L'artista americà, que en aquell moment estava en el punt àlgid de la seva carrera professional, va pintar-lo a l'equador de la seva lluita personal contra la sida: l'havia contret feia un any, i moriria al cap d'un any de pintar el mural a Barcelona, al febrer de 1990. Tot i el seu valor artístic, el mural de Keith Haring no va ser preservat en el seu moment (només se'n va treure un calc a mida real). 25 anys després, un equip de restauració del MACBA ha decidit reproduir-lo –no restaurar-lo, com s'ha dit en alguns mitjans– en el mur que uneix el carrer de Ferlandina amb la plaça de Joan Coromines.
Aquest dijous 27 de febrer podeu assistir a la presentació de la reproducció del mural. També podreu veure una exposició fotogràfica a càrrec de Silvia T. Colmenero i Ferran Pujol amb les imatges de quan Haring va pintar el mural al Raval. L'exposició fotogràfica estarà fins al 2 de març al MACBA, i durant la resta del mes la podreu veure a la Filmoteca de Catalunya. A més, el mateix dijous 27 a les 19 h hi haurà una xerrada al MACBA amb el DJ i amic de l'artista César de Melero.
No us perdeu l'oportunitat de veure la reproducció de l'obra d'un artista que ha tingut una importància capital en el desenvolupament de l'art urbà. Si no fos per Haring, no existiria ni Banksy.
També t'agradarà
Discover Time Out original video