gamba

Ruta de la gamba a la Barceloneta

Cerveses Moritz organitza aquesta ruta on 8 locals del barri ofereixen fins octubre una tapa feta a base de gamba i dos quintos per 5 euros

Publicitat

Estem davant de la primera ruta gastronòmica organitzada per Cerveses Moritz i totalment a l'estil Moritz, és a dir, cuidada, buscant la diferència i fugint d'allò mainstream.
No arrufeu el nas que no es tracta de l'enèsima ruta gastronòmica massiva, on s'apunten dues dotzenes de restaurants i on un donen tapes de qualitat però també correu el risc de trobar-vos davant de la festa del greix, la maionesa i la marca blanca.
El concepte és fer una ruta gastronòmica però segmentada per barris i on l'eix sigui un producte representatiu d'aquest barri. La Barceloneta estrena la ruta i com a bon barri mariner, s'ha escollit la gamba com a ingredient protagonista.
Des de dijous 4 de setembre i fins a l'octubre, vuit locals del barri us ofereixen la seva tapa més dos quintos Moritz per 5 euros.

El Bar Peninsular (Mar, 29) ens porta al sud amb una truiteta de gambetes i la Bodega Fermín (Sant Carles, 18) proposa un Ferminet de gamba amb pernil ibèric. Seguint el seu tarannà, a Surf House (Almirant Aixada, 22) es posen internacionals amb una quesadilla de gamba i al Santa Marta (Grau i Torras, 59) us podreu menjar una gamba en saor.
El Filferro (Sant Carles, 29), un dels més emblemàtics del barri, té un plat boníssim, lleuger i refrescant, un carpaccio de gambes amb cítrics; mentre que a Cal Papi (Atlàntida, 65) aposten per la contundència amb una barqueta de truita de gambes amb un toc d'all.
També participa en la ruta el Nou Ramonet (Carbonell, 5) amb una broqueta de gamba, cogombre i tomàquet cherry amb salsa de cítrics que és ideal per obrir la gana. I si no voleu marxar de la Barceloneta sense tastar una bomba, la tapa del barri per antonomàsia, no dubteu en passar per La Fresca (Maquinista, 8), on us serviran una bomba de gamba a l'allet amb allioli de tinta de calamar. Per posar-s'hi de genolls!

A cada un d'aquest local podreu trobar el mapa de la ruta, perquè no perdeu la pista!

També t'agradarà

  • Què fer
La Barceloneta més autèntica
La Barceloneta més autèntica
7 establiments amb carisma Bar Leo Les lletres de Bar Leo criden des del seu vestit de traç innocent i gruixut d'un nen que aprèn l'abecedari mentre juga a la pilota. I és aquesta grafia rotunda i taronja que es menja el dibuix d'una marina d'aquelles que regalaven els escombriaires durant els dies de Nadal a canvi d'una voluntat forçosa. La Leo, la propietària del bar, trenca el malefici dels dies ordinaris amb un concert de vermut de diumenge al migdia que s'allarga fins la nit. En aquesta cantonada hi bull una rumba que està feta d'una felicitat de quinto i de gramola on la gent tria la seva cançó a canvi d'unes monedes i d'un parterre de mocadors de paper, burilles i serradures. Arrambats uns contra els altres, no falta ningú a la festa. Hi són tots, els del xandall lluent, el noi amb camisa nova, el punki amb cresta i el seu gos i les guiris rosses, que aquesta tarda toca la ruta de l'autèntica Barceloneta. De les parets hi pengen, com en un mausoleu de centre cívic, centenars d'imatges folrades amb aironfix transparent perquè ningú taqui la memòria de Bambino, el rei tràgic de la rumba flamenca. Les fotografies antigues del rumbero i també la Leo omplen el firmament esgarrapat del bar. (Llegir tota la crítica) Can Maño Taverna pescadora de la Barceloneta on a mesura que el peix fresc entra per la porta es van fent les comandes. Hi ha dues formes de menjar els exemplars: fregits o a la planxa amb all i julivert. Per 10 euros hi mengeu; per 20 teniu un festival. La Cova F
Restaurants de la Barceloneta
Restaurants de la Barceloneta
Can Solé  D'entre totes les possibilitats i versions del suquet de peix, us proposem les versions del centenari restaurant Can Solé. Aquí els agrada fer-los de rap, amb la salsa espesseta, i acompanyats de cloïsses o de gambes.  Aquí el suquet de peix deixa molt enrere els seus orígens humils per convertir-se en una veritable joia gastronòmica. La Mar Salada Allà on es produeix arròs existeix una tradició de com fer-lo i els seus hits imprescindibles: la Índia i el seu basmati, Itàlia i els risotto, Japó i el gohan, la base per preparar els seus plats estrella: makis, niguiris... Catalunya no n'és una excepció gràcies a la cultura arrossera concentrada a l'Empordà i al Delta de l'Ebre. Deixem-ho clar d'una vegada: aquí no fem paella. Aquí es porta l'arròs a la cassola i, si de cas, l'arròs sec. Cavamar Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi. Negro Carbón A l’Argentina, on es menja la millor carn a preu més baixos és a les anomenades parrillas. Fins ara, a Barcelona, hi ha hagut restaurants argentins, però pocs que mereixin el nom de les perfumades parrillas on es fan els millors asados, les millors achuras (menuts) i els millors costellams. Negro Carbón és un local senzill, ben arreglat. I la seva oferta culinària justifica una visita. Yalta Crimea La gastronomia de Rússia i Ucraïna és el resultat, entre altres característiques, d’una sàvia barreja de les millors cuines ori
Publicitat
Barceloneta gurmet
Barceloneta gurmet
Per molts és el barri on es menja més bé de la ciutat. Us descobrim els millors llocs de la Barceloneta i el port 5 terrasses marineres Platja Ca la Nuri Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix! Salt L'hotel W ha inaugurat un club de platja i restaurant amb una cuina reeixida: inspirada en les receptes de Califòrnia, hi predominen plats de peix fresc, ceviche, així com cremes de marisc. I també hi ha un apartat de bones hamburgueses. Les vistes de la terrassa, espectaculars. Bona cocteleria a la fresca tot el dia. Cavamar Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi. Kaiku Aquest senzill local té tant d’èxit que sempre és ple i obre tan sols als migdies. És normal, ja que, a més dels seus treballats arrossos, amanides i altres llepolies de la mar, té una de les terrasses més ben situades de la Barceloneta. I sense cap mena d’etiqueta, amb tovalles de paper i ambient desenfadat. Per a nosaltres aquest és l’autèntic esperit xiringuitero de
Bars de la Barceloneta i el Port
Bars de la Barceloneta i el Port
Absenta Un local petit i força tranquil (tot i que els dissabtes està ple a vessar), amb taules rodones i cadires reciclades i dos sofàs amb revistes per fullejar. També hi ha una petita llibreria amb edicions antigues dels clàssics de la literatura. Si et van les emocions fortes, no dubtis a demanar l'absenta de cànnabis: dos morats al preu d'un. La seva terrassa és molt cobejada. Can Maño Taverna pescadora de la Barceloneta on a mesura que el peix fresc entra per la porta es van fent les comandes. Hi ha dues formes de menjar els exemplars: fregits o a la planxa amb all i julivert. Per 10 euros hi mengeu; per 20 teniu un festival. LeKasBah Un local musical que s'inspira en la decoració oriental per crear una atmosfera vaporosa on es pot prendre una copa o fer un mos informal (amanides, hamburgueses i cosetes per picar). Durant la setmana s'hi organitzen festes i sessions de DJ. Santa Marta En aquest molt atractiu i desenfadat bar a la vora del mar, els bessons Colombo del Xemei serveixen sandvitxos especials, 'panini' i 'tramezzini', molt diferents als nostres entrepans. I també plats del dia com bacallà 'mantecato' i tota mena d'aperitius italians i venecians. Tenen 'spritz'! Els millors locals del barri Trobes a faltar algun bar important de la Barceloneta i el Port? Ens ho pots dir als comentaris de sota.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat