Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Time Out a la teva bústia d'entrada
Apunta't a les nostres newsletters per tenir les últimes notícies de la teva ciutat. el millor de la ciutat amb la nostra newsletter sempre que vulguis
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
Arriba una nova edició del FADfest, la festa del disseny organitzada pel FAD. L'edició d'enguany torna a agrupar propostes com la Typoweek, el Rock Paper Pixel i el congrés de disseny obert, a més de programar conferències, tallers i esdeveniments que s'allargaran fins al 10 de juliol.
Un email que realment t'encantarà
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
🙌 Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Activitats destacades
Disseny & Cinema: Projeccions a la Filmoteca
La Filmoteca acull el cicle Disseny i Cinema, un programa que evidencia els contactes entre disciplines i que servirà per presentar cinc films. 'From Nothing, Something', la primera de les preestrenes, parla de l'origen de les bones idees (dc. 2, 18.30 h). La revolució del sector publicitari a Estats Units dels 60 a l'actualitat centra l'argument d''Art & Copy' (dv. 4, 18.30 h). 'Design is One' explora els treballs però també la intimitat de la parella de creatius Lella i Massimo Vignelli (dt. 8, 18.30 h). El danès Jan Gehl ha estudiat els processos d'interacció dels individus a les ciutats; els resultats els exposa a 'The Human Scale' (dc. 9, 18.30 h). El darrer dels títols, 'Coast modern' (dj. 10, 18.30 h), és un viatge per tres generacions d'arquitectura als Estats Units.
Problemes urbans, planificació i ciutadania. City to City
Coincidint amb el premi City to City Barcelona FAD Award, la jornada que se celebra a la Facultat de Geografia i Història de la UB (dl., de 19 a 21 h) explora les problemàtiques de les ciutats i les estratègies que es duen a terme per donar-hi resposta. Estudiants, antropòlegs, sociòlegs, politòlegs, arquitectes, dissenyadors... els experts contraposen la planificació urbana a les necessitats de la ciutadania. Cal inscriure's al web www.city2.eventbrite.es
Publicitat
Conferència d'Eugeni Quitllet
Eugeni Quitllet és probablement un dels dissenyadors catalans més internacionals, conegut sobretot pels seus projectes al costat de Philippe Starck. El dissenyador parlarà del seu estil, de les siluetes ocultes en la matèria, els esquelets que juguen amb els plens i els buits i, una altre element característic, el seu sentit de l'humor.
Una nova exposició de la sala Vinçon on els protagonistes són una col·lecció d’objectes especials que estableixen relacions poc convencionals amb els usuaris. Els rituals quotidians esdevenen l'escenari per explorar objectes que no deixen indiferents, nascuts de la col·laboració de Martín Azúa amb diferents artesans.
Arriba una nova edició de Rock Paper Pixel, la jornada dedicada a la comunicació del disseny. El festival incorpora el sistema de preu obert, i cada participant decidirà la quantitat que vol pagar. L'altre punt fort, com sempre, són els participants de la jornada: Debbie Millman, de Sterling Brands i Design Matters; Maria Popova, autora del bloc Brain Pickings; Virgínia Capellas, de Loring Art i Carles A. Foguet, de Jot Down, entre d'altres. També presentaran els seus projectes creadors com la fotògrafa Isabelita Virtual, Fiu Barcelona i The Architecture Gallery.
Per conèixer tot el que s'ha cuinat en les diferents branques del disseny en els darrers mesos heu de visitar 'El millor disseny de l'any', que reuneix una selecció de més de 500 projectes del millor disseny publicat, editat o creat per professionals i per estudiants.
Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxols on s'adotzenava la classe treballadora fins a les grans infraestructures faraòniques. Perquè, contra la voracitat del totxo pel totxo i la tendència, tan catalana, de tapar els problemes amb formigó, a Barcelona sempre hi ha hagut moviments a contracorrent, com el GATCPAC, arquitectes preocupats per obrir horitzons, per repensar la ciutat i reformar-la des d'un urbanisme integrador. Hem volgut fixar-nos en petits edificis on s'hi han fet grans revolucions. I per fer-ho, hem parlat amb arquitectes joves (Carles Enrich, David Bravo i el col·lectiu MAIO) que han seleccionat deu intervencions intel·ligents que han fet de la ciutat un lloc millor. No són els edificis més famosos, ni els més sorprenents, ni estan signats per cap estrella de rock. Hi ha exemples de reutilització d'espais, d'adequació i nous usos a fàbriques centenàries. El reciclatge i la conservació de la memòria arquitectònica és tendència arreu del món, però això de preservar aquí ha provocat al·lèrgia molts anys. També destaquem edificis clàssics que sovint passen desapercebuts, ens fixem en grans obres públiques que busquen reinventar-se i desc
15 espais on trobar decoració, moda i complements de dissenyadors i artesans barcelonins Moda Ailanto L'univers Ailanto, la firma creada pels germans Iñaki i Aitor Muñoz, es reconeix i admira pels seus estampats, les robes preciosistes i els patrons inspirats en formes geomètriques i artístiques. Una visita a la seva botiga exclusiva fa venir ganes de fer-se amb peces properes a l'alta costura que resisteixen el pas del temps. Zazo&Brull Geometries perfectes, drapejats impossibles, peces ben assemblades, detallisme i atemporalitat tot en un. Així és l'univers Zazo&Brull, el duet creatiu format pels dissenyadors Xavier Zazo i Clara Brull. Els agrada explicar històries amb la roba, ja siguin històries de gangsters o reflexions més personals, amb dessuadores trenades, cossos brodats, vestits de pell i capes faldilla que trobareu al seu quarter general, a Barcelona. Lydia Delgado Lydia Delgado fa més de vint anys que es dedica al negoci de la moda, ha desfilat a Barcelona i Madrid i ha aconseguit crear una marca amb un estil molt personal. Una mica com ella mateixa. Femenina, elegant, parisenca i escorada en la sobrietat del negre. Comparteix una línia amb Miranda Makaroff i la roba de mare i filla es mesclen als penjadors d’aquesta sofisticada boutique de Gràcia amb tota la naturalitat del món. Divertits jerseis i jaquetes de punt conviuen amb faldilles prisades de fons d’armari. Vestits preciosos sense mànigues, amb capes de llana amb estil que piquen l’ullet als anys 60. El
Un recorregut per entorns emblemàtics de la ciutat que han guanyat premis FAD Editorial Gustavo Gili La satisfacció més gran per als amants del llibre és, a més del gust de llegir, el plaer d'explorar els volums amb les mans. Si, a més, això passa on neixen les obres, l'experiència és doblement engrescadora. A banda de publicar bons llibres, l'editorial Gustavo Gili està instal·lada en un fantàstic edifici racionalista al cor d'una illa de l'Eixample, guanyador d'una de les primeres edificions dels FAD d'Arquitectura, l'any 1961. Snooker Un premi FAD d'interiorisme sempre és una bona carta de presentació... tot i haver-lo guanyat el 1985, l'any que va estrenar-se. Aquest bar-cocteleria, on també es pot jugar al billar, manté la seva atmosfera british i un mobiliari dissenyat a mida per Carles Riart. Palau Sant Jordi Pavelló d’esports de l’arquitecte japonès Arata Izosaki construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona i inaugurat el 21 de setembre del 1990 i premi FAD d'aquell any. Està considerat la joia de l'anomenada "anella olímpica de Montjuïc", que també integren l’Estadi Olímpic Lluís Companys i les Piscines Bernat Picornell. Té una capacitat per a 17.000 espectadors en esdeveniments esportius, i de 18.000 per a concerts. Hi han actuat la majoria de grans formacions internacionals. La Balsa Una cuina entre mediterrània i basca, amb carn i peix d'alta qualitat. Aquest restaurant emblemàtic va néixer a finals dels anys 70, però manté la seva vigència per la bona cuin
Les pastilles Juanola, el Chupa-chups, la bomba de la Barceloneta... alguns invents fets a Barcelona que ens fan la vida més agradable! Els barcelonins podem presumir de moltes coses, inclús d'invents! Alguns dels que us mostrem no estan dotats d'una gran ingeniería, però segur que en més d'una ocasió us han fet la vida més fàcil o agradable. Aquest és el Top 10 dels invents barcelonins més populars. En coneixeu algun més? Pastilles Juanola Van néixer el 1906 al barri de Gràcia i des d’aleshores han servit perquè no fem mal alè i evitem atacs de tos als concerts. Poden arribar a ser font de conflicte. Quan n’ofereixes, en lloc d’una, sempre en cauen massa al palmell aliè. Convé no recuperar-les, queda lleig. T-11 Invent postindividualista integral per aprofitar al màxim les targetes de transport. Un cop t’has polit els deu viatges, has de deixar el bitllet en una parada perquè algú altre se’n beneficiï. També pots enviar un tuit per avisar on és, però corres el risc de ser un sant i anar al Cel de la Forcades. Setrillera Marquina I per no perdre oli, les setrilleres inventades per Rafel Marquina, el 1961. Encara triomfen per les cases perquè és cert que no degoten, tenen una base a prova de maldestres i són fàcils de reomplir. Què més volem? Llums, paneres, coberts... doncs Marquina també en va inventar. Ictineo Ep, que no només som un poble de cuinetes, en el rànquing també hi tenim un senyor submarí inventat pel figuerenc Narcís Monturiol. Va ser
Un email que realment t'encantarà
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
🙌 Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!
Facilitant el teu correu electrònic acceptes els nostres termes i condicions i la polítiques de privacitat, així com que t'enviem correus electrònics de Time Out amb notícies, esdeveniments, ofertes i promocions de clients.
🙌 Genial, ja t'has subscrit!
Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!