Terrasses gourmet de la Costa Brava

Els nostres restaurants amb terrassa preferits de la Costa Brava per gaudir d'un dinar o sopar de qualitat a l'aire lliure

Escrit per: Albert Riera
Publicitat

Fer un parell de canyes i tapes en una terrassa semnpre és un bon pla, de vegades ve de gust trobar un racó amb encant allunyat de l'enrenou, per dinar o sopar tranquil·lament. Per això hem seleccionat alguns dels nostres restaurants preferits de la Costa Brava que compten tenen una magnífica terrassa, ja sigui a peu de carrer, en un idíl·lic jardí o amb unes vistes espectaculars. 

Restaurant El Salí
Restaurant El Salí

El pati interior d’El Salí és per caure de cul. Conserva l’estil mediterrani de Calella de Palafrugell mesclat amb un aire natural que li donen els arbres i les plantes enfiladisses que cobreixen tot l’espai que per cert, està delicadament il·luminat. El pati és el mestre de cerimònies que estructura la resta de petits espais que porten el bon gust per bandera. És un restaurant amb història, que extreu el seu nom de l’antiga tradició de salar peix que es feia precisament en aquest establiment. Una cultura que es plasma a tot el restaurant, que ha convertir els pots i les eines que s’utilitzaven per salar en una decoració amb segell propi. La cuina és de proximitat i compta tant amb plats clàssics de casa nostra com les pizzes fins a propostes de fusió amb aires asiàtics.

  • Baix Empordà
Restaurant El Ginjoler
Restaurant El Ginjoler

A la part del darrere del monestir de Sant Feliu de Guíxols s’hi amaga una joia digna de ser visitada (i tastada): El Restaurant El Ginjoler. En un espai d’una bellesa aclaparant i on s’hi combina el disseny amb el respecte per l’estructura original, el menjador del restaurant està situat a l’antic refectori de la comunitat monàstica. Es tracta d’un espai ple d’arcs i capitells on s’hi respira una sensació de pau i recolliment. La cuina també està emplaçada al lloc on originalment hi cuinaven els monjos, que van habitar l’espai fins a mitjans del Segle XIX. El menjar que s’hi serveix però poc té a veure amb l’austeritat de la gastronomia monàstica, ja que El Ginjoler, capitanejat per la xef Carme Picas, predica una cuina moderna i de creació que s’ha de tastar almenys un cop a la vida. Si hi aneu a l’estiu, no us perdeu l’experiència de sopar a l’espai privilegiat de l’Hort del Rector, on hi tenen una terrassa il·luminada amb un gust exquisit.

Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant Rostei
Restaurant Rostei

El restaurant Rostei té 25 anys, però la glicina que llueix al seu pati en té 200! Precisament aquest arbre centenari és el qui fa únic el pati d’aquest restaurant. Les seves branques i fulles fan de sostre natural d’aquest espai acollidor que forma part d’una antiga casa del segle XIX ubicada al cor de Begur. Si el pati és espectacular, la cuina no es queda enrere. Especialitzats en peix, marisc i arrossos, al restaurant Rostei hi trobareu una mescla de tradició i innovació que han fet la seva cuina famosa arreu de l’Empordà. El servei exquisit fa competència directa a la cuina, i arrodoneix un àpat fantàstic en què no hi ha marge pel fracàs. Recomanació: si sou entusiastes dels vins i caves, proveu els seus productes d’autor elaborats a les caves Rostei.

  • Catalana
  • Baix Empordà
Hostal Sa Racassa
Hostal Sa Racassa

Hostal Sa Rascassa és la història de l’Oscar i la Merche. Una parella que vivia a Barcelona amb les seves filles i, tot i que tenien una (bona) feina fixa, volien canviar de vida. Deu anys després va aparèixer Sa Rascassa: Una casa al·lucinant (primer havia estat privada, després un casal de colònies i finalment, un centre de busseig amb restaurant i habitacions) al bell mig d’una de les cales més boniques de la Costa Brava: Aiguafreda. Corria l’any 2002, ells acabaven de complir quaranta anys i, tot i que no tenien experiència en hostaleria i restauració, van decidir vendre-ho tot i venir a viure a Begur. I el temps els hi ha donat la raó: Sa Rascassa s’ha convertit no només un restaurant i hotel impressionant (i tranquil!) també en un dels millors locals on menjar bon peix a la Costa Brava. Si hi aneu, doneu un cop d’ull a la pissarra i opteu pel peix de temporada. Si pot ser, a la planxa. La seva especialitat. Sa Rascassa és, també, un espai idíl·lic on fer una copa a la fresca ja que a l'estiu ofereixen un xiringuito a primera línia de mar: El Vermut. 

Publicitat
  • Baix Empordà
Restaurant In Situ
Restaurant In Situ

El pati interior és sens dubte el plat fort d’aquest petit restaurant begurenc amb una personalitat més que marcada. És un espai de pedra acompanyat d’arcs, escales, baranes i petits racons decorats amb bon gust i un toc vintage que sempre entra bé. El menjar és lleuger, no hi entén de fronteres i té un estil informal i divertit. La filosofia és picar així que us recomanem agafar uns quants plats per compartir. Tenen una barra on escollir-hi les millors tapes i una àmplia carta de begudes perquè pugueu sentir-vos els reis del món escarxofats al pati.

  • Hotels

Està situat sobre un penya-segat i envoltat de cales: a Sant Sebastià de la Guarda. Per accedir a la terrassa no cal que us allotgeu a l’hotel, però pertany al restaurant de manera que mentre mengeu un arròs caldós o un bon plat de marisc de la llotja de Palamós, podeu contemplar les espectaculars vistes. I, de pas, les platges de Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell. Impresionant, eh? Doncs en directe encara més. 

Publicitat
  • Cocteleries
  • Baix Empordà
El Jardí de Can Marc
El Jardí de Can Marc

Una gastro-cocteleria chill-out amb les vistes més privilegiades de Begur. Així és El Jardí de Can Marc, una masia amb més de 300 anys d'història. Va passar de ser un convent a una notaria i d'aquí a una granja, un restaurant, una galeria d'art, una discoteca i, finalment, una gastro-cocteleria. Què hi podem trobar? Tapes (des d'unes braves o sonsos a l'andalusa a un tataki de tonyina o un steak tartar), cocktails (tant clàssics com d'autor), vins, ginebres i licors. A més, tenen opcions per a celíacs. Un petit paradís per desconnectar i passar una nit màgica a la Costa Brava.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat