bodegueta d'en miquel
Irene FernandezBodegueta d'en miquel
Irene Fernandez

La Bodegueta d'en Miquel, monument de Nou Barris a la tapa i el vermut

Els dijous, tapa i beguda per 1,95 €, al nord de Sant Andreu!

Publicitat

Els barcelonins patim una malaltia congènita, la mandra. Quan preguntes a qualsevol per un tros de Barcelona que no és allà on ell viu o treballa, la majoria foten la mateixa cara que si els parlessis de Tasmània. Nou Barris no és al Pacífic, s'hi arriba amb línia groga i blava, amb autobús i, fins i tot, a peu.

Els que no sabem nadar també hi som benvinguts. A més, encara hi ha més motius per eixamplar horitzons si el que ens hi espera és un festí de tapes saboroses i la beguda que trieu per 1,95 euros tots els dijous de l'any. Una trentena de bars s'han acollit a aquesta festa major, cadascun amb una de les seves tapes més emblemàtiques. Per exemple, el Conde Drácula ofereix Diablo Conde Drácula, patates picants com el dimoni. Més frescos, a El Abuelo, proposen el Mos de la Charo, fet a base de pa de coca torrat amb verduretes variades i bacallà, i tot amanit amb pebre vermell.

Si fos per mi, jo viuria a la Bodegueta d'en Miquel, la de la Font d'en Canyelles. En Miquel, l'amo, en té una altra a uns 500 metres amb el mateix nom. Per la ruta de les tapes dels dijous, ells proposen la tapa estrella del seu establiment, el mini carpaccio de mango, foie gras i pernil ibèric. A veure com ho entomes, això, foraster.

La Bodegueta d'en Miquel és un monument a la bona tapa, la cervesa ben fresca i una bona copa de vi tota la setmana. De fet, quan hi entreu, pot ser que us recordi una mica Cal Marino del Poble-sec. Un bar allargat que comença amb les bótes de vi a dojo, una prestatgeria plena de vins per endur-se a casa o prendre allà mateix que s'acaba on comença la barra, un deliri. Croquetes fetes per la veïna, anxoves (les millors de Nou Barris) i formatges, fins i tot n'hi ha de macerats amb whisky. Us explicarà el secret: en Miquel de Nou Barris i l'Edu de Cal Marino són germans, i es veu que això de muntar cellers de luxe corre per les venes. 

Més informació

  • Nou Barris
  • preu 1 de 4
Fa cinquanta anys que aquesta bodega és a Nou Barris. El Miquel va agafar-la fa quatre anys i ha volgut conservar-ne tot el mobiliari, les bótes antigues i fins i tot el terra, devorat pel vinagre i el vi. Els matins d'entre setmana el repoblen els jubilats. S'asseuen parsimoniosos darrera dels vidres amb una canya a la mà i giren els seus ulls entelats cap a aquesta vegetació escardalenca que són els Jardins de l'Alfàbia. Dins la botiga, pissarres petites anuncien el preu de les llaunes, les conserves i les ampolles amb les ofertes de la setmana que pengen de cubells. Els veïns entren al celler amb la garrafa de plàstic dins d'una bossa perquè no regalimi el vi. Quant temps feia que no ho vèiem, això! En Miquel sap molt bé en quin barri és i ens diu que serveix anxoves, seitons, combinats... a un "preu raonable".

També t'agradarà

  • Bars de tapes
Els millors bars de tapes
Els millors bars de tapes
Per molts són una religió i una excusa per per trobar-se amb amics. Aquí hi trobareu les millors tapes de Barcelona Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts. La Esquinica Aquesta tasca aragonesa és un referent de la gastronomía popular de Nou Barris. No agafen reserves (cal agafar número i esperar una estona al carrer amb un lletreret que posa: “salica de espera” penjant d’un plataner). Cambrers genials. –T.M El Xampanyet El xampanyet i el vermut reguen les tapes senzilles, però efectives, d'aquest indret que aplega tant a turistes com a nadius. El Jabalí This deli bar, which is reminiscent of Parallel in its heyday, is a great place to eat wonderful tapas – try the patatas bravas, the chicken salad and the cured  sausage – while sipping on good wine. It’s also a nice place to sit on the terrace and do some serious people-watching. Pan & Oli In the heart of the Sants neighbourhood, this tapas bar gets back to roots of Catalan tradition with a playful and creative touch. And they actually do it very well. Their signature dishes include their tapas – including patatas bravas whipped up and served in a glass – and a highly recommendable set lunch menu. Las Delicias Hi fan u
Quintotapa a L'Hospitalet: tapa i cervesa per 3€ (o menys)
Quintotapa a L'Hospitalet: tapa i cervesa per 3€ (o menys)
Del 20 de febrer al 16 de març, 25 restaurants i bars de la ciutat es rendeixen a les bondats de la tapa! Del 20 de febrer al 16 de març, 25 restaurants i bars de L'Hospitalet de Llobregat participen en el Quintotapa, una ruta gastronòmica en la qual podreu beure i menjar a preus assequibles mentre tasteu tapes creatives. Els locals que hi participen ofereixen una doble proposta: tapa de la casa amb un quinto Moritz per 2,50 euros, o bé una tapa Km. 0 amb un quinto Moritz per 3 euros.A més, participar en el Quintotapa pot tenir recompensa. La ruta s'ha dividit en tres zones i els que hagin consumit en totes les zones optaran a diversos premis. Us donaran una targeta (Tapaport) que us segellaran a cada local. Qui ompli el Tapaport d'or –en consumir quatre tapes a cada una de les tres zones– podrà escollir la millor tapa popular i al millor cambrer (o cambrera) i entrar al sorteig d'un viatge a Roma. Qui completi el Tapaport de plata –consumint dues tapes a cada una de les tres zones– podrà guanyar un àpat per a quatre persones a la Fàbrica Moritz de Barcelona. Si no sou tan golafres però voleu seguir optant a algun premi, podeu pujar les fotos del Quintotapa a l'Instagram amb el hashtag #quintotapa i #quintotapalh. La millor foto es premiarà amb un àpat per a 4 persones a la Fàbrica Moritz de Barcelona.Aquests són els restaurants i bars que hi participen, les tapes que ofereixen i els horaris de les ofertes.A Ruta Galega (Pl. Francesc Macià, 5). De dm. a dj., tot el d
Publicitat
Tapantoni: tapa i beguda per 2 euros
Tapantoni: tapa i beguda per 2 euros
Del 8 al 30 de novembre, 34 restaurants i bars del barri de Sant Antoni ofereixen tapa i beguda per 2 euros! Del 8 al 30 de novembre, 34 locals del barri de Sant Antoni (a l'edició de maig n'hi havia 20) participaran a Tapantoni, una iniciativa per dinamitzar el consum i l'oci del barri. Els bars i restaurants ofereixen una tapa i beguda per dos euros. Aquests són els locals que hi participen, el que ofereixen i els horaris de la promoció. Bar-bodega Chiqui (Vilamarí, 29). De dl. a dv. de 7h. a 22h. Ds. i dg. de 7h. a 15h.Banderilla de carxofa i seitó + quinto o vermut de la casa. Bar Calders (Parlament, 25). De dl. a dj. de 17.30h. a 21.30h.Ensaladilla de tardor amb bolets i oli de romaní + canya. Bar Líder (Floridablanca, 65-67). De dl. a dv. de 16h. a 20h.Lacón del líder + copa de vi blanc. Bar Merquén (Viladomat, 36). De dm. a dj. de 19h. a 21h.. Ds. i dg. de 12h. a 13h.Patates braves amb salsa Merquén + canya. Bar Pothos (Marquès de Campo Sagrado, 29). De dl. a dv. de 7h. a 23 h. Ds. i dg. de 9h. a 14h.Botifarró de ceba amb ceba caramelitzada i ou de guatlla + canya. Bar Radio (Sepúlveda, 91). De dl. a ds. de 9h. a 22h.Mini mandonguilles mixtes amb salsa d'ají groc i xips de carxofa + canya. Bracafè (Comte d'Urgell, 35). De dl. a dv. de 7 h. a 20.30h, ds. de 8h. a 20.30h. i dg. de 9h. a 20.30h.Trosset de truita de patates amb llesca de pa + canya. Cafè del Barri (Comte Borrell, 75). De dl. a ds. de 7.30h. 21:30h. Dg. de 8.00h. 15:30h.Tardor mallorquina: sobre una torrade
Cervesa i tapes vegetarianes
Cervesa i tapes vegetarianes
Birra artesana i maridatge sense carn La febre per la cervesa artesana ja fa estona que dura. Per això, i perquè els dos socis de l'Ale & Hop, l'Albert Coromina i el Giles Brown, són un parell de culs inquiets, han fet un salt més llarg. Dins aquest bar, acompanyen les birres de categoria marca de la casa amb plats vegetarians del mateix nivell. Coques de verdures ecològiques, hummus generosos, hamburgueses de seitan que res tenen a envejar a les de carn i pa fet a casa a preus raonables. Difícil de superar tanta excel·lència, oi? La parella  ja ha pujat a sobre d'un altre fenomen, els brunch. Des de fa unes setmanes, en aquesta cerveseria del barri de Sant Pere, hi podeu esmorzar com uns reis els diumenges i aviat, els dissabtes. A part del cafè de filtre selecte que serveixen, podeu anar maridant amb cerveses cadascun dels plats d'aquests esmorzars de forquilla sense animals. Deu varietats de cervesa en tiradorSi encara no hi heu anat mai, la varietat de cerveses de l'Ale & Hop us deixarà ben astorats. Ofereixen sempre deu varietats que canvien cada setmana. Pel que fa a estils de cervesa, no hi falten mai una cervesa rossa, una de blat, la negra, la torrada i una IPA. Però el més identificatiu del local és que, igual que al Mosquito, el restaurant de tapes orientals propietat del Giles, sempre hi trobareu dues cerveses de casc. És a dir, punxades directament del barril, sense afegir-hi el gas que provoca la pressió, una modalitat molt típica de les cerveses angleses. Per s
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat