Plat de pasta
© Ruslan MitinPlat de pasta
© Ruslan Mitin

Menús de cap de setmana a Girona

Restaurants que us serviran menús deliciosos i a preus ajustats també dissabte i diumenge

Publicitat

Per què hem d'invertir un ronyó per menjar fora els dies de festa? Per què no es mantenen els menús de migdia els caps de setmana? Per sort, a Girona tenim un grapat de restaurants que els dissabtes també ens ofereixen uns menús de traca a preus assequibles. Aquests són els nostres preferits. 

  • Cafeteries
  • Eixample
Per dinar sense haver de gratar-se gaire la butxaca, prendre una copa o un bon esmorzar. L'Angelus Cafè sempre és una bona opció. Es tracta d’un nou concepte de restaurant, sorgit a partir de la idea de regenera el to físic i psíquic buscant els nutrients, minerals i vitamines necessaris per dotar d’energia el cos. L’objectiu? Disminuir el cansament. Relax & Food.

Preu del menú de cap de setmana: 12,50 euros
  • Tavernes
  • Girona
Can Serrallonga
Can Serrallonga
Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorregut de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistec de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!

Menú de cap de setmana: Entre 11 i 12 euros
Publicitat
  • Catalana
  • Nord
En només tres anys, la Roser i l'Albert han aixecat un negoci que estava a les últimes, a Pont Major, i ara dóna de menjar a gairebé un centenar de persones cada dia. El seu menú diari és variat, barrejant productes frescos amb d'altres que la mateixa Roser, a càrrec dels fogons, ha precuinat. El menú acostuma a estar composat d'una amanida verda d'entrada, quatre primers plats a triar, quatre segons plats també a triar i postres. Tot per 10 euros, de dilluns a divendres. Si a més voleu esmorzars de forquilla, els seus comencen a tenir una certa fama: galtes de porc, xurrasco, pota i tripa... El secret de l'èxit, segons la Roser, és el bon ambient el el tàndem que fan ella i l'Albert, que té cura del menjador.

Preu del menú de cap de setmana: N'hi ha 2. Un de 12 i un de 14 euros. El de 14 euros inclou plats com entrecot o xai. 
  • Catalana
  • Eixample
Fa uns 26 anys el mític Bar Stop va desparèixer i es va convertir en un establiment de degustació de formatges i embotits ibèrics d'alta qualitat, amb una menció especial pel pernil de gla. Aquest producte continua essent la joia de la corona, però el negoci ha evolucionat i s'ha convertit en un dels millors restaurants de la ciutat pel que fa a la relació qualitat/preu. Si el que necessites és menjar bé a un preu raonable, aquí ho aconseguiràs. Destaca la cura en la selecció de producte de qualitat, els millors productes ibèrics i la cuina familiar, amb una carta de vins molt completa. El menú diari es basa en plats casolans, poc sofisticats però saborosos, amb producte de mercat i de temporada. És important que et deixis aconsellar per en Manel.

Preu del menú: Només dissabte al migdia, per 13,56 euros.
Publicitat
  • Catalana
  • Eixample
Clàssic Girona
Clàssic Girona
Cuina catalana i de temporada. Rapidesa i qualitat. Són les claus del Clàssic Girona, un bar restaurant situat al bellmig de Girona, a tocar de la plaça Marqués de Camps. Gràcies als seus complets esmorzars i l'econòmic menú diari, el Clàssic s'ha convertit en un referent de la zona i en un dels restaurants predilectes de la 'working class' gironina. A més, ofereixen un bon assortiment de tapes.

Menú del cap de setmana: El dissabte al migdia, 12,90 euros. 
  • Catalana
  • preu 1 de 4
El Nelson és allò que en diríem un restaurant per a la working class, tal qual. A prop de l’estació de trens i autobusos de Girona, matina per servir els esmorzars als gironins que opten per començar el dia amb entrepà, cafè i diari. Embotits, formatge i pa de Casa Moner, una fleca amb botigues a tot Girona que produeix el pa amb farines ecològiques. Un cop enllestit el primer àpat del dia, ja es preparen per als menús de migdia. Fan cuina mediterrània i canvien els plats diàriament. 8 primers i 8 segons a escollir. Hi inclouen molta verdura i peix fresc a la planxa. De fet, formen part del programa AMED, un segell que atorga la Generalitat per a la promoció de l’alimentació mediterrània. Amb tot, també hi tenen cabuda plats més guarnits com les fideuàs, els arrossos o alguns guisats tradicionals, com els peus de porc amb salsafins, el conill a la caçadora o al forn amb allioli trencat. Tingueu en compte, si rondeu per Girona, que els dissabtes també fan menú.

Menú de cap de setmana: 11'95 euros
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat