Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Menjar
Recordeu amb nostàlgia els àlbums de cromos de dibuixos animats, futbol, cotxes o famosos? Nosaltres també. La il·lusió de començar la col·lecció, l'adrenalina d'aconseguir cromos nous i la satisfacció d'acabar-la... Voleu reviure-ho? Doncs, atenció a aquesta original proposta. Res de Tortugues Ninja, Naranjito, Porsche 928 ni cantants de la Súper Pop. La cosa va de la millor restauració local. El Álbum del Gourmet és una col·lecció pensada per a 'foodies' que també funciona com a guia de 100 locals de diferents perfils. És un joc, una manera molt original de promocionar l'escena barcelonina i també una mena de diari on registrar les impressions personals de cada establiment. El Álbum del GourmetEl Álbum del Gourmet Ideat i creat pels autors i empresaris de l'hostaleria Rubén i Miguel Bermúdez i amb la col·laboració del periodista Oscar Broc, la intenció de l'àlbum és animar-vos a conèixer nous restaurants repartits per tots els barris de Barcelona, sortir de la vostra zona de confort gastronòmica, explorar i devorar la ciutat. L'àlbum val 10 euros i el trobareu a les llibreries La Central (Raval i Mallorca), Free Time, Alibri, Altaïr, Capicúa, quiosc Ferran, concept store Mundana, botiga de vins 75cl i més i als 100 restaurants que participen en aquesta aventura. Per aconseguir els cromos només cal que els visiteu amb boli, ganivet i forquilla. Són gratuïts i n'hi ha de tres menes, amb valors de menjar/sopar de 20, 40 i 70 euros, segons el tipus i perfil del local. És a...
Contingut patrocinat
  • Què fer
  • Ciutat
Queden poques hores per acomiadar el 2024, i amb l’arribada del nou any també ho fan els nous preus del transport públic català. Després d’estar uns mesos amb el dubte de si els títols com la T-Jove i la T-Usual tornarien als preus de fa uns anys –abans de les bonificacions–, finalment l’ATM ha anunciat que mantindrà els descomptes del 50% en ambdós abonaments durant tot el 2025. Això sí, malgrat conservar els preus, les tarifes s’encariran un 3%, una decisió que farà que, tot i mantenir el descompte del 50%, els preus de la T-Jove i la T-Usual pugin el 2025.  Pel que fa a la T-Casual, doncs, passarà dels 21,35 als 22 euros (la d’una zona), i la T-Jove passarà dels 42,70 als 44 euros. Aquesta pujada de preus també afectarà les versions dels mateixos abonaments per a famílies monoparentals i nombroses, per a persones en situació d’atur i els packs especials del sistema tarifari integrat ampliat del Berguedà i el Ripollès. Pel que fa a la resta d’abonaments, la T-dia passarà dels 11,20 als 11,55 euros; la T-familiar, dels 10,70 als 11,05 euros, i la T-grup, que valia 84,80 euros, en valdrà 87,35. Pel que fa a Rodalies, la gratuïtat de l’abonament es mantindrà fins al 30 de juny del 2025, el que significa que a partir del mes de juliol, els tiquets de tren de Rodalies de Catalunya deixaran de ser gratuïts, tot i que encara no s’ha avançat més informació sobre els nous preus. 📣 L’ATM de Barcelona aprova mantenir les bonificacions de la T-jove i la T-usual al 50% i actualitzar...
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
El metro de Barcelona està d’aniversari. Aquest dilluns, 30 de desembre, fa 100 anys que es va inaugurar el primer tram del Gran Metro de Barcelona, un recorregut de 2.470 metres que anava des de l’estació de Catalunya fins a la de Lesseps, i que va marcar el naixement de l’actual L3. Per celebrar el centenari, part de l’andana de Passeig de Gràcia ha fet un viatge al passat amb una reproducció de tal com era el 1924, l’any que es va inaugurar. Per aconseguir-ho, TMB hi ha instal·lat diferents elements, com les senyalitzacions, els anuncis i una caseta de cap d’estació que farà que tots els usuaris d’aquesta parada se sentin com els barcelonins dels anys vint del segle passat.  Si ens hi fixem més de prop, hi podem veure diversos cartells de l’època d’empreses com  Xocolates Amatller, la sastreria Santa Eulàlia, Gallina Blanca i Cacaolat, així com altres de centenàries com el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música, que també són patrocinadores de l’acció de TMB. També hi destaquen els vinils que reprodueixen la tipografia i el disseny dels cartells amb el nom de l’estació –que es va inaugurar sota el nom d’Aragó–, una decoració amb tots els ets i uts que es podrà veure fins al 30 de gener del 2025. Més enllà de la decoració, TMB també n’ha modificat la il·luminació i hi ha inclòs fotografies en blanc i negre de les primeres estacions signades pel fotoperiodista Josep Bragulí i que formen part de l’arxiu de Patrimoni Històric de la Fundació TMB.  Foto: Eugènia Güell...
  • Menjar
Què és una facultat de lletres sense un bar? Els que vam passar anys a la Universitat de Barcelona sabem que al bar de la facultat s'aprenia tant de la vida com a les aules. El preciós edifici Històric de la Universitat de Barcelona va estar sense bar uns quants anys: un drama, vagar entre els claustres amb l'única possibilitat de les màquines de vènding –cafè infame i bosses de quicos– com a servei d'hostaleria. Però aquesta situació ja s'ha arreglat: l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acaba d'estrenar el Bar Bernat Pescaire (Gran Via, 585. De dilluns a divendres de 8 a 20 h). Es tracta d'un xiringuito de fusta a l'aire lliure, instal·lat a la zona de pícnic dels jardins, que s'ha batejat amb el nom d'aquest ocell per un motiu molt concret: la passada primavera, un exemplar de garsa real va saltar a la fama en devorar els peixos de l'estany del Pati de Ciències. Foto: Universitat de BarcelonaBar Bernat Pescaire El nom del nou bar de l'Edifici Històric pica l'ullet a aquest protagonista peculiar de la vida universitària. La imatge del bar és obra del dissenyador Alex Orlich, que al·ludeix a la picardia de la bestiola amb un disseny actual i senzill (per cert, les tan criticades gavines mutants de Barcelona són més de fiar: almenys no s'han menjat el teu gat). L'empresa Degusto Arte presta el servei de restauració. A la carta s'hi poden trobar begudes fredes i calentes, pastissos, dolços d'elaboració pròpia, i entrepans tant tradicionals com embolicats,...
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
Les festes de Nadal estan plenes de tradicions, reunions familiars i activitats com patinar sobre gel i visitar els pessebres de la ciutat. Tot i l’atapeït programa, per als més petits totes les opcions passen a un segon pla quan parlem dels reis més estimats del món. Efectivament, estem parlant de Melcior, Gaspar i Baltasar, que, com cada any, arribaran a Barcelona després d’un llarg viatge des de l’Orient per fer arribar els regals a tots els nens i nenes de la ciutat. Abans de l’esperada cavalcada, però, Barcelona acollirà dos espectacles gratis per preparar la canalla per a l’arribada dels Reis Mags d’Orient.  Un viatge al país de Baltasar inaugura el cicle d’espectacles el 28, 29 i 30 de desembre des de les 17.30 a les 20 h a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova. Es tracta d’una gran activitat cultural que combina la tradició i noves tecnologies i que transforma la Casa de l’Aigua en un escenari màgic gràcies a la dansa, la llum i el foc, en què s’expliquen els orígens del rei Baltasar. Una família africana de titelles gegants dona la benvinguda als visitants, que fan un recorregut pels tres espais del muntatge fins a arribar a la recreació d’un poblat africà que, unit amb les altres àrees, explica la història del rei Baltasar.   Foto: Ajuntament de Barcelona   Foto: Ajuntament de Barcelona   Un campament reial La segona activitat es tracta del ja tradicional Campament Reial de la Seu del Districte de Nou Barris. El Campament Reial, juntament amb la Cavalcada de...
  • Botigues
  • Tendències
Barcelona acull meravellosos mercats vintage i de segona mà on podeu aconseguir tresors tèxtils, de decoració i molt més d'una manera més sostenible i econòmica. Tot i que hi ha articles de tota mena, no sempre és fàcil trobar articles de marca a bon preu. Aquest cap de setmana, però, no serà una tasca massa complicada perquè, després del seu èxit el passat octubre, torna a Barcelona un dels mercats més famosos del país amb totes les peces a 10 euros.  Els pròxims divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29 de desembre, Jaleo Village, un dels mercats vintage més famosos de l'Estat, s'instal·la a Barcelona amb tot a 10 euros. "Ja sigui una gavardina Burberry, una jaqueta North Face, un pantaló Nike o una samarreta Adidas, cap peça superarà els 10 euros", assegura Joel Marian, un dels organitzadors de la 'pop-up', a Time Out Barcelona. Tot i que sembli difícil de creure, hi haurà marques com Burberry, Lacoste, Tommy Hilfiger, Nike, Adidas i Reebok, així com jerseis vintage sense marca, però "amb una qualitat increïble, de la que abundava abans i feia que les peces et duressin gairebé tota la vida". Si sou fanàtics de la roba vintage, segurament ja coneixeu Jaleo Vintage. Tot i que va començar com una botiga física a València - que encara és l'única que tenen- va evolucionar fins a convertir-se també en un mercat de tres dies que va per diferents indrets de l'Estat i posa a 10 euros roba que a la botiga estan a preus "reals". Pel que fa a les talles, n'hi haurà per a tothom, des...
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
  Catalunya té una llarga història que no només podem estudiar als llibres, sinó que també la podem conèixer visitant edificis històrics. Centenars de municipis catalans conserven restes de diferents èpoques, com els trams que queden de la muralla romana que abans envoltava Barcelona, que estan oberts al públic i que heu de visitar, almenys, un cop a la vida. Dins aquesta llarga llista es troba un espectacular palau del segle XIV que recull influències estilístiques de diferents segles i que ara ha estat reconegut pel Govern de la Generalitat com un punt imprescindible del Gironès i de Catalunya. A més del reconeixement de la Generalitat, també s’ha delimitat un entorn de protecció de l’edifici perquè es pugui veure i integrar bé dins l’entorn urbà en el qual es troba. El Govern ha declarat bé cultural d'interès nacional en la categoria de monument històric el Palau Solterra de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. L’edifici data del segle XIV i es troba al nucli antic del municipi, on aactualment acull el Museu de Fotografia Contemporània de la Fundació Vila Casas i un centre cultural. Amb el pas del temps, s’han fet reformes i ampliacions al palau que han aconseguit la riquesa artística que ha reconegut el Govern. “Al llarg dels segles l'edifici s'ha anat ampliant i reformant d'acord amb les influències estilístiques del moment, amb una barreja d'estils que hi han donat una rellevància excepcional i un testimoni històric del municipi”, destaca el Govern, que també el...
  • Viatge
  • Transports i viatges
Barcelona és una de les ciutats universitàries per excel·lència d'Europa i no és estrany que els seus centres rebin reconeixements nacionals i internacionals. El passat mes de maig, la Fundació CYD va publicar el seu rànquing anual de les millors universitats del país, on la Universitat de Barcelona (UB) va ocupar la primera posició, amb el rendiment més alt d’Espanya. Uns mesos després, el prestigiós rànquing QS World Universities Ranking for 2025 va situar la UB com la segona millor de l’Estat i com la 165 millor del món. Ara, QS, un dels principals analistes de tendències i classificacions d'educació superior del món, ha analitzat quines universitats són més sostenibles. Malgrat que encara quedi un llarg camí per recórrer, hi ha centres que estan més avançats que uns altres pel que fa a conscienciar sobre la crisi climàtica i la sostenibilitat.  L’única universitat barcelonina que trobem al top 100 de la llista de les més sostenibles del món és la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El centre ha entrat dins el rànquing amb una puntuació de 90,7, se situa en la posició 61 gràcies a la dedicació a la investigació i educació ambiental, categories on ha rebut un 96,2 i un 93,7, respectivament. Malgrat que la UAB és l’única barcelonina dins el top 100, no és l’única de la ciutat dins la llista.  Unes posicions més avall trobem la Universitat de Barcelona (UB), amb una puntuació de 85,3 sobre 100 que l’ha col·locat en el lloc número 115. Just 100 posicions per sota es...
Publicitat
  • Menjar
A la casa de menjars Bo de Bernat de Sant Antoni he vist i menjat coses que no creuries: una de les millors galtes de porc de Barcelona a 6,75 euros, capipotes abundants i impecables a 6, cues de 30 persones per menjar un dimecres qualsevol de gener... ¡I un paio a la taula del costat que es va demanar una botifarra amb seques de primer i un entrecot de segon! Bo de Bernat, el restaurant de cuina catalana que va obrir el cuiner d'origen filipí Bernat Dalisay fa dos anys, acaba d'obrir una segona seu. Més gran, més còmoda, més nova i millor, en general: Bo de Bernat Aragó (Aragó, 122. T. 932 66 23 80) té taules més espaiades, i panells al sostre que milloren l'acústica infame del seu germà gran. Foto: Ricard MartínBo de Bernat Aragó Però la resta continua igual. Cuina catalana feta amb mà fina i bon producte, a preus de rebaixa. Dalisay va passar gairebé una dècada exercint de cuiner a la mítica Bodega Gelida, especialista en el tema. Per què canviar el que ja funciona? "A Bo de Bernat d'Urgell hi havia molta gent. I vaig pensar que valdria la pena tenir-ne un altre. Els clients m'ho demanaven, la veritat", explica. En lloc de fons d'inversió, l'expansió s'ha fet amb els seus cosins: "Joel i René, un cuiner i un cambrer de primera. Volia que continués sent un lloc familiar, a prop del barri, i jo estic als dos llocs. Era impensable, el que hem aconseguit", comenta ufà.   Foto: Ricard MartínJoel, Bernat i René a Bo de Bernat Aragó: filipins a la catalana La història de...
  • Què fer
  • Ciutat
¿Recordeu quan pagàvem un euro amb 20 del tiquet de metro? Doncs això ja queda molt enrere. Una anàlisi de l’associació de consumidors FACUA constata que Barcelona és la ciutat de l’Estat amb el bitllet senzill de transport públic més car: 2,55 euros (que ja fa temps que podem pagar amb targeta de crèdit quan pugem al bus).  L'estudi també ressalta el preu de la T-Casual, la targeta de 10 viatges, que costa 12,10 i el preu per trajecte s’enfila fins als 1,21 euros. Madrid és la segona ciutat d'Espanya amb els imports més elevats, però amb una rebaixa substancial respecte a Barcelona: el bitllet senzill costa entre 1,50 i 2 euros segons la zona. La comparació amb la T-Casual i la Combinado 10 Viajes madrilenya també és sagnat. La Combinado 10 Viajes costa 9,10 euros, és a dir, que el viatge surt a 0,91.  L’estudi contempla les bonificacions actualment vigents i analitza fins a 57 municipis de l’Estat, entre els quals hi ha totes les capitals de demarcació, Ceuta i Melilla, i també les localitats amb més població. Entre les ciutats on és més econòmic moure’s amb transport públic hi ha Mèrida (Extremadura) i Palma de Mallorca.  De cara al 2025, la Generalitat de Catalunya s'ha compromès a mantenir les rebaixes del transport públic. La consellera de Territori, Sílvia Paneque, vaticina que la Generalitat farà el que sigui necessari per mantenir congelats els preus de bitllets d'autobús, tren i metro, en el cas que el Govern espanyol decideixi eliminar les bonificacions.  NO...
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

Publicitat

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat