De James Bond, n'hem après que es pot salvar el món sense arrugar-se la camisa, i de la bona cocteleria, que alguna mescla resulta tan temptadora com el petó d'una noia Bond. I és per això que el bàrman Alfredo Pernía, amant tant dels petons com dels còctels, ha volgut donar el nom de Solange, la xica de Casino Royale, al bar que acaba d'inaugurar.
Pernía va forjar la seva carrera de bàrman al Tandem, una de les cocteleries més clàssiques de Barcelona, al costat del seu pare i els seus dos germans. En aquesta barra de capçalera va aprendre l'art de la mescla, la discreció i el respecte pel destiŀlat. Aquests pilars on se sustenta un bon bàrman se'ls ha endut uns números més amunt del carrer d'Aribau, al Solange. I allà, on trobàvem el Harry's, un altre local emblemàtic, s'hi han colat des de fa setmanes el glamur i els daurats d'una noia Bond. Uns llums de tub, els sofàs capitonats i les bombolles del xampany Bollinger s'encavalquen en una disputa cromàtica de daurats que ha creat el dissenyador d'interiors Carlos Martínez.Al Solange s'ha conservat la preciosa barra del Harry's i el marbre verd del terra que dóna solemnitat. Pur estil retro que a les generacions d'avui els durà a un capítol de Mad men. Tampoc no hi falta un detall que els clients del Tandem coneixen, el gust per la cristalleria. Les copes llueixen marques acanalades que revisiten l'art déco.
L'Alfredo, amb tres setmanes, ja pot presumir d'un assortit de destiŀleria esplèndid que acompanya amb la intuïció que atorga l'experiència. Si necessiteu fer coixí, cap al vespre, ofereixen ostres, sashimi, caviar o embotits de qualitat. No us enlluerneu, el còctel bàsic no arriba als deu euros. Comenceu a practicar allò del "shaken not stirred".