Els barcelonins patim una malaltia congènita, la mandra. Quan preguntes a qualsevol per un tros de Barcelona que no és allà on ell viu o treballa, la majoria foten la mateixa cara que si els parlessis de Tasmània. Nou Barris no és al Pacífic, s'hi arriba amb línia groga i blava, amb autobús i, fins i tot, a peu.
Els que no sabem nadar també hi som benvinguts. A més, encara hi ha més motius per eixamplar horitzons si el que ens hi espera és un festí de tapes saboroses i la beguda que trieu per 1,95 euros tots els dijous de l'any. Una trentena de bars s'han acollit a aquesta festa major, cadascun amb una de les seves tapes més emblemàtiques. Per exemple, el Conde Drácula ofereix Diablo Conde Drácula, patates picants com el dimoni. Més frescos, a El Abuelo, proposen el Mos de la Charo, fet a base de pa de coca torrat amb verduretes variades i bacallà, i tot amanit amb pebre vermell.
Si fos per mi, jo viuria a la Bodegueta d'en Miquel, la de la Font d'en Canyelles. En Miquel, l'amo, en té una altra a uns 500 metres amb el mateix nom. Per la ruta de les tapes dels dijous, ells proposen la tapa estrella del seu establiment, el mini carpaccio de mango, foie gras i pernil ibèric. A veure com ho entomes, això, foraster.
La Bodegueta d'en Miquel és un monument a la bona tapa, la cervesa ben fresca i una bona copa de vi tota la setmana. De fet, quan hi entreu, pot ser que us recordi una mica Cal Marino del Poble-sec. Un bar allargat que comença amb les bótes de vi a dojo, una prestatgeria plena de vins per endur-se a casa o prendre allà mateix que s'acaba on comença la barra, un deliri. Croquetes fetes per la veïna, anxoves (les millors de Nou Barris) i formatges, fins i tot n'hi ha de macerats amb whisky. Us explicarà el secret: en Miquel de Nou Barris i l'Edu de Cal Marino són germans, i es veu que això de muntar cellers de luxe corre per les venes.