[title]
Public Protest Poster és un projecte col·lectiu que reivindica l'ús del pòster i l'espai urbà com a llenç on projectar missatges.
A través del mòbil i de l'aplicació, l'usuari tria la tipografia, el color, la composició i sobretot el missatge que vol traslladar; així Public Protest Poster ha rebut més de 300 enunciats que es projecten, de cinquanta en cinquanta, cada vespre a "l'hora bruixa" en diferents punts de la ciutat de Barcelona. Fins ara les projeccions han tingut lloc a Gràcia, al carrer Banyoles, els dimarts i dijous sobre les 21.30 h, però la proposta té caràcter itinerant.
La iniciativa forma part d'un projecte més ampli, el Public Protest Project, darrere del qual hi ha una quarantena de col·laboradors encapçalats per Raúl Goñi, dissenyador i docent a Elisava. "Vaig detectar diferents problemàtiques: que l'espai urbà no té espais per a la comunicació que no siguin marques i que sovint hi ha bons manifestos mal executats pel que fa a disseny", raona Goñi.
Amb la voluntat fomentar la cultura del disseny, Goñi va començar projectant treballs de dissenyadors locals i internacionals com Toormix, We are Mucho, Anthony Burrill, Chris Clarke... Després de 22 sessions ha arribat el torn d'obrir el projecte a la ciutadania i també el moment d'exportar la idea a altres parts de la ciutat i altres ciutats del món.
Un dels cartells que més ha cridat l'atenció a Goñi és el que deia "no a l'apropiació de les eines de protesta per part del món del disseny". Sobre això, apunta que el disseny també pot ser activisme, com demostren el Maig del 68 o el moviment Occupy Wall Street: "No hi ha res més fàcil que fer un cartell per expressar benestar o malestar". Goñi segueix la pista dels col·lectius The Illuminator, de Nova York, o l'estudi de Joanie Lemercier a Brussel·les, i indica que hi ha molts projectors a la ciutat que es podrien habilitar per interactuar-hi, però que cal suport de les institucions públiques per fer-ho possible.