Tarannà
©Irene Fernández
©Irene Fernández

Els bars més de moda de Barcelona

Els locals més moderns per anar-hi al matí, a la tarda i a la nit

Publicitat

Passem 24 hores als bars més moderns de la ciutat. Des de l'esmorzar fins al brunch, passant per els locals ideals per anar-hi després de la feina o a prendre la primera copa de la nit!

Matí: de 9 a 14 h

  • Cafès
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Satan's Coffee Corner
Satan's Coffee Corner
¿Farts de beure tallats que tenen gust de cadàver putrefacte de mostela? ¿Sou tan moderns que fins i tot necessiteu injectar-vos cafeïna amb estil? El Satan’s Coffee Corner és un santuari cafeter que haurien de proclamar patrimoni del modernet bigotut. Es tracta d’un lloc minúscul entaforat en una botiga de bicicletes, una simple finestra que dóna al carrer. Minimalisme extrem. Tampoc no li cal res més: té un producte tan fotudament bo que us entraran ganes de menjar-vos el got de cartró. La (mini) cafeteria més cool de Barna.

En aquest cafè take away no s’ha deixat res a l’atzar. El Marcos, com a bàrman de primera, crea les seves pròpies mescles, que canvia cada temporada. Si t’agrada, pots endur-te-la a casa. A cadascuna li posen el nom d’una rockera, i atenció que per aquesta fira ja hi han passat Debbie Harry (Blondie) i Poison Ivy (la veu dels The Cramps), i la nova estrella serà Divine. La intenció és que “el client aprengui a llegir el cafè i reconegui les mescles”, explica en Marcos.

Amb la selecció de cafès El Magnífico de Barcelona, podreu arribar a tastar un cafè de Guatemala i un de Sumatra. En la barreja hi ha el misteri i el motiu perquè en Marcos presumeix de fer “el millor cafè de Barcelona”.
  • Eixample
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Cosmo Cafè i Galeria d'Art
Cosmo Cafè i Galeria d'Art
Cafè 'trendy' i galeria d’art. Dos al preu d’un. El Cosmo regna entre la modernor que pul·lula per la part baixa d’Enric Granados, gràcies a la fusió de conceptes. Podeu esmorzar, berenar, menjar i mandrejar amb tota la tranquil·litat del món a les taules de fusta d’estil escandinau o als sofàs de l’entrada, i també podeu fer una passejada per la galeria del fons i admirar les exposicions d’art modern. Si no teniu res millor a fer, portàtil, butacot, cafè i d’allà no us en treu ni un equip d’extracció dels Delta Force.
Publicitat
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Granja Petitbo
Granja Petitbo
Hi haureu d’anar amb l’armadura d’Iron Man i fregir la clientela amb raigs làser per trobar una taula lliure els caps de setmana. L’orgiàstic esmorzar-dinar de la Granja Petit Bo ho peta molt, moltíssim. És el més desitjat per la parròquia moderneta amb diferència; “the place to be”, que diria Bibiana Ballbè. El lloc és una cucada lluminosa i relaxant, i la carta sedueix amb els seus ous ecològics (demaneu-los amb salmó!), sandvitxos internacionals, pancakes, amanides, hamburgueses i sucs naturals. El brunch amb més barbes i ulleres de pasta per metre quadrat de Barcelona.

Tarda: de 15 a 19 h

  • El Raval
  • preu 1 de 4
Caravelle
Caravelle
Els 'expats' modernets que viuen a Barcelona saliven com cànids de Pavlov quan pensen en el Caravelle. Aquest espai és un crostó de Williamsburg al carrer del Pintor Fortuny; un loft lluminós i confortable on podreu fer un brunch internacional, prendre un deliciós cafè, dinar una polenta amb bolets, berenar un pastís casolà, fer un còctel o sopar una excel·lent hamburguesa de la casa. Alerta si teniu perfil mainstream: el Caravelle és tan modern que el vostre jersei Desigual es convertirà en una camisa de quadres, i una barba victoriana substituirà el vostre afaitat per generació espontània.
  • Sant Antoni
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Tarannà
Tarannà
La nova bohèmia peregrina al Tarannà com si els seus pastissos incloguessin vals de descompte per a Urban Outfitters. El local ho té tot per atraure la penya cool: un interiorisme d’estil nòrdic, taules comunitàries de fusta, maons a la vista, finestrals oberts al carrer, terrassa... La carta, a més, està feta per produir atacs de priapisme entre els moderns, amb entrepans saludables de màxima qualitat que es poden acompanyar de cremes, amanides o quiches. I que no us tremoli el bigoti irònic, que també fan vermut i brunch: dues assignatures obligatòries a Sant Antoni.

Tarda-nit: de 19 a 23 h

  • Cocteleries
  • El Raval
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Olímpic Bar
Olímpic Bar
No el confongueu amb l’Olimpia de Sant Antoni, que per cert també podria sortir en aquesta llista. Aquest és l’Olímpic, una antigalla de barri que ha ressuscitat per esdevenir un dels secrets millor guardats dels moderns barcelonins. Per alguna raó, la jovenalla 'trendy' s’ha aferrat amb ganes a aquest espai atrotinat, un bareto ravalenc de vell que ha seduït el paladar gafapasta amb la seva combinació de look vintage de vell i esperit hipster de classe obrera. La barreja de friquis del barri i escriptors pop d’ulleres galàctiques és d’allò més estimulant.
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Collage
Collage
Ha estat un dia dur a l’estudi de disseny gràfic, oi? El Collage rebrà les vostres ulleres de pasta amb l’afterwork més recomanable i generós del Born: de la cuina no pararan de sortir tapes internacionals perquè traieu el ventre de pena fins a l’hora de sopar. I només haureu de comprar una copa per clavar- hi la forquilla. Per cert, no sigueu garrepes i demaneu els magnífics còctels, relectures actuals dels clàssics i beuratges d’autor servits per uns bàrmans en sintonia amb l’audàcia del paladar modern.
Publicitat
La Vietnamita Born
La Vietnamita Born
Els bols de fideus d’arròs, els yum yum rolls i les receptes de curri de La Vietnamita atrauen el modern com les xocolatines l’Sloth. Són experts en 'street food' amb segell 100% vietnamita i han convertit les seves taules comunitàries en un iman per als qui volen fugir del 'mainstream' del menú migdia. El local és un espai petit, lluminós i travessat per taules de fusta on es menja ràpid, colze amb colze amb el del costat, esperant que el cuiner cridi el vostre nom per recollir el plat. Per cert, tenen un altre restaurant, endevineu on? A Gràcia, esclar.

Nit: de 23h a...

  • Música
  • El Raval
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
33/45
33/45
Després de sopar ve de gust fer el primer gintònic de regalèssia klingon a un bon sofà, oi? Doncs el 33/45 és una mena de Galerías del Tresillo però passat pel filtre Portlandia. Si fiqueu el nas a l’esquerra de la barra, us endinsareu en un macrosaló farcit d’incomptables butaques, sofàs i flonjos coixins perquè prepareu la nit com Déu mana. Juntament amb el Betty Ford, al mateix carrer, aquest paradís de la comoditat –on de tant en tant es fan sessions i concerts d’electrònica– és un dels búnquers més concorreguts per la cool people ravalenca.
  • Vila de Gràcia
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
El Ciclista
El Ciclista
La bici i el modern són com Marty McFly i el seu patinet: inseparables. El Ciclista és un híbrid que s’aprofita d’això, una cocteleria molt recomanable que també fa les funcions de santuari de les dues rodes.Tot el bar està decorat amb motius bicicletaires reciclats, com les rodes reconvertides en taules, els manillars de les portes o les peces de museu penjades de les parets. L’interiorisme és únic i els gintònics són prou bons perquè el ciclista modernet –i gracienc– pari màquines i deixi d’atropellar iaies durant un parell d’hores. El que faci quan surti d’aquí ja no és cosa nostra...

També t'agradarà...

Bars de culte
Bars de culte
A Barcelona fots una coça a un roc i en surt un bar, però no tots mereixen una menció especial. Aquesta llista recull els locals imprescindibles, bars de culte de visita obligada. Trobes a faltar algun bar de culte de Barcelona? Ens ho pots dir als comentaris de sota. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats. No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Bar Mingus En una cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. Kasparo En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps. Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la
Anem d'afterwork
Anem d'afterwork
10 llocs per relaxar-se després de la feina (si encara en tens) Rosso Porpora Això és un afterwork com Déu mana, a la italiana, sense escatimar res. M’explico: pagueu un preu mòdic per consumir alguna beguda i, mamma mia, podeu endrapar una assortiment brutal de tapes italianes –platets, amanides, en fi, una bogeria– fins a assolir el tan desitjat infart estomacal. Comencen a les 19.30 h i la teca s’acaba la es 21 h. Per cert, un cop al mes fan afterwork amb plats de pasta. És una llàgrima això que us veig a l’ull? És comprensible. Collage Al Collage fan còctels de somni –l’Spring Perfume és obligatori–. Amb els canells dels bartenders i les ofertes Ladies Night dels dimecres –a 5 euros la copa per a les femelles– ja en tindrien prou per ser referència, però aquests nois malcrien la clientela. Per això fan aperitius i tapes gratuïtes a l’hora de l’afterwork, perquè allargueu la tornada a casa fins que la parenta us enviï el primer WhatsApp amenaçant. L’aferwork modernet per antonomàsia. Shakerato El Born, territori de hipsters amb llebrers i pijos modernets, no pot prescindir d’un concepte tan cool com l’afterwork. Al Shakerato s’ho treballen de debò, i els dimecres, de 20 a 23 h, porten un sushi master que va preparant delícies d’arròs i peix fresc gratuïtes, incloses en la consumició. I alguns dijous organitzen sopars afterwork per 25 euros. Cal seguir-los la pista, no sempre es poden endrapar makis de tonyina per la patilla en aquest barri. Vibe bar (Hilton Barcelona) Vole
Publicitat
Entrepans de vici
Entrepans de vici
Els millors plaers a dues mans Altres propostes de restaurants Gràcia, territori ració La nova –i bona– tapa catalana arrela amb força a Gràcia, barri colonitzat pel xauarma Visca Mèxic! Els millors restaurants mexicans de la ciutat Benvinguda sigui la bona salsitxa Frankfurts i 'hot-dogs' planten cara a l'hamburguesa Pasta 'low cost' Cinc opcions per menjar bona pasta per pocs calés Temporada de bolets Restaurants, tendes i mercats on trobar-hi aquestes joies efímeres La tardor es l'estació dels fruits del bosc. Cistelles i mercats s'omplen d'aquestes petites joies efímeres que aporten sabor i delicadesa als plats. Aquí hi trobareu una selecció dels restaurants que millor cuinen els bolets així com les botigues i parades de mercat on comprar-los.   Per menjar-ne Can Vallès Aquesta casa de menjars d’aspecte senzill amaga una de les grans cuines de mercat de la ciutat. La regenten en Josep i en Pedro amb la gràcia i sensibilitat que dóna l’experiència, allò que no s’ensenya a les escoles. Marisc de Galicia, el millor peix fresc i la carn més deliciosa, tractats de forma tradicional i servits amb un punt de modernitat. Cal fixar-se en els suggeriments del dia que van en funció del mercat -el més coherent en el cas del bolet- i intentar tastar plats clàssics com la botifarra de perol (feta per ells mateixos) amb bolets, els ous de reig amb foie i una innovació d'aquesta temporada: el carpaccio d'ous de reig amb ous de guatlla, parmesà i payoyo, un saborós formatge de cabra de C
  • Cocteleries
Les millors cocteleries
Les millors cocteleries
Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors, això no és una cocteleria, és una església. Semon 9 Night Els de Semon no en tenen prou de tenir una de les millors botigues gurmet de la ciutat, un càtering de luxe, tenir tres restaurants (un d'ells de cuina japonesa) i haver dut la marca a Madrid. Ara, tot aprofitant el local del carrer Santa Fe de Nou Mèxic, el Semon 9, aprofiten l'embranzida i continuen la festa de les 11 de la nit a les 2 de la matinada amb un espai on pots fer un còctel o sopar alguna cosa lleugera, ja sigui perquè acabes de sortir de l'oficina, del
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat