Tiramisu Mandaroso
Foto: Time Out Barcelona Tiramisu Mandaroso
Foto: Time Out Barcelona

Els tiramisús més deliciosos de Barcelona

Seleccionem els locals de Barcelona on preparen millor les famoses postres italianes

Publicitat

El tiramisú té un origen llibertí que molts desconeixen: els clients dels bordells venecians els consumien per no defallir. Més enllà del cafè –que es fa servir sempre–, les famoses postres italianes no disposen d'una recepta única, sinó que hi ha diverses variants en funció dels ingredients que es fan servir com a base. Alguns el prefereixen amb mascarpone, altres amb un altre formatge fresc. Hi ha qui el prepara amb nata, mentre que altres només hi posen llema d'ou, i així fins a l'infinit. Tot i que sobre gustos no hi ha res escrit, hem buscat els locals de Barcelona on creiem que preparen els millors tiramisús. Aquests són els escollits!

NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella
Dolç contemporani: Pastisseria Hofmann
Dolç contemporani: Pastisseria Hofmann

La porció individual de tiramisú de la pastisseria Hofmann és bona, i gairebé escultòrica. Aquí els ingredients clàssics s'apilen sense perdre les formes dins d'un vaset transparent i els postres no els corona la pols de cacau sinó una col·lecció de daus de cruixent de praliné ennegrits. I es permeten fer filigranes amb les porcions individuals: "El bescuit està fet al vapor i sucat amb cafè; queda ben esponjós", ens diuen. N'escures fins la darrera engruna.

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L’única és que no trobareu tiramisú cada dia, però la ració és generosa i val la pena insistir fins a topar amb la recompensa (també accepten encàrrecs per endur). La recepta de la casa la canta Roberta Modena: utilitzen galetes Savoiardi i mascarpone amb una mica de nata perquè el pastís sigui esponjós. “Cal trobar el punt mig bo”, diu. No trobareu xocolata a la base: als clients els agrada que tingui intens sabor de cafè.

Publicitat
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

L’Enric Morán, de pasta fresca Celentano, és català, però va fer una mili de quinze anys en un italià. El secret del tiramisú és no sortir del manual: “Fer servir els ingredients canònics i que tot quedi homogeni”. Com l’anterior, està fet amb tiralínies: el cacau final ha d’aportar gust, però també textura a la crema. I sobretot cal notar el sabor del mascarpone, que el sucre no ho monopolitzi tot. Una paradoxa: aquesta viciosa bomba calòrica es regeix per l’equilibri. Per emportar-se’l a casa i lluir-se.

  • Cafès
  • Vila de Gràcia

A la plaça de la Vila de Gràcia la rodejen diversos locals, entre els quals hi figura el Nabucco Tiramisú. Aquesta cafeteria amb terrassa té cuina oberta tot el dia i ofereix plats vegetarians i vegans. Proposa una àmplia varietat de focaccies, quiches casolanes i amanides. També fan sucs naturals, postres i un cafè deliciós!

Sigui per esmorzar, dinar o berenar, aquesta cafeteria acollidora sempre té un àpat preparat per a cada moment del dia, elaborat amb ingredients naturals i ecològics. I el seu tiramisú, servit en ració individual per acompanyar el cafè, és delirantment bo.  

Publicitat
  • Italiana
  • preu 2 de 4

El Cecconi’s s’ha consolidat com una referència inapel·lable de la restauració italiana de Barcelona. Hi triomfen plats com un vitello tonnato, uns nyoquis a la romana, i la focaccia que et deixen a taula com a piscolabis i amb un oli excel·lent. Més enllà de la seva vinculació amb el Soho House –és el restaurant del club, encara que obert a tothom–, hi trobareu un menjar italià de primera categoria.

El tiramisú, sempre present a les postres, no n'és una excepció: et trobaràs enfonsant la cullera com si estiguessis cavant un tresor. És addictiu: un dels trucs que fa servir el xef és barrejar el licor amb crema de mascarpone. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat