patins linia

Patinar a Barcelona: cursets i botigues

Barcelona ha estat sempre ciutat de patins. Us recomanem escoles, botigues, associacions de patinadors i tot el necessari per a fer esport sobre rodes!

Publicitat

Quatre coixinets en línia i una bota donen molt de si. Pot ser el vostre mitjà de transport per anar a la feina, el gimnàs per perdre pes o el hobby de cap de setmana. Barcelona presenta multitud d'opcions per als patinadors, però compte, aquí cal estar preparat abans de començar. No només cal comprar un bon equipament, sinó tenir prou habilitat com per no estimbar-se una vegada i una altra.

Abans que es posés de moda, ja comptàvem amb centres de referència com l'Escola Oficial de Patinatge, avalada per la Federació Catalana. Des del 1996, milers de patinadors han fet les primeres relliscades davant els ulls dels seus professors. Les classes van començar al Poliesportiu de l'Estació del Nord, sota cobert, de manera que el clima no impedeix mantenir un calendari regular els dotze mesos. Ara, també en fan en tres centres més. La varietat d'estils –des de l'eslàlom fins a l'hoquei o el ball–, d'edats i d'horaris donen una flexibilitat apta per a tots els públics.

La Barcelona post-olímpica també va veure néixer l'Escola Rodats, precisament a la Vila Olímpica, espai ideal per als fanàtics del 'roller blade'. Tenen classes per a tots els nivells a partir de quatre anys d'edat, i sempre al carrer. Estan vinculats a la botiga Dinamic-Sport, del carrer Casp.

Són moltes les botigues especialitzades que organitzen cursos per captar clientela. És el cas també de Patinalia, a l'Avinguda Icària. A Inèrcia no hi ha classes, però sí un bon servei de reparació de patins. Altres opcions per equipar-se són Barovari o Tot Patí.

L'opció més accessible són les classes gratuïtes d'iniciació de l'Associació de Patinadors de Barcelona. Es fan cada dimarts a dos quarts de deu de la nit al Passeig Garcia Faria. Si voleu pujar de nivell, us podeu fer socis –30 euros/any– i les classes també seran de franc. L'APB també ofereix per la cara rutes guiades per la ciutat, cada divendres a dos quarts d'onze de la nit. Patinar a les fosques per la ciutat -tenen una dotzena de rutes, de prop de 20 quilòmetres cadascuna- està guanyant adeptes a bon ritme. De fet, és un bon lloc per conèixer guiris que aprofiten per fer esport i conèixer la ciutat de la mà de guies locals.

I si sou dels que sempre poseu l'excusa del temps per no fer esport, se us ha acabat la broma. Oblideu el temor per les classes particulars: a clasespatinajebarcelona.com no s'ensenyen matemàtiques, sinó la física del patí. El tracte, més individualitzat, garanteix una progressió ràpida.

Sobretot, tingueu en compte que caldrà anar ben equipats: patins del vostre número amb fre i proteccions per les caigudes –que n'hi haurà, podeu pujar-hi de peus. Fins i tot podeu portar casc, que no sobra pas. Busqueu indrets poc transitats: no només de cotxe sinó de vianants. El passeig marítim i la zona del Fòrum són ideals. Després, quan estigueu segurs que sabeu frenar bé, ja us podreu animar a descobrir nous territoris sobre rodes.

També t'agradarà

  • Què fer
Bcn Top 10: Esportistes
Bcn Top 10: Esportistes
Nacho Solozabal, Laia Sanz, Purito Rodríguez, Siro Castillo… Seleccionem alguns dels esportistes il·lustres de la ciutat (i rodalies) La llista d'esportistes vinculats a Barcelona és ben llarga. Uns més coneguts que altres, hi trobem des de jugadors de basquet o de futbol fins a ciclistes o motoristes, sense oblidar els ciutadans que dia rere dia han de fer un 'sprint' per agafar l'autobús. Aquí teniu el nostre Top 10 d'esportistes de la ciutat. Quins hi afegiríeu? Nacho Solozabal Ha estat un dels millors jugadors de bàsquet de la història, sobretot amb la samarreta del Barça, i continua transmetent els valors d’aquest esport a través de la seva escola. Ell no falla ni un dia a les classes i està a sobre dels nanos perquè sàpiguen donar el millor d’ells mateixos.  Laia Sanz És de Corbera de Llobregat, però segur que aquesta gran motorista que ha superat quatre cops el París-Dakar té molta vinculació amb Barna i més d’un cop s’haurà fet Collserola dalt del seu cavall amb rodes. Ha provat que és una de les millors del món en trial femení. Imparable!  Purito Rodríguez Va néixer a Parets del Vallès, però segur que s’ha fet Barcelona de dalt a baix amb bici, fent veure que es fuma un cigar –d’aquest costum li ve el sobrenom–. Ha estat el primer català al podi de les tres Grans Voltes i aquest any ha guanyat la Volta a Catalunya.  Frashiah Nyambura És l'atleta kenyana que ha guanyat l'última edició de la marató de Barcelona amb un temps de 2 h 38 minuts i 27 s
  • Esports
  • Running
Les dones també corren
Les dones també corren
Cada cop són més les dones que s'animen a córrer. I les que proven, s'hi enganxen. Seguiu aquests consells per millorar el vostre rendiment! Radiografia ràpida del típic malalt de running contemporani: el flipat que està tot el dia fent el fatxenda per les calories cremades en l'entrenament del matí o pel temps que vol fer en la cursa de diumenge. Tot plegat molt masculí. Doncs resulta que si les curses de Barcelona han crescut tant ha estat, en bona part, gràcies a elles. Les corredores agafen velocitat, i reclamen informació especialitzada. La marató, la cursa, la sabatilla. Fins i tot la suor és femenina! El running té el seu costat sensible, però l'ha amagat durant massa anys sota la capa d'adrenalina de tants homes entestats a arribar, costi el que costi, per davant del corredor del costat. Mica en mica, la presència cada cop més gran de dones en les curses que es fan a la ciutat fan visible una altra manera d'entendre l'esport. La demanda creix, i per això un grup de professionals de la ciutat han creat una web de recursos per a les esportistes que busquen informació especialitzada. Mentalitat: gaudir per damunt de totLa Cursa de la Dona és, a l'octubre, la mostra més visible d'aquesta tendència. Poques curses són tan festives com aquesta. "La dona no busca tant l'èxit esportiu -tot i que també-, sinó que persegueix una millora personal, un triomf més aviat intern". Ens ho explica la psicopedagoga Iolanda López, ella mateixa runner amb pedigrí i autora d'un llibre ideal
Publicitat
  • Esports
Clubs de corredors
Clubs de corredors
Grups d’entrenament organitzats, colles d’amics que es reuneixen cada setmana i fins i tot algun que combina les dues coses! Amb el bon temps, els runners de fulla perenne veuen com se'ls uneixen els que ara troben més força per vèncer la mandra i els que ja tenen urgències per agafar la forma de cara a l'estiu. Cadascú al seu ritme. Per a molts, la Cursa dels Bombers és una cita ineludible i, fa anys, aprofitaven els entrenaments organitzats per Nike abans i després del gran dia, els concorreguts Start2Run. Resulta, però, que des d'Oregon van decidir que els interessava més portar-ho tot cap a la seva xarxa social, Nike +. Això va deixar orfes, de sobte, un grup de corredors de la ciutat. Eren una seixantena quan, el juliol de 2008, van posar-se d'acord amb la seva entrenadora, l'exolímpica María Luísa Muñoz, per continuar pel seu compte. Així va néixer Run2Live, el club popular per excel·lència. Al darrere no hi ha cap cadena de gimnasos ni cap marca comercial. Només el grup de corredors que el va fundar. I està obert a tots els nivells, no només a maratonians –el president, l'Ángel Alonso, encara s'ha d'estrenar en els 42 quilòmetres–. Associació sense ànim de lucre, Run2Live organitza quatre sessions d'entrenament per setmana: dimarts (14.30 h i 19.30 h), dijous (19 h) i dissabte (9.30 h). Es troben al Passeig Marítim de la Barceloneta i, normalment, des d'allà enfilen cap al Parc de la Ciutadella. Perquè tothom es trobi còmode, sempre tenen dos o tres entrenadors a mà pe
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat