quimet3.jpg
Quimet i Quimet

6 bars on us donaran la llauna

Locals on les llaunes i les receptes fetes amb conserves són les protagonistes de la carta

Publicitat

A la majoria de bars de tapes en tenen, però n'hi ha alguns, que fan de les conserves la seva bandera. Des d'establiments clàssics fins a nouvinguts. Per fer-hi el vermut o entaular-vos. Tots aquests bars tenen en comú que senten adoració per la llauna.

Lata-Berna
Lata-Berna
Juanjo Martínez, qui va ser xef executiu de l'Hotel Arts i mil coses més, va obrir aquest bar de tapes ceatives amb raó de ser, és a dir, que la recepta es justifica. Hi trobem plats molt pensats, com una burrata amb fum de romaní i compota de tomàquet amb musli, però també clàssics de tota la vida amb presentacions frapants, com unes patates d'Olot amb una malla metàl·lica que evoca les muntanyes de la Garrotxa.
  • Portuguesa
És el refugi dels ‘expats’ portuguesos quan senten ‘saudade’. Va obrir al juliol del 2014 i tots els productes que venen, que també es poden menjar ‘in situ’, són d’origen lusità: conserves de peix i patés, melmelades, olis, cerveses, embotits, vins... Entre les propostes ‘llauneres’ de la carta, trobem anxoves amb poma, sardines amb llimona i truita fumada amb guacamole i ‘totopos’ de blat de moro.
Publicitat
Lata-barra
Lata-barra
Aquest és també un establiment on podreu comprar llaunes exquisides –en aquest cas de la casa francesa La Belle-Iloise– o, si ho preferiu, cruspir-vos-les en el seu acollidor local. Aneu obrint boca: mousse de llagosta al conyac, verat al curri, sardines a l’olivada negra...
  • Vila de Gràcia
Dels mateixos autors de La Pepita, va arribar fa un any aquesta preqüela del seu local insígnia: un bar més petit dedicat a la major glòria del vermut i de les conserves de qualitat, sempre amanides al seu estil. Llauna d’autor.
Publicitat
  • Espanyola
  • El Poble-sec
Quimet i Quimet
Quimet i Quimet
Ho diuen totes les guies del món i ens sap greu repetir-nos però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts.
  • Bars de tapes
  • Esquerra de l’Eixample
El blog dels del Morro Fi ja fa temps que està considerat una obra de referència per tots aquells que som partidaris d'un estómac feliç. D'exploradors de paradisos d'anxova i secallona han passat a muntar el seu propi oasi. En menys d'un quadrilàter de rajola, el Marcel serveix el vermut que sempre hagués volgut trobar en un bar. Les canyes del Marcel amaguen un secret que només podreu veure si esteu molt atents a les mans d'aquest home que ja es coneix com el Rimbaud de la canya.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat