En el 41º cocktail bar reten homenatge a Escofier versionant, com al seu dia va fer a ElBulli, amb una de les seves postres ... Péchés en Gelée de Chartreuse, unes postres on combinava préssec, gerd, nata, ametlla, però en aquest cas és una petita adaptació líquida on el Chartreuse Verd és el protagonista.
Ahh, el Chartreuse... Aquesta beguda, elaborada per monjos cartoixans, us pot fer créixer pèls al pit de cop (té uns 55 % d'alcohol!). I té una història curiosa i apassionant: l'any 1605, un mariscal del rei Enric IV va entregar als monjos cartoixans de París un manuscrit amb el llistat de 130 herbes per elaborar un elixir tònic.
És una beguda molt coneguda a Tarragona: després de ser expulsats de França, els cartoixans es van instal·lar a Tarragona el 1900, on va haver-hi producció. Fins al 1990! A França es va intentar imitar la fórmula però van fracassar. Els monjos van tornar indultats a Voiron el 1935, però van mantenir la planta tarragonina.
Segles després, només tres monjos coneixen la recepta exacta, i així la preparen al monestir de Voiron, a Grenoble dels Alps. En honor a la data del naixement d'aquest beuratge, el dia 16 és el Dias del Chartreuse: i fins al 18 de maig, les millors cocteleries de Barcelona han preparat còctels de creació basats en el Chartreuse.
Apart dels vuit còctels que us hem sel·leccionat, participen en aquesta ruta: Bocca Chica, Milano, Ajoblanco, Torre Rosa, Caribbean Club, XIX Bar, Negroni, Bankers Bar i Coppelia cocktail Bar.