La peripècia de la taverna Ficus mereixeria una novel·leta: un matemàtic i una llicenciada en audiovisuals obren un estudi de gravació, i alhora compren el petit restaurant de davant del negoci. La indústria musical ha caigut, però la teca cotitza a l'alça: cada cap de setmana, quan tanquen l'estudi, la taverna Ficus ofereix plats de pasta casolana que fan ells mateixos –rigatonis farcits de llonganissa fresca de Térmens i pèsols del Maresme– i de cuina mediterrània ben entesa, amb coques, platillos i arrossos. Tot és casolà i fet per ells.
El bon moment que viu la cuina italiana a Barcelona no només el trobem a la infinita oferta de restaurants de pasta. Cada cop hi ha més botigues que s'especialitzen en preparar-la pacientment diàriament, ja siguin opcions clàssiques com el espaguetis i els nyoquis o apostes més innovadores com els raviolis farcits de brandada de bacallà i pebrot escalivat. Aquí teniu una llista de botigues imprescindibles per a comprar-hi pasta fresca i cuinar-la després a casa vostra!
NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona.