Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Menjar
Massimo Pignata, un dels grans geladers de Barcelona i sens dubte el nostre favorit, avui obre la seva tercera botiga: Delacrem Terra (Muntaner, 59, ni més ni menys que en la cobejadíssima cantonada de vianants de Consell de Cent) és un projecte que Pignata tenia al cap des del 2022 i que per fi s'ha fet realitat. A una cantonada de la primera Delacrem, es tracta d'una gelateria on l'artesà del Piemont vol aprofundir més en l'elaboració de gelats fets a partir de producte de petits productors de proximitat. En realitat, des dels seus inicis, Pignata ha treballat sempre així: fent servir maduixes de temporada i de proximitat, per exemple, una sensibilitat que ja portava incorporada com a bon afiliat a Slow Food (moviment sorgit a Itàlia). Però a Delacrem Terra –la concreció en botiga de la seva línia de gelats on cada sabor especificava l'ingredient principal amb el nom del productor i la IGP– ho porta un pas més enllà. Es tracta de construir els sabors del gelat d'acord amb el producte, no pas a l'inrevés  "Es tracta de construir els sabors del gelat d'acord amb el producte, no pas a l'inrevés", matisa Pignata, que afegeix que en aquest cas el repte es tracta de "fer un gelat de proximitat que no ens limiti, que interessi a tothom a qui agrada un bon gelat, i també treballar amb productors que tinguin una sensibilitat com la meva respecte al treball artesà". Foto: Stefania TalentoDelacrem Un bon exemple és un gelat fet amb pasta d'avellana negreta torrada de La...
  • Menjar
El final del restaurant Lluís de les Moles ha sigut tan discret com la seva situació, amagat al del carrer de les Moles, aquell carreró del Gòtic on encara queden negocis locals dirigits al barceloní (cada cop menys) i és veí del misteriós carrer Estruc (on hi ha la pedra escurçonera). Passant-hi per davant un plujós dia d'abril, m'he trobat el restaurant era tancat i barrat, posat a la venda i amb un cartell imprès en foli que anunciava el tancament. Foto: Time Out BarcelonaLluís De Les Moles "Amb gran tristesa, els informem que el nostre restaurant ha tancat les portes definitivament. Volem expressar el nostre més sincer agraïment pel seu suport i lleialtat durant aquests meravellosos 25 anys. Ha estat un honor i plaer servir-vos".   El xef Lluís Piera, amb experiència en grans cases com Via Veneto, Mercès o Jean Luc Figueras, el 2001 va obrir el Lluís de les Moles i va ser un dels pioners de Barcelona en la tendència d'oferir un menú de migdia d'autor a un preu assequible, amb una vocació de servei al local molt forta: tant, que era com menjar de carta per aproximadament uns 18 o 20 euros, 25 o 26 si optaves per algun extra o hi menjaves en dissabte. No van obrir mai a la nit, només van fer menú (però agrairé la correcció si m'equivoco).  Foto: LLuís de Les MolesTimba d'ou, patata i suc de jabugo Tenien uns deu primers i deu segons, i des del primer moment van apostar per una cuina catalana i espanyola de fons tradicional i formes modernes. Els habituals sabíem que...
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
Visitar un dels museus i galeries de Barcelona és un pla que sempre ve de gust: exposicions d’art, de fotografia, d’història… N'hi ha per a tots els gustos. Dins l’extensa llista d’equipaments museístics barcelonins, però, n’hi ha alguns que ja s’han convertit en icones de la ciutat, com és el cas del MNAC. L’edifici del Museu Nacional d’Art de Catalunya és un dels més representatius de Barcelona, i ara, si hi entreu del 14 al 16 d’abril, no només podreu visitar les exposicions, sinó que podreu convertir-vos en autèntics patinadors.  Sí, ho heu llegit bé. Del dilluns 14 d’abril fins al dimecres 16 d’abril, la Sala Oval del MNAC es convertirà en una monumental pista de patinatge sota el nom de Roller Lab All Styles. La iniciativa forma part del programa de la Constel·lació Roller de [lodudo] producció Marta Izquierdo Muñoz, del Mercat de les Flors, i pretén ser un laboratori de creació per celebrar la diversitat del patinatge sobre rodes. Si us agrada patinar, sigui en línia o amb patins de quatre rodes, i teniu ganes d’aprendre noves tècniques i deixar volar la vostra imaginació sobre rodes, aquesta iniciativa és per a vosaltres. El Roller Lab All Styles combina l’esport i la dansa i explorareu les diferents modalitats al costat de diversos professionals especialitzats que us guiaran durant tota l’experiència.  El taller se celebrarà durant els tres dies, des de les 10.30 a les 17.30 h, amb un descans per dinar de 13.30 a 14.30 h, i el programa estarà format per cinc...
  • Què fer
  • Ciutat
Si sou autèntics amants del motor, segur que aquest abril teniu apuntat al calendari el ja emblemàtic ral·li de cotxes d’època Barcelona-Sitges. Des de fa 67 anys, Barcelona acull una gran caravana de vehicles clàssics que ofereixen un espectacle per als amants del motor i el sector de l’automòbil i transporten a tothom que els veu a una altra època. A l’edició d’enguany, els vehicles clàssics tornaran a desfilar des de la capital catalana fins a la ciutat del Garraf, però amb un recorregut del tot inusual.  A causa de les obres a la Rambla, l’organització ha modificat la ruta, de manera que els cotxes no passaran pel carrer de Ferran, sinó que sortiran el diumenge 6 d’abril, a les 10.30 h, de la plaça de Sant Jaume i aniran cap al carrer Jaume I en direcció a la via Laietana i després cap al monument de Colom. Un cop arribin a l’estàtua, s’enfilaran per l’avinguda del Paral·lel fins a fer cap a la plaça Espanya, des d’allà es dirigiran  cap a la Gran Via per seguir el recorregut habitual. Es preveu que arribin a la carretera de les costes del Garraf (C-31) cap a les 12 h i que siguin a Sitges a les 12.30 h. Quan la 67a edició del ral·li arribi a la seva destinació final, els vehicles s’aturaran a la Fragata, on estaran exposats fins a les 17.30 h perquè tothom pugui admirar-los de franc.  Foto: Carola López / ACN La iniciativa ja s’ha convertit en tota una tradició de Barcelona que va començar el 8 de febrer del 1959, quan una vintena de cotxes van sortir des de la...
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
Us imagineu Barcelona sense espais verds? Nosaltres tampoc. A més de ser essencial per a la vida, els parcs i jardins són un tret identitari de la ciutat, per això cal celebrar que se n'estreni un de nou. Després de 17 mesos de treballs, la llista d’espais verds de Barcelona s’acaba d’ampliar amb la inauguració d’un de nou de 2.000 m² amb una peculiaritat: funciona com a coberta verda d’un espai de reciclatge d’escombraries. Segons ha explicat l’Ajuntament, el jardí cobreix la central de recollida pneumàtica que hi ha en la intersecció dels carrers de Zamora i Pallars i que comunica els dos espais de la cruïlla.  L’actuació en aquesta zona del 22@ s’emmarca dins el Programa d’Espais de Proximitat i Interiors (PEPI), una iniciativa impulsada pel consistori per millorar la qualitat de l’espai públic i dignificar els entorns urbans i espais en desús i desaprofitats. Amb la creació del nou jardí en aquesta zona del Poblenou, el 22@ disposa d’una nova zona enjardinada interior per on els vianants poden circular, ja que també s’ha eixamplat la vorera del límit amb el carrer de Pallars i s’hi han instal·lat zones de descans amb cadires i bancs.  El nou jardí també incorpora uns sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS), un sistema format per encintats de paviment permeable que faciliten la infiltració de l’aigua de la pluja al subsol. Pel que fa a la vegetació, destaquen els diferents tipus d’entapissat i grups d’espècies arbustives, i també arbres com aurons blancs, cirerers...
  • Botigues
  • Tendències
Si passegeu per Barcelona i voleu esbrinar quantes botigues de segona mà us trobeu pel carrer, segurament necessitareu les dues mans per no descomptar-vos. En els últims anys, el consum de roba i productes vintage i de segona mà s’ha disparat, i una pràctica que abans no estava gaire ben vista ja fa temps que s’ha convertit en un tret identitari de la ciutat i, fins i tot, ha arribat a les grans passarel·les. Si voleu trobar autèntiques joies tèxtils i practicar un model de consum més lent i conscient amb l’entorn, no només podeu visitar les botigues de la ciutat, sinó també els mercats que cada cap de setmana se celebren a Barcelona. Sabem que remenar pels mercats fins a trobar aquella peça que duu el vostre nom no és una tasca fàcil, i escollir a quins mercats ho voleu fer encara costa més. La ciutat n’acull tants –des d’alguns que ja són clàssics a Barcelona fins a d’altres que acaben de néixer– que assabentar-se de tots els que es fan cada cop costa més. Com sempre, per ajudar-vos a crear la vostra agenda del mes d’abril i començar a pensar quins mercats no us podeu perdre, hem elaborat una llista amb tots els que hi ha programats durant aquest mes a Barcelona:  - 5 i 6 d’abril: Flow: Y2K Streetwear Market, a l’Espai 88, al carrer Pamplona, 88 (entrada: 2 euros) - 5 i 6 d’abril: Rethink, al carrer Llull, 68 (entrada gratis) - 5 i 6 d’abril: Palo Market Fest, al carrer Pellaires, 30 (entrada: 6,50 euros) - 6 d’abril: Flea Gaudí, al carrer Sant Antoni Maria Claret, 171...
Publicitat
  • Teatre i Arts Escèniques
Escenaris Especials és, segurament, una de les coses més importants que li ha passat a aquest país a nivell teatral en l'última dècada. Fa vint anys que Clàudia Cedó, dramaturga i psicòloga, va obrir aquest projecte a Banyoles, i ha florit en els últims temps. Treballa el teatre amb persones amb discapacitat, autisme, trastorns mentals o en deshabituació de tòxics, per lluitar contra els estigmes d'aquest col·lectiu. 'Mare de sucre' (TNC, 2021) va ser una sorpresa majúscula. Ara, al Lliure, doblen l'aposta amb 'Fantàstic Ramon', una obra on els Escenaris Especials pugen a escena amb Anna Moliner, Kathy Sey, Francesc Ferrer, Xicu Masó i Vanessa Segura. Aquí el making-of. En parlem amb Cedó i Andrea Álvarez, la protagonista de 'Mare de sucre' que acaba de guanyar el premi a la millor actriu al Festival de Cine de Rivas (Madrid) pel seu paper al curtmetratge nascut d'aquella obra, 'De sucre'.Clàudia, quin ha estat el procés d'escriptura de 'Fantàstic Ramon'? Clàudia Cedó: Ha estat un procés llarg: ja portem anys en això. El primer taller de l'obra va ser el 2017. Després vaig perdre el nen, va venir 'Una gossa en un descampat' [2019, on explicava la pèrdua del seu fill de mort perinatal], 'Mare de sucre' i tot, i va quedar com parat. Però em van donar la beca Leonardo de la Fundació BBVA i amb ella l'he escrit. Llavors, he pogut fins i tot pagar educadors socials per fer sessions amb ells. Ha estat la suma de moltes coses? C.C.: D'una banda, tenia ganes de parlar de...
Contingut patrocinat
  • Botigues
  • Pastisseries
Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 800.000 mones aquest any. Enguany, la tendència és que les millors pastisseries de Barcelona, entre els ell millor mestre xocolater del món, esmolin la seva creativitat i tècnica amb figures d'animalons tan entranyables i bufons que us sabrà greu desmuntar-los a queixalades!  NO T'HO PERDIS: Granges i xocolata desfeta 
Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat
A Time Out ens encanta la gastronomia i recomanar plans i llocs on gaudir de la ciutat al màxim, i hi ha indrets que ofereixen totes dues opcions. Quan es tracta de crear un bar veritablement excepcional, un bon ambient i una oferta gastronòmica amb begudes encara millor són una necessitat, però, i si també hi afegim unes vistes excepcionals?  Al cap i a la fi, si fa bon temps, hi ha poques coses millors que seure en un lloc elevat, amb un còctel a la mà, admirant un bon paisatge. El món està ple de restaurants a rooftops de tota mena: des d'un glamurós bar temàtic inspirat en un mercat al pis dinou fins a l'última planta d'un aparcament de Londres o d’altres en hotels exclusius. Per ajudar-vos a decidir a quin voleu anar, des de Time Out hem fet una llista dels millors del món, i un de Barcelona ha entrat en el top 10. A la setena planta de l’Hotel Pulitzer, al número 8 del carrer de Bergara, a l’Eixample, hi ha un jardí urbà amagat que, malgrat no oferir les vistes més espectaculars de la ciutat, sí que són úniques.  Foto: Hotel Pulitzer Si us recolzeu a una de les baranes que delimiten l’espai, podreu gaudir d’una vista aèria des del centre neuràlgic de Barcelona, on podreu distingir entre el desordre de la Rambla i la lògica raonable de l’Eixample. Pel que fa a l’ambient, si hi aneu a l’estiu també podreu ballar al ritme d’alguns dels millors DJs de Barcelona amb les sessions d’electrònica en directe. Si parlem del bar, l'oferta gastronòmica inclou des de menjar de...
  • Menjar
Quan seiem a taula, la feina de Time Out sempre va de mirar més enllà del plat, buscar històries darrere de cada recepta i descobrir què fa especial cada establiment de la ciutat. Els Premis Time Out Barcelona Food & Drink 2025 no només són un reconeixement als millors llocs on ens hem assegut a menjar l'any anterior, sinó una manera d’aplaudir els qui fan possible que la gastronomia de Barcelona sigui un mirall de diversitat, creativitat i passió. Des de les noves propostes que marquen tendència fins als clàssics que continuen com si fos el segon dia d'obertura, aquesta gent carregada de talent no només ens fan feliços per la panxa: la seva feina es basa en un acte de generositat, de fer-nos sentir acollits, de regalar-nos moments únics. Aquests són els guanyadors de l'edició d'enguany. Però creieu-me: pel nivell d'entrega i de talent, qualsevol dels nominats podria ocupar el podi. Moltes gràcies a tothom per treballar com ho feu, i sobretot per prendre riscos que són imprescindibles per mantenir la màgia de Barcelona en aquests temps tan complicats de postveritats, paranys d'IA i menjar serialitzat. Sou únics. Millor restaurant: Margarit Foto: MargaritMargarit Stefano Balis (de Grècia) i Jordi Fenoll (d'Elx) són els caps de cuina d’aquest restaurant del Poble-sec amb un fort caràcter hel·lènic, que explora amb talent i profunditat la riquesa de la Mediterrània. Els seus plats, plens de personalitat, creativitat i tècnica, es complementen perfectament amb vins naturals...
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

Publicitat

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat