Estem davant de la primera ruta gastronòmica organitzada per Cerveses Moritz i totalment a l'estil Moritz, és a dir, cuidada, buscant la diferència i fugint d'allò mainstream.
No arrufeu el nas que no es tracta de l'enèsima ruta gastronòmica massiva, on s'apunten dues dotzenes de restaurants i on un donen tapes de qualitat però també correu el risc de trobar-vos davant de la festa del greix, la maionesa i la marca blanca.
El concepte és fer una ruta gastronòmica però segmentada per barris i on l'eix sigui un producte representatiu d'aquest barri. La Barceloneta estrena la ruta i com a bon barri mariner, s'ha escollit la gamba com a ingredient protagonista.
Des de dijous 4 de setembre i fins a l'octubre, vuit locals del barri us ofereixen la seva tapa més dos quintos Moritz per 5 euros.
El Bar Peninsular (Mar, 29) ens porta al sud amb una truiteta de gambetes i la Bodega Fermín (Sant Carles, 18) proposa un Ferminet de gamba amb pernil ibèric. Seguint el seu tarannà, a Surf House (Almirant Aixada, 22) es posen internacionals amb una quesadilla de gamba i al Santa Marta (Grau i Torras, 59) us podreu menjar una gamba en saor.
El Filferro (Sant Carles, 29), un dels més emblemàtics del barri, té un plat boníssim, lleuger i refrescant, un carpaccio de gambes amb cítrics; mentre que a Cal Papi (Atlàntida, 65) aposten per la contundència amb una barqueta de truita de gambes amb un toc d'all.
També participa en la ruta el Nou Ramonet (Carbonell, 5) amb una broqueta de gamba, cogombre i tomàquet cherry amb salsa de cítrics que és ideal per obrir la gana. I si no voleu marxar de la Barceloneta sense tastar una bomba, la tapa del barri per antonomàsia, no dubteu en passar per La Fresca (Maquinista, 8), on us serviran una bomba de gamba a l'allet amb allioli de tinta de calamar. Per posar-s'hi de genolls!
A cada un d'aquest local podreu trobar el mapa de la ruta, perquè no perdeu la pista!