La porció individual de tiramisú de la pastisseria Hofmann és bona, i gairebé escultòrica. Aquí els ingredients clàssics s'apilen sense perdre les formes dins d'un vaset transparent i els postres no els corona la pols de cacau sinó una col·lecció de daus de cruixent de praliné ennegrits. I es permeten fer filigranes amb les porcions individuals: "El bescuit està fet al vapor i sucat amb cafè; queda ben esponjós", ens diuen. N'escures fins la darrera engruna.
El tiramisú té un origen llibertí que molts desconeixen: els clients dels bordells venecians els consumien per no defallir. Més enllà del cafè –que es fa servir sempre–, les famoses postres italianes no disposen d'una recepta única, sinó que hi ha diverses variants en funció dels ingredients que es fan servir com a base. Alguns el prefereixen amb mascarpone, altres amb un altre formatge fresc. Hi ha qui el prepara amb nata, mentre que altres només hi posen llema d'ou, i així fins a l'infinit. Tot i que sobre gustos no hi ha res escrit, hem buscat els locals de Barcelona on creiem que preparen els millors tiramisús. Aquests són els escollits!
NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona