butipapa

La Butipapa: esquí i snowboard amb botifarra i patates

El dissabte 7 de març pugeu fins a la Molina i prepareu-vos per esquiar i menjar botifarra amb patates!

Publicitat
No us treuen ni a empentes de la ciutat? Tot i que porteu Barcelona al cor, haureu d'admetre que entre les nostres rambles, museus i botigues, encara no és possible lliscar i fer trucs amb uns esquís o una taula d'snow –tot arribarà!–. Si el cos us demana neu, saltar pels aires i menjar sense gastar-vos ni un duro, aparqueu la ciutat per un dia i el 7 de març reserveu-vos-el per participar en la Butipapa que se celebrarà a La Molina. Això sí, la vergonya i el sentit del ridícul deixeu-los a casa!

Per primer cop, l'estació catalana serà l'escenari del que es presenta com una anti-competició d'snowboard i freeski. Respon al nom de Butipapa, i inclou un matí de freestyle per l'snowpark de La Molina i, atenció, un dinar posterior per recuperar forces a base de botifarra catalana amb patates. Si us costa una mica moure-us lluny de l'urbs i sou dels que no heu passat de la 'cunya' amb els esquís, no us preocupeu perquè aquí les vostres caigudes també poden tenir premi.

A partir de les deu del matí, l’snowpark de Trampolí rebrà a riders de tots els nivells amb salts grans, mitjans i petits i calaixos i mòduls de diferents dificultats. Hi haurà també un mini banquet slalom i a partir de les 12 s’afegirà a la festa un Big Airbag Landing. Pels pixapins que no ho sàpiguen, és un matalàs gegant que permet volar i practicar sense por els trucs més bojos que se us acudeixin. És la gràcia, tot s’hi val.

I anem al que més ens interessa després d’un matí intens d’esport, la teca. A les 14 h, al costat dels salts i la neu, faran la seva aparició les estrelles de la festa: la botifarra i les patates. Catalanes, suculentes i d’inclusió obligatòria en el menú diari de tot bon ‘butipapero’. Nyam!

Un cop tingueu la panxa plena, no marxeu perquè arribarà l’hora de l’entrega de premis –pel més talentós però també pel més sapastre–, el sorteig de material esportiu i començarà el final de festa amb música en directe. Per cert, us hem dit que és gratis? Això sí, necessitareu forfet –amb preu especial si sou ‘butipaperos’– i inscriure-us a través de la web de la competició. Els organitzadors, però, adverteixen: “El participant està obligat a passar-s’ho bé en tot moment, a menjar botifarra amb patates i només podrà abandonar la competició en cas d’invasió alienígena”. Tot entès?

També t'agradarà

  • Esports
Surf a Barcelona!
Surf a Barcelona!
Cursets, botigues, consells... Surfejar al Mediterrani és complicat, però no impossible. Descobriu-ho! Potser Tarifa, la costa cantàbrica o fins i tot les Canàries tenen més fama, però el Mediterrani també és aigua de bones onades. Surfejar a tocar de casa també és possible. Cal estar atents, però: feu callar la família quan sentiu la sintonia de la previsió meteorològica a la tele o, millor encara, descarregueu-vos apps com iBeach BCN –gratuïta a iTunes i Google Play– per saber si el dia pinta bé per agafar la taula -no la del menjador- i llançar-se a l'aigua. És qüestió de sort: que les hores que tingueu lliures coincideixin, sobretot, amb un temporal de llevant, garantia quasi 100% de bones onades. De fet, la irregularitat de l'onatge és motiu de polèmica entre els centres de surf: hi ha qui es nega a organitzar cursos regulars "per no enganyar la gent", com ens diu el Ferran Recasens, de l'Escola del Vent de Badalona. Allà, recullen els telèfons dels alumnes interessats i, el dia que la previsió és bona, els truquen: "Correu! Avui, curs!". "Si no ho féssim així, els alumnes només aprendrien a remar amb les mans i aixecar-se, no a surfejar de veritat". Però també hi ha molts centres que ofereixen cursos tot l'any. Cada cop més i millors. Des de 2012, els experts de Pukas –la marca que equipa el crack mundial Gabriel Medina– tenen escola a la ciutat, l'única fora del País Basc. Obren de dilluns a diumenge, amb cursos esporàdics per hores o una iniciació d'un mes –12 hores
Entrepans de botifarra
Entrepans de botifarra
Els bars i restaurants que excel·leixen la salsitxa catalana Butipà Bona iniciativa: aquesta 'butigueta' ofereix saborors entrepans de botifarra amb DO d'Osona, amb moltes varietats: de bolets, amb espècies, amb samfaina– amb un pa de llonguet flonjo però consistent, als antípodes del xiclet del pa de frankfurt i una salsa casolana. Molt recomanable. Butikfarra ¿És, la botifarra, una de les grans fes catalanes? Estem d’acord que sí, i de les que es fan i es desfan, i per assegurar la salut d’un producte tan nostrat i demostrar que té tantes vides com la seva cosina, l’hamburguesa, a Barcelona han obert un restaurant anomenat Butikfarra, un nom que no dóna peu a malentesos.A diferència de molts restaurants especialitzats en hamburgueses, l’estètica del Butikfarra no convida a marxar amb el tros de carn penjant entre les dents, i, oh miracle, no fa pudor d’oli recremat.Al Butikfarra, el tractament del producte estrella és curós, fins i tot sembla que vulguin extreure’n elixirs secrets. “Botifarra de porc Duroc amb cansalada amb pebre i ceba cruixent”, “botifarra de porc Duroc amb espinacs tendres, formatge de cabra i figues seques amb pero ximenes”, “botifarra de vedella amb escalivada i cabdells a la brasa”, “botifarra de vedella amb pebrot fregit, ceba confitada i formatge cheddar”, “botifarra negra fregida amb ceba confitada i allioli de codony”, “botifarra del perol amb samfaina i xampinyons”, “botifarra d’arròs negre i sípia amb allioli de pebrot escalivat”. (Llegir tota l
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat