Ikra
©MariaDiasIkra
©MariaDias

Sopars de grup: límit, 25 euros

Vuit propostes per a què molta gent sopi bé i a preu fet a Barcelona

Publicitat
Sopar de feina a quarts d'una de la matinada: roden els gintònics, es descorden les corbates, es xarrupen els cigalons. Bonhomia general: tustadetes de les de treure's la caspa entre enemics acèrrims, i les tradicionals tirades de trastos nadalenques s'oloren en l'aire. De cop, tot s'atura. Vint borratxos es graten a l'altura de l'entrecuix com si fossin micos en zel, es miren l'un a l'altre amb cara de circumstàncies. Ha arribat la factura, i el pressupost sobrepassa amb diferència el que havien previst. Destrempada general i substitució de disco-paf per bar de mala mort. Per evitar-ho, us hem seleccionat vuit propostes on sopareu com un rei amb un límit de 25 euros.
  • Mediterrània
  • Gràcia
  • preu 2 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Disbarat
Disbarat

Afortunadament encara queden llocs com el Disbarat, al cor de Gràcia. Perquè llocs com aquesta taverna permeten gaudir als joves i als no tan joves, als qui els agrada sortir i menjar bé, animats, i per un preu ajustat a les seves necessitats. Ofereixen dos menús de grup amb els quals no passareu gens de gana: el primer, 25 € per persona, compta amb aperitius com les Patates Disparate, un clàssic. Entrants per compartir i segons com ara el llom de bacallà al Romesco o el Secret de Porc Ibèric. També podreu escollir entre 4 postres, i acompanyar-ho tot amb bon vi.

També t'agradarà

Sopar després de l'espectacle
Sopar després de l'espectacle
Aneu al teatre o a un concert sense preocupar-vos per la gana El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de productes japonesos. I Barcelona estava a 24 hores en tren de la capital francesa. Tots els artistes catalans que passaven per París n’estaven assabentats. Fortuny va ser el primer. Més endavant, Santiago Rusiñol o Darío de Regoyos coŀleccionaran art japonès i s’inspiraran en aquesta cultura ta
  • Japonesa
Sushi per emportar
Sushi per emportar
Plaers japonesos de take away Delishop No es tracta d’una casa de sushi take away sinó d’una minicadena de produc- tes gurmet internacional que ara tam- bé ofereix sushi. El producte és fresc, de qualitat i es reposa diàriament. Sushi Fresh Fast food de qualitat. I és que el sushi, en origen, era això: menjar de carrer per matar el cuquet. Amb el temps aquest plat ha tornat a convertir-se en un producte casual, sense perdre la qualitat. Sushi Box Un dels referents del sushi take away ens remet amb el seu nom al bento, aquella capseta tan cuca on els japo- nesos endrecen un menú per endur. Una carmanyola nipona, vaja. Sushi creatiu i i altres plats como ara tataki, amanides, saltejats, postres... SushiExpress A vegades arribes a casa de la feina i t’agafen unes ganes irrefrenables de menjar sushi. I hi ha qui s’embolica a la cuina a fer-ne... Error! El sushi vol temps i parsimònia. O trucar i esperar uns minuts a què te’l duguin a casa, tal com fan en aquest lloc de sushi per endur. Sushibo Una web endreçada us permetrà conèixer un munt de sushis tradicionals i creatius (compte amb el maki de formatge i olivada o el nigiri de piquillo), triar altres plats (sopes, amanides, tàrtars...) i fins i tot comprar producte per fer-vos-ho a casa. Nomo Market Un els restaurants japonesos de més renom, el Nomo, ha ampliat el negoci i porta la qualitat i el concepte minima- lista on sigui. Primer com a càtering de sushi i ara també com a servei a domicili i per emportar. Ne
Publicitat
Sangria de la bona
Sangria de la bona
Cachitos ofereix sangries ‘premium’: vi barrejat amb destil·lats de primera i ingredients exòtics Els bars més populars Gata Mala Got? Petit, que no s’escalfa.Temperatura? Glacial. Quadratura del gas? Perfecta. Escuma? Un dit i escaig de morbo. Suavitat? Mimosín tindria el primer orgasme de la seva miserable vida. La canya de Moritz del Gata Mala és de doctorat Honoris Rauxa. Ja paga la pena visitar aquesta llauna de sardines només per tastar les seves provetes d’ordi català, però també ajuda que amb la cerveseta et regalin una tapa. I no parlo de patates xip o pelleringa de bull. Aquí us posareu les botes: les viandes en miniatura són teca de la bona.    El Gata Mala és un espai comprimit que s’anuncia amb una pissarra al carrer –el nom, posat amb guix. Haureu d’emprar els colzes per fer-vos forts a un racó de la barra. I quina barra: de les seves entranyes no paren de sortir tapetes delicioses per a la Germandat de la Canya Afterwork. Mentre espereu el regal i assaboriu la birra, podeu passar el temps veient les fotos i delícies pictòriques que adornen el local: grafits de Banksy, dibuixos infantils a mig camí entre Liniers i Juanjo Sáez fets amb guix a la paret, per anunciar la carta i els preus... Impossible descansar la vista.    Els feligresos del Gata Mala voldran matar-me. No els culpo. Aquest bar amb nom libidinós és un dels secrets més ben guardats dels cims de Gràcia. Preus ajustats, generositat amb les tapes, canyes estratosfèriques, gintònics de traca, un caliu e
Menjar amb nens
Menjar amb nens
Els millors bars i restaurants per menjar fora de casa amb la família 10 restaurants per fer un mos en família Merquén El merquén és un saborós condiment a base de pebrot torrat, herència de la cultura maputxe difosa a la Patagònia xilena i argentina. A Xile té molt predicament i s’utilitza per assaonar els plats més refinats de la cuina andina. Merquén és el nom que el xilè Rolando i la catalana Laia han posat a aquest restaurant d’ànima xilena i aroma mediterrània. No és només una argúcia del màrqueting, sinó que aquest matrimoni mixt ho ha interioritzat molt bé. Si bé hi ha una sèrie de plats xilens, rigorosament ben elaborats, la Laia, a la cuina, hi posa els seus tocs catalans. Sobretot en les tapes. Comencem per les empanades, exquisides, amb una massa ben diferenciada de les versions dels seus veïns argentins i fonamentalment preparades al forn. Aguaribay El millor que es pot dir d'un vegetarià és que no ho sembla. Defugen la cuina del vegetarià de batalla estil tofu arrebossat, i cada migdia hi podem trobar un molt menú amb plats imaginatius, saborosos i nutritius, com les mongetes amb crema de polenta i sàlvia, o pasta farcida artesanal, sempre amb una tapa d'aperitiu inclosa. Per la nit triomfa un repertori de tapes com les 'papas arrugás', les empanades argentines i fajites i burritos. Petita i acurada sel·lecció de vi i cervesa. Semproniana Tota la gràcia, frescor i salero de l’Ada Parellada. Val la pena anar-lo revisistant per la seva reinterpretació del clàssic
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat