres només fem "arròs amb coses". Nosaltres estem convençuts que si tasten aquestes quatre, admetran que a l'Empordà també sabem fer paelles com cal i que estan per llepar-se'n els dits. Bon profit! 

  • Marisc
  • Alt Empordà
La mixta de Can Parera
La mixta de Can Parera

Fa 25 anys que la Tatiana i l'Albert van obrir a Viladamat aquesta senzilla casa de menjars, un bon lloc on buscar aixopluc quan els preus dels locals sofisticats de primera línia de mar se'ns tirin a sobre. Can Parera fa bandera de la senzillesa, que no simplicitat, i és un restaurant de tota la vida amb una carta d'arrossos que té cada dia més fans. La que més surt és la paella mixta (aquí la fan amb costellot de porc), a la manera tradicional, i, segons la Tatiana, sense cap secret més “que un bon brou, una bresa de qualitat i un bon material sense escatimar en les quantitats”. A Can Parera són enemics a mort de les paelles típiques d'aquells restaurants costers que tots hem patit en algun moment de les nostres vides on costa trobar una gamba, i tots els seus arrossos arriben a taula ben assortits de marisc: des de l'arròs negre al de cabra de mar, el de marisc o el de verdures i ceps, per a vegetarians

  • Baix Empordà
La de marisc de l'Arròs i Peix
La de marisc de l'Arròs i Peix

Arròs i peix ha aterrat també a Platja d’Aro per oferir l’experiència del peix i el marisc fresquíssim al plat. Si us torna bojos tot allò que surt del mar, benvinguts en aquest magnífic espectacle que comença a l’entrada del local, on hi ha instal·lat un ampli mostrador a l’estil peixateria amb tots els productes que us poden cuinar. Copa de cava en mà, podreu decidir què voleu, en quina quantitat i de quina manera preferiu que us ho cuinin perquè sigui el plat perfecte per vosaltres. Musclos, gambes, cloïsses, navalles, tonyina... el límit és la imaginació! Com el propi nom del restaurant indica, el peix dels entrants l’haureu de complementar amb un bon arròs (o fideuada) negre, en paella, a la cassola, a l’estil mariner... o de les mil i una maneres que l’ofereixen.  Us heu de fixar bé amb el que demaneu perquè ja se sap que peix i marisc no són productes precisament barats, però si feu una bona tria i no us deixeu endur per l’emoció de les mil opcions que podeu escollir a l’entrada, gaudireu d’un àpat per la posteritat a un preu raonable.

Publicitat
  • Alt Empordà

Garbet és un restaurant on entaular-se amb vistes al mar, al quan s'hi pot accedir (ho recomanem) a través d'un servei de taxi-barca, que ens traslladarà directament a un paratge on els arrossos, elaborats amb el millor producte de l'Empordà, es mengen sentint les onades. Malgrat que la seva especialitzat no són els arrossos, ja que és un restaurat de cuina mediterrània amb un bon assortiment de peixos i carns, tenen algunes propostes a la carta que mereixen una visita al restaurant. Alguns exemples? L'arròs negre, la paella mixta, la de marisc i llamàntol o, la nostra preferida, la paella sense clova, que ens permet dedicar-nos en exclusiva a una sola activitat: gaudir de l'univers de sensacions que suposa tenir el Mediterrani, literalment, als nostres peus.

  • Marisc
  • Alt Empordà
La marinera de Ses Paelles
La marinera de Ses Paelles

Va començar com a xiringuito especialitzat en paelles en una localitat, Cadaqués, que en aquell moment no anava sobrada d'arrosseries. La resposta va ser tan bona que el 2013 Ses Paelles va obrir les portes com a restaurant amb una filosofia clara: oferir arrossos exclusivament de peix, amb un arròs de garota excepcional que va brillar especialment des dels inicis. De llamàntol, d'escamarlans i gambes, de peix del dia, de xipirons i gambes... Els arrossos de Ses Paelles, tots sense ceba, són un homenatge al peix i el marisc fresquíssims, i conviuen amb entrants que van des del carpaccio de gambes i cruixent d'ibèric a les escames de salmó amb tomàquet. Les croquetes casolanes de sèpia, bacallà o calamar també són imprescindibles d'un restaurant que obre els caps de setmana a partir de Setmana Santa i ininterrompudament de juny a setembre. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat