Metrik Market
©IvanGiménezMetrik Market
©IvanGiménez

Metric Market: un mercat per menjar a totes hores

Metric Market, multiespai a la part alta de la Diagonal, posa en marxa el concepte de bon ‘self-service’

Publicitat

Dues veritats: la vida és el que et succeeix mentre estàs fent plans. I la Diagonal, de Francesc Macià en amunt, és un desert. Aquests dos fets objectius han modelat l’existència de Metric Market, vitalista multiespai gastronòmic acabat d’obrir, allà on llangueixen els bars tiki i a quarts de nou s’apaguen els llums.

I parlem de l’atzar perquè, en teoria, Metric Market serà un self-service: “Aquesta és la idea original”, diu Pipo Torres, un dels quatre socis-amics de l’establiment (insisteix en el fet que recalquem aquesta relació). “El self-service és un model de negoci vist en negatiu. I per què no anar a buscar el model positiu de self-service?”. No és mala idea, sobretot si tenim en compte l’afecte amb què la majoria recordem els autoserveis de la infantesa.

Metric Market “és un mercat en línia recta. Volem trencar amb la idea de restaurant convencional”, afegeix la Sílvia Canela. La idea original era que obrís a partir de dos quarts de vuit del matí, i les paradetes estiguessin obertes fins a les cinc de la tarda. “Però vam arrencar fent sopars de nit i estem treballant molt bé. Volem definir bé el projecte self-service abans d’engegar-lo”, remarca.

En un mes, haurien de funcionar sis paradetes, una rere l’altra, que comprendran: una estació de pa, bona brioixeria i entrepans, una parada de vermut i aperitius Espinaler, un espai d’amanides, una paradeta de menjar per emportar per menjar in situ, estil rostisseria, amb menú de migdia –cuinat al Metric– i un final feliç amb fruita, postres i gelats.

De moment, la jornada comença a les cinc a la barra de la cocteleria, i s’expandeix amb una carta de sopars on cada plat té pinta de hit: pop amb patata, allioli i mel, saltat, o segons de tall internacional com cochinita pibil o un ceviche de corball. L’interiorisme és preciós: un passeig per rajola Puig i Cadafalch i obra vista acabat en una barra ben posada. “El mercat és el carrer; volíem agafar el millor del carrer i portar-ho aquí dins”, diu Torres.

Per a cada moment

Parades de mercat

Estaran obertes de 7.30 h del matí fins a les 17 h, quan l’espai comenci el seu recorregut nocturn, amb les primeres copes de la tarda. “En funció de quan passis, hi haurà una cosa diferent per menjar”, expliquen.

Cocteleria

Un cocteler expert està a càrrec de la barra. I a més de tots els còctels clàssics que us passin pel cap, aquí disparen copes com el Braguetazo o Polvo en la Diagonal. A 9 euros el còctel.
Publicitat

Festes privades i sopars

Disposen d’un soterrani –amb jardinet exterior– que es pot reservar per a sopars de fins a 35 comensals. Sovint hi fan presentacions, xerrades i tast de vins. Podeu consultar les activitats a metric-market.com

Més informació

  • Cuina internacional
  • Les Corts
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Metrik Market
Metrik Market
El concepte d'aquest local és el d'un petit mercat sota sostre en què les parades, disposades en fila índia, ofereixin pa i brioixeria, entrepans, vermut i aperitius, amanides i verdura, menjar per emportar estil rostisseria, i un final amb postres i gelats.  Tot això de bon matí fins les cinc de la tarda, en què obre la cocteleria i l'espai es converteix en un restaurant amb cuina de tall internacional i opcions molt interessant per reserves de grups.

També t'agradarà

  • Botigues
Forns de pa artesans de Barcelona
Forns de pa artesans de Barcelona
Us presentem una selecció de les fleques que preparen el millor pa de Barcelona Més idees Barcelona artesana Les millors botigues per comprar productes gastronòmics fets a mà Fins fa ben poc, molts forn prenien el camí de la industralització i el pa sense ànima. Per sort, cada cop hi ha més fleques que volen recuperar el pa de debò, el dels nostres avis. Si sou panarres exigents, aquest és el vostre reportatge. El més vist Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'Nymphomaniac', la línia que separa les escenes de sexe de la pornografia és molt fina i, en algunes ocasions, poc definida. Però deixem-nos de teories per una estona i observem com fer l'amor –hetero, gai, bi...– s'ha portat a la gran pantalla durant tots els temps. Aquí teniu les escenes que han fet pujar la temperatura als cinemes. També t'agradarà... Restaurants romàntics 13 restaurants per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables El Pla Tan sols fa falta que hi passeu per davant per comprovar que el Pla és el restaurant íntim per definició. L’arribada entre carrerons foscos i humits del Gòtic ens prepara per a un local dibuixat amb llum tènue i ben dirigida, decoració infor- mal però elegant i una cuina de criteris similars. Els vins i les postres no
  • Bar d'entrepans
Els millors bikinis
Els millors bikinis
Aquest és el Top 10 del clàssic entrepà de pernil i formatge amb pa de motlle El rotund A El Tarannà, el nou local de moda al tan de moda carrer Parlament de Sant Antoni, fan una variant de bikini on, a diferència del que passa en altres ocasions, canvia el continent i no el contingut. En lloc de pa de motlle, el preparen amb pa de pagès acabat de sortir del forn Baluard de la Barceloneta (paraules majors) i torrat fins adquirir aquell punt de cruixent que rasca, rasca. La seva contundència acaba amb el mite que un bikini no atipa. El pagès del Tarannà no deixa insatisfet ningú. / Bikini de pagès: 3,30 € El francès A la Perla de Oro segueixen tallant i pesant el pernil dolç davant de la clientela. Però en lloc d’embolicar-lo perquè te l’enduguis, l’utilitzen per preparar alguns dels millors entrepans de la ciutat. La influència francesa, el propietari ve de més enllà dels Pirineus, també es fa notar al bikini. En aquest antiga botiga de queviures plena de delícies gastronòmiques el preparen amb emmental i el planxen dins d’una barreta estil baguet. Tot i que no figurin com a bikini, ofereixen variants amb formatge de raclette o reblochon. / Bikini amb emmental: 4,60 € El mallorquí A la Cerveseria de Gràcia sempre troben un forat per a qui arriba a misses dites, fins i tot els dies que mig barri s’hi ha instal·lat per veure el partit del Barça. Aquest és el regne dels grups i les famílies (fins i tot hi ha un racó perquè jugui la canalla), així que el menjar i els preus també
Publicitat
Entrepans de vici
Entrepans de vici
Els millors plaers a dues mans Altres propostes de restaurants Lasanya sense riscos Rastregem les millors lasanyes de Barcelona, un plat que ben fet és molt difícil de trobar Esmorzars de forquilla Els millors bars i restaurants de Barcelona per començar el dia amb energia i calories! Restaurants vegetarians 15 llocs espectaculars per menjar sa i verd Visca Mèxic! Els millors restaurants mexicans de la ciutat Cuina tailandesa Un passeig per la gastronomia més orgullosa, picant i delicada del sud-est asiàtic Els millors carpaccios 6 llocs on menjar aquesta especialitat d’origen venecià El top 50 per menjar a BCN 50 restaurants per gaudir de la millor cuina catalana, italiana, basca, francesa, asiàtica i d'autor Restaurants romàntics Locals per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables Amagats entre llesques de pa cruixent, hem trobat els farcits més deliciosos i originals que es preparen als bars i restaurants de Barcelona. Queixalada a queixalada, aquí teniu 16 locals de la ciutat perquè gaudiu d'una experiència gastronòmica d'alta volada sense fer malbé la butxaca. Coneixes més establiments que facin entrepans inoblidables? Ens ho pots dir als comentaris de sota. El més vist Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'N
Periodisme 'gonzo' a la cuina
Periodisme 'gonzo' a la cuina
Pau Arenós es passa als fogons: acaba de publicar ‘Hecho en casa’, resultat de 25 anys d’apuntar receptes i un d’iPad Així com Hunter S. Thompson es convertia en el centre de la notícia, participant decisivament en el desenllaç dels esdeveniments, Pau Arenós, cronista gastronòmic d'El Periódico i Time Out, també ha passat a l'acció directa: acaba de publicar Hecho en casa, un recull de 100 receptes fruit d'un any seguit de pràctiques de camp. Però si bé el cronista de Kentucky treballava a base d'inflar-se de drogues i convertir en misèria la vida de qui l'envoltava, suposem que el de Vila-real, a la Plana Baixa, ha fet més feliços els més propers: ha estat un any seguit cuinant per a la seva família i aquest n'és el resultat. "Tot això és un projecte familiar", explica. "La meva dona comprava els ingredients, els cuinava jo a casa i després els fotografiava". Després tots menjaven, esclar. Arenós fa 25 anys que apunta receptes en llibretes, però precisa que "aquest llibre no hauria estat mai possible sense l'aparició al domicili d'un iPad i la seva immediatesa a l'hora d'aplicar un xic de filtre a les fotos (molt poc, que si et passes queda repugnant)". I amb la foto ja dins la tauleta, a escriure. "Podria haver tingut un fotògraf professional i un estilista de menjar. Però si convertís un plat casolà en una cosa falsa, m'estaria traint a mi mateix i a la intenció", reflexiona. Les receptes neixen de la collita pròpia i l'assaig-error, però sobretot també de l'apropiació pas
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat