Quan truques a Iposa i algú et contesta “Mossos d’Esquadra, buenos días”, saps que és un lloc on regnen el sentit de l’humor i la imaginació, cosa que es tradueix en una carta d’amanides que li han donat la fama: “Quan vaig obrir fa 15 anys només venien noies”, explica el Sebastian, propietari i autor de la broma telefònica. Ara la carta s’ha ampliat, però les amanides continuen. Exemples? La de pasta i llagostins amb anet i la d’espinacs, morelles d’ànec i crostons. Al migdia fan mitges amanides a 3 euros.
L’amanida de mozzarella de búfala de l’Empordà és un clàssic d’un local que aposta per la creativitat, l'slow food', el km 0, el comerç just i el respecte al medi ambient. I que sap perfectament que tot i que “la mozzarella catalana no és tan gustosa com la de la Campània”, també és ben bona, i a la vida, per damunt de tot, s’ha de ser coherent.
El restaurant del nou Hotel Brummell del Poble-sec, a dalt de tot del Nou de la Rambla, té una terrassa interior encantadora i una carta molt interessant que aposta per la cuina de temporada amb tocs sud-americans, lleugera i saludable. Aquesta filosofia es tradueix en una selecció d’amanides que van des de la més clàssica, anomenada de l’hort urbà, amb fruites i verdures de temporada, fins al més exòtic 'kimchi' de col, carbassera i coriandre.
Discover Time Out original video