[title]
Aquest 2020 se celebren 700 anys del Corpus a Barcelona, 700 anys de la primera processó documentada de la ciutat. Una data especial, també perquè no podrem anar a veure l'Ou com balla en directe, per exemple, tota la celebració ser farà des de la prudència, amb actes no presencials però que intentaran reproduir tot l'encant de la festa.
Aquesta programació diferent, que es farà del 8 al 14 de juny, tot i que el gruix començarà el dia 11, també dona lloc a fórmules imaginatives que ens permetran aprofundir més en la història i significat de la festa.
Les activitats les podreu anar seguint a través de la web i les xarxes de Cultura Popular Barcelona i teniu tota la programació a la pàgina pròpia del Corpus. A TVCorpus Butxaca teniu càpsules amb curiositats, entrevistes, taules rodones i presentacions sobre els tocs de campanes –que obriran la festa dijous 11 a les 12 hores i la tancaran el dia 14 a les 20.30 hores–, l’Ou com balla, el Seguici Popular o el Corpus del Baró de Maldà.
Enguany, l'únic ou que ballarà, a més del de la Catedral, serà el dels jardins de Rubió i Lluch, amb un guarniment que faran les Catifaires del Raval. L'Ou com balla –i el seu muntatge i desmuntatge i el de la catifa– serà retransmès a les xarxes perquè tothom en pugui gaudir, ja que aquest any no serà una activitat presencial.
Jocs i material històric
Entre les activitats destacades d'aquest any teniu l'exposició 'Corpus a Barcelona', per descobrir la història de la festa a la ciutat amb tot luxe de detalls; el joc del Corpus, que us heu de descarregar i que us permetrà muntar la vostra pròpia cercavila a casa, amb retallables de totes les figures del Seguici Popular i imperdibles com la catifa de flors i l'Ou com balla; i les fotos històriques que han recopilat l'Arxiu Fotogràfic i l'Arxiu Històric de la ciutat i on veureu, entre altres, fotos de com se celebrava el Corpus el 1895!
L'11 i el 13 de juny, l'Associació Joan Amades organitza una ruta guiada virtual per Corpus de Barcelona, però cal cita prèvia. Els Catifaires de Gràcia han fet una crida perquè, qui vulgui, els faci arribar fotos i dibuixos que crear el mosaic de la seva catifa, que enguany commemora els 150 anys de la Revolta de les Quintes i els 700 anys del Corpus. Els Gegants de la Ciutat han preparat un retallable amb els diferents vestits que han portat les figures des de l’any 1929, a la Casa dels Entremesos hi faran un 'time-lapse' amb el muntatge de la seva catifa de flors i els Gegants del Pi han creat un taller virtual per fer una garlanda de flors com les que porten les seves gegantes el dia de Corpus.