Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Què fer
  • Ciutat
A Time Out ens agrada dotar-vos de rànquings perquè viatgeu de la manera més segura possible. Des de llistes de les 10 millors ciutats del món per viatjar sol fins a les 15 millors ciutats europees per visitar a peu, periòdicament gaudim donant-vos recomanacions de tota mena per descobrir el món. Fins i tot presentem anualment el nostre rànquing de les 50 millors ciutats del món, però no som els únics que analitzem les urbs més completes del planeta. Una de les assessories líders en turisme, Resonance, acaba de publicar el World’s Best Cities 2025, el seu rànquing anual de les 100 millors ciutats del món, i Barcelona és al top 10.  Per extreure conclusions, l’assessoria ha analitzat les principals ciutats metropolitanes amb més d'1.000.000 d’habitants. Per determinar les 100 millors, han combinat estadístiques bàsiques i dades generades pels usuaris en línia a Google, Tripadvisor i Instagram. També han fet servir un mètode de pregunta oberta i han recollit  les opinions i preferències de més de 22.000 enquestats a 30 països per entendre les ciutats on més els agradaria viure algun dia, que més els agradaria visitar i on creuen que trobaran les millors oportunitats laborals. La combinació de les dades i les respostes els han permès crear tres subcategories: l’índex d’habitabilitat, amabilitat i prosperitat de cada ciutat.  Però anem a l'important. Al que heu vingut a buscar. Quines són les millors del món del 2025? En primer lloc, i sense ser cap sorpresa, Resonance ha conclòs
  • Què fer
  • Ciutat
La música és un tret distintiu de Barcelona i, malgrat que la ciutat està plena de sales i recintes que acullen actuacions musicals de tota mena, Barcelona mai ha acabat de trobar la manera de cuidar els petits escenaris de música en directe, i ara en tenim un nou exemple. L’Ajuntament de Barcelona ha notificat l’ordre de precintament de la Sala Bóveda, al carrer Roc Boronat del Poblenou, arran de la denúncia per sorolls de la nova propietat d’un local d’ús comercial i oficines d’un edifici proper. L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) s’ha fet ressò de la notícia i ha descrit la desaparició dels concerts i activitats musicals de la sala com a “especialment feridora”, ja que es tracta d’una de les poques sales especialitzades en rock que queden a Barcelona.  L’Associació destaca que la propietat que ha emès la denúncia ha efectuat presumptament un canvi d’ús urbanístic sense la preceptiva autorització urbanística. Segons asseguren, el local acull l’activitat d’ús residencial sense que consti cap cèdula d’habitabilitat, i s’utilitza com a habitatge de lloguer temporal d’habitacions numerades, amb zones comunes, trànsit constant de llogaters i sense que cap d’aquests canvis hagi estat ni notificat ni consensuat amb la resta de veïns de l’edifici. Davant aquesta situació, la resta de veïns de l’edifici han signat un document on declaren no patir molèsties derivades de l’activitat de la sala, amb la qual conviuen des de l’any 1992 sense incidents. 
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
Catalunya és un lloc meravellós ple de racons per descobrir i amb una llarga història darrere que, molts cops, no només us la podeu imaginar gràcies a les restes arqueològiques que es conserven, sinó que de vegades també la podeu viure en primera persona. Durant tot l’any, sobretot a la tardor, el país s’omple de mercats i fires medievals que permeten a tothom convertir-se en un habitant més del període que comprèn des del segle V fins al XV. Pocs dies després que Sant Pere de Vilamajor es convertís en la Vila Magore del segle XII, i que Montcada i Reixac també fes un retrocés en el temps, aquest cap de setmana és el torn de Viladecans.  Divendres, dissabte i diumenge vinent –22, 23 i 24 de novembre– el municipi del Baix Llobregat acollirà la 13a edició del seu anual mercat medieval, que transformarà la plaça de la Vila, els seus voltants i el carrer Doctor Reig en un autèntic mercat de l’època. L’edició d’enguany es dividirà en diferents ambients temàtics amb activitats per a totes les edats des de les 11 del matí fins al vespre. Entre les àrees més destacades hi trobem el campament medieval, que s’instal·larà als Jardins M. Modolell, on tothom podrà descobrir oficis tradicionals i aprendre com treballaven els artesans de l’època medieval, com els fusters i els ceramistes, així com els costums i hàbits de la vida de l’època. El campament estarà obert des de les 11.30 fins a les 14 h i des de les 17 a les 20.30 h.  Si hi aneu amb canalla, hi haurà una zona on s’organitzaran j
  • Què fer
  • Ciutat
Si parlem de begudes típiques de Barcelona, no hi pot faltar la birra. Anar de canyes per la ciutat és un pla que practiquen molt sovint els barcelonins i barcelonines. Barcelona ara mateix és the place to be per prendre una bona cervesa, tant, que fa uns anys que aplicacions com Untappd i webs com RateBeer o BeerAdvocate han improvisat rutes per tota la ciutat per visitar els millors establiments per prendre aquesta beguda. Algunes d’aquestes cerveseries amaguen una llarga història i centenars de tipus diferents de cervesa, i n’hi ha una que també amaga una font de cervesa.  Sí, ho heu llegit bé. La cerveseria La Barcelonesa, al número 77 del passeig de Sant Joan, té 266 m² i una gran terrassa amb jardí on, si us hi endinseu, trobareu una font molt peculiar. Si estireu el mànec de la font –que amb la seva forma de tirador ja avisa que, potser, no hi sortirà aigua– podreu omplir el vostre got de cervesa artesana. La font de ceràmica amb una aixeta de llautó està en funcionament durant l’horari que obre l’establiment i, com que es troba a uns 40 metres del menjador principal, veureu que una cambrera atén els clients sobre patins per poder desplaçar-se d’una manera més ràpida i àgil sense vessar ni una gota de les cerveses que duu a la safata.  @xiquetamontgat Una fuente de cerveza en Barcelona, si vas a comer a la CERVECERIA LA BARCELONESA la verás… #cerveza #fuentedecerveza #barcelona ♬ sonido original - Esther Martínez Un menú de migdia per 10,50 euros Malgrat que l
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
Fa uns dies, vam anunciar que la Casa Vicens va posar 700 entrades a la venda per només 7 euros per celebrar el seu setè aniversari, i ara la que s’ha convertit en la primera obra mestra de Gaudí ha anunciat una nova promoció que només estarà disponible cinc dies de novembre i desembre. La Casa Vicens ha anunciat que els dimarts 19 i 26 de novembre i els dimarts 3, 10 i 17 de desembre posarà a la venda 300 entrades limitades diàries amb un 50% de descompte sobre el preu original; és a dir, en lloc de costar 18 euros, podreu visitar l’edifici per només 9 euros. Per aconseguir un dels tiquets, heu d'incloure el codi GAUDI50 quan els compreu a través de la pàgina web de l’equipament. Això sí, no badeu perquè el codi s’activa el dimecres previ a cada data a les 10 h i només funcionarà per a les 300 primeres entrades. Altres visites i activitats a la Casa Vicens Barcelona és la capital per excel·lència del modernisme. ​​Les façanes amb formes dinàmiques i decoracions majestuoses són grans protagonistes a la ciutat, i moltes d'aquestes construccions estan signades per Gaudí. Malgrat que el Park Güell i la Sagrada Família són alguns dels seus monuments més coneguts arreu del món, el llegat de l’arquitecte va molt més enllà i una de les visites que heu de fer almenys un cop a la vida és la de la Casa Vicens. Hi ha moltes opcions per descobrir la primera casa de l’arquitecte: la visita lliure, per 18 euros; la visita guiada, per 21 euros; la visita guiada olfactiva, per 22 euros; la v
  • Què fer
  • Ciutat
Ja no falta gaire per tornar a donar la benvinguda oficial al Nadal amb l’encesa de llums el 28 de novembre. Dins l’ampli ventall d’activitats i plans que podeu fer durant l'època més màgica de l’any a Barcelona, un dels que ja s’ha convertit en un dels més populars és, sens dubte, visitar la Fira de Nadal del Port Vell. Des de fa uns anys, el mar ja no només és sinònim d’estiu, sinó també de l’esperit nadalenc gràcies a Nadal al Port, un mercat nadalenc que ja forma part de l’escena de Nadal de la ciutat. Tot i que hi ha elements que no hi poden faltar, com l’emblemàtica nòria de 65 metres d’alçària, el carrusel antic, el vaixell pirata i el trenet, l’edició d’enguany tindrà grans novetats.  L’organització ha avançat que la sisena edició de la fira ocuparà 2.000 m², la qual cosa suposa un 15% més de superfície que el 2023. Dins l’espai, una de les novetats que més hi destacaran serà FunBox, el parc inflable més gran del món, que s’hi instal·larà del 28 de novembre al 12 de gener i que serà apte per a persones de todas las edades La instal·lació inflable ocupa 4.000 m² i té fins a 10 àrees de joc, entre les quals es troben la carrera d'obstacles, un tobogan de set metres i una paret on podreu demostrar les vostres habilitats de ninja. Per poder accedir-hi, les entrades tenen un preu d’11 euros i ja estan disponibles a la pàgina web de FunBox. La instal·lació és molt a prop del Time Out Market, situat a l'última planta del Maremagnum, on podreu degustar les propostes gastronòm
Publicitat
  • Menjar
Vivim colonitzats per la pastisseria forana i les invencions híbrides delirants: cinammon rolls, cruapans, cruffins, cheesekaes, mochis, tiramisús... Però per sort tenim una arma de gormanderia massiva en forma de canó contra tota aquesta quincalla ensucrada. Es diu xuixo i viu un moment de revival molt dolç (valgui la redundància). Aquesta pasta originària de Girona –on hi ha un obrador especialitzat en xuixos– té la seva millor versió a Barcelona, però: el darrer març, un jurat va decretar que el millor xuixo del món l'any 2024 és el que elaboren a la Pastisseria Triomf de Poblenou.  I tenim una notícia molt, molt saborosa. Aquest històric establiment acaba d'engegar la producció i venda de xuixos de xocolata! Només els podreu comprar, però, de divendres a dissabte. La idea de fer un xuixo de xocolata, esclar, parteix de l'èxit sideral que han tingut arran del xuixo de crema. Van passar de vendre'n 10 al dia a 300! "La clientela ens demanava quelcom nou. Primer vam pensar a fer un sabor diferent cada mes, però era massa feina. I la xocolata agrada a tothom, esclar", explica la Gisella Bellart, tercera generació de la Triomf. I han ajuntat el seu saber fer amb un farcit espectacular: xocolata Bean to Bar del Museu de la Xocolata, és a dir, la fava de cacau transformada en rajola de xocolata a 400 metres de la pastisseria. Això els ho va recomanar l'Olivier Fernández, director del museu, i el resultat és espectacular, a anys llum de les pastes farcides de Nutella. També més s
  • Cine
  • Cine
Gairebé cinc mesos després de la seva estrena, Casa en flames encara continua en boca de tothom, i no ens estranya. El llargmetratge dirigit per Dani de la Orden va batre el rècord de recaptació d'una pel·lícula en català als cinemes, amb un total de 2.690.328 euros en només tres mesos, una xifra que encara augmenta, ja que la pel·lícula continua a la cartellera d’alguns cinemes, com el Gran Sarrià Multicines. Si encara no l’heu vista, o simplement voleu tornar a gaudir de la producció –com nosaltres–, ara ho podreu fer a més d’una seixantena de municipis de la demarcació de Barcelona.  El Cicle Gaudí de cinema, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català i amb el suport de la Diputació de Barcelona, projectarà el film de Dani de la Orden durant el mes de novembre a 64 municipis de Catalunya. Com és habitual, el Cicle Gaudí té l’objectiu de fomentar i difondre el cinema produït a casa nostra, amb actors i actrius catalans de renom com Emma Vilarasau, Clara Segura i David Auquer. El guió, un dels punts forts de la producció, també està signat per un guionista català, Eduard Sola, que s’ha convertit en un dels guionistes de referència del cinema català i espanyol, i que ja havia treballat amb Dani de la Orden a Barcelona, nit d'estiu (2013) i, fins i tot abans, al curt Luciano (2011). Aquestes són totes les projeccions programades durant el mes de novembre: Alella. Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella. El dimarts 26 de novembre a les 19 h Arenys de Munt. El Centre. El diumenge
Publicitat
  • Botigues
  • Tendències
Ja ha començat el compte enrere per al Black Friday 2024. Tot i que algunes marques donen el tret de sortida uns dies abans, serà el divendres 29 de novembre quan la majoria d'establiments de la ciutat oferiran els seus millors descomptes per renovar el vostre armari o aconseguir els regals de Nadal sense gastar-vos tots els estalvis. Si us voleu esperar per comprar els productes de la vostra wish list (‘llista de desitjos’) al millor preu, però, encara tindreu una altra oportunitat a principis de desembre. Els dies 6, 7 i 8 de desembre la Fira de Barcelona de Montjuïc tornarà a acollir el Radical Market, el mercat de les ofertes més famós de la ciutat. Durant tot el cap de setmana podreu gaudir de descomptes de fins al 80% en milers de productes de marques de moda com Diesel, Levi's, Guess, Adidas, Nike, Calvin Klein i moltes més. El recinte tindrà centenars d’estands on hi haurà articles de moda, calçat, accessoris, moda urbana i vambes, cosmètica i cura personal, esport i de llar i descans. Una de les novetats de l’edició d’enguany és que hi haurà una zona reservada a la moda vintage a càrrec de la marca Arizona Vintage, on totes les peces seran de segona mà i sostenibles. Com ja és habitual, el recinte també tindrà una àmplia oferta gastronòmica i llocs de street food per agafar forces per poder rebuscar entre les millors ofertes. Durant les setmanes vinents, estigueu atents a les xarxes socials de la fira perquè anunciaran més marques confirmades, horaris, sortejos i més
  • Menjar
Igual que els salmons que neden riu amunt per fresar, el sicilià Nicola Drago (xef) i la montsianenca Anna Pla (sommelier) han saltat del Contracorrent Bar del Fort Pienc al Contracorrent Bistró de Gràcia (Sant Domènec, 14). Pels qui no coneixeu el seu local primigeni de l'Eixample Dret, ell us ho explica; "Vam obrir el novembre del 2020, en ple caos de la pandèmia. Al principi, només fèiem esmorzars, cafès amb llet i truites de patata take away. Vam anar ampliant a dinars i sopars a mesura que les restriccions ens ho permetien. Es diu Contracorrent perquè literalment va néixer a contracorrent, ho teníem tot en contra." Si encara no hi heu anat, feu-ho; vins naturals i tapes d'autoria elaborades des de zero amb producte pròxim i estacional. Foto: Time OutContracorrent Bistró Per què obrir un segon local? Contesta l'Anna; "No ho hem fet per ganes de créixer. Ho hem fet per practicitat. La cuina del Fort Pienc és minúscula. És complicada la mise en place i, per tant, no s'hi poden fer menús de tast, que és el que volem fer a Gràcia." Diferències entre l'un i l'altre? Primer respon en Nico; "Pel que fa al menjar, potser el Bar té una mirada més internacional i viatgera. La meva mà dreta allà és el xef colombià Arlin Posada i es nota. A la carta hi ha clàssics inamovibles —l'ensaladilla de pollastre a l'ast, els musclos amb xili i esferes de tapioca i el 'cannolo' de ricotta— però també aguachiles i tiraditos. A Gràcia, estic sol a la cuina. Sense fer-ho de manera conscient, cr
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

  • Botigues

Com decidim que una botiga és més bonica que la del costat? Depèn de molts factors: depèn de què s'hi ven –roba, mobles, regals–, però també és important qui i com ho ven, i l’espai. Si ens fixem en les arquitectures i el seu interiorisme, en allò que ens fan sentir quan hi som, aquestes són algunes de les més interessants de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: les botigues més noves de Barcelona.

Publicitat

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat